iOS vs. Android vs. WP

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
na 8.1 mi nikoli ni delal video, tudi opcije ni bilo, samo free messege, free call, no zdaj sem nekaj dni na uradnem 10 tudi tega ni. Bom še probal v nastavitvah. meni se zdi da je nekje nastavitev za privzeti program za video calling, če se da tam še kej spremenit. pa pomankanje slo aplikacij za mobilno TV, zdi se mi, da samo Tvin obstaja. Včasih na kaki poti bi pasalo kako tekmo pogledat.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
map, ne vem če je to krivo...za WP8.1 piše da omogoča viber video klice? saj je polno appov ki omogčajo dostop do kamere, to ni omejitev. RTV je problem v njih in ne WPju, če dela YT, bi lahko tudi RTV, ampak imajo nek obsolete predvajalnik video vsebin jim pač ne dela.

milos, to je recimo res ja, ampak v času e-računov in trajnikov...sploh uporablja zadostno število ljudi to opcijo?

Se strinjam da je veliko računov natrajniku. Ampak osebno moram račune za OŠ otrokov in glasbeno šolo vnašati. Ne vem koliko izoobraževalnih ustanov ima možnost da imaš trajnik ali e-račun-

Glede bank pa vem da Abanka razmišlja o app-u, celo MS jih je nagovarjal a pravijo, da imajo težavo da če naredijo univarzalni app kaj da bi potem kaj z WEB verzijo Abaneta narediti. Ja opustiti ali imeti dodatno delo?

Nazadnje urejeno:

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Opustiti ne morejo, ker se bomo potem bunili OSX in linux uporabniki. Se pravi univerzalni app odpade. Če že potem bi to bil samo app za WP. Za tisti %, ki bi to dejansko uporabljal to ne upravičuje stroškov.

M$ marsikoga vzpodbuja, da bi naredil app za WP. V ameriki so celo primeri, ko bi MS sam napisal app. Sami bi ga potem morali samo vzdrževati. Pa se zaradi prevelikih stroškov niso odločili za to. Vzdrževanje je največji problem WP. Enostavno ne moreš upravičiti stroškov, za par % uporabnikov. Kar se jasno odraža tudi v aplikacijah, ki so na voljo in bistveno zaostajajo po funkcijah od android in ios verzij.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
To je res, ampak če ne bojo kak evro/usd reskiral za polno delujoče aplikacije, tudi novih uporabnikov oz. zadovoljnih uporabnikov ne bo..

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
No vidiš , v tem je catch 22. Zato je bil WP že v začetku obsojen na propad. Rešuje ga edino zaenkrat zadostno finančno ozadje M$. Pa že pri njih se vidi, da ne stavijo več vsega na WP. V zadnjem letu so začeli na veliko delati iOS in Android aplikacije, da jim vsaj servisi ne bi vsi propadli.

In to tudi uporabniki vidio. Zato je tak upad prodaje. Surface phone bi bil samo za die hard WP fane, ki se oglašajo t tej in podobnih temah. Samo še ti ne vem, če bi bili pripravljeni plačati premium ceno. Se pravi, da je projekt surface phone v naprej obsojen na propad. Razen, če pogruntajo nekaj novega, kar nihče od konkurence nima. Glede na zgodovino M$, je to zelo malo verjetno. Razen, če jim uspe kupiti kak startup.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Steve, WP10 še ni ravno v fokusu pri m$, jaz pričakujem večji focus s prihodom surface phone, torej 2017, sredina...konec?

Aja, android in ios ga harata s polno paro naprej z itak ze dobro razvitimi sistemi, wp pa se ni ravno v fokusu? Pa ti sploh beres za sabo kake bedarije pises?

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Res je WP ni polno funkcionalen glede na ostale OS. Je pa nekje dosti dober za kr veliko uporabnikov. za svoje ceno je to kr OK. Pa za recimo neke povprečno zahtevne uporabnike, ki uporabljajo browser, viber, skype, klicanje, SMS, tune in radio, Fotoaparat. Recimo nekje lani si je foter omislil pametni telefon, bolj sem mu predlagal WP, bolj je on drugam silil. Pa vzel Sonya M4 aqua. Ma gor cele 3 aplikacije, pa zadeva tečnari da je poln itd, v glavnem fail za 250 EUR je tist telefon. V istem času si je njegova sestra (moja teta), ki je še nekoliko starejša od njega po mojem nasvetu omislila lumio 535 za pol cene tiste Aque. navdušena, zadovoljna. Posluša pa radio, klice, SMS/MMS, fotoaparat, pa še kaka malenkost.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik map pravi:
Res je WP ni polno funkcionalen glede na ostale OS. Je pa nekje dosti dober za kr veliko uporabnikov. za svoje ceno je to kr OK. Pa za recimo neke povprečno zahtevne uporabnike, ki uporabljajo browser, viber, skype, klicanje, SMS, tune in radio, Fotoaparat. Recimo nekje lani si je foter omislil pametni telefon, bolj sem mu predlagal WP, bolj je on drugam silil. Pa vzel Sonya M4 aqua. Ma gor cele 3 aplikacije, pa zadeva tečnari da je poln itd, v glavnem fail za 250 EUR je tist telefon. V istem času si je njegova sestra (moja teta), ki je še nekoliko starejša od njega po mojem nasvetu omislila lumio 535 za pol cene tiste Aque. navdušena, zadovoljna. Posluša pa radio, klice, SMS/MMS, fotoaparat, pa še kaka malenkost.

Cele 3 aplikacije pa res težko zavzamejo 5GB, kolikor jih ostane na 8GB varianti za uporabnika. Da ni kaj zafilano ? Se spomnim kakšni dve leti nazaj, da so mi po neki posodobitvi preko PCC ostali neki faili v Misc mapi, zavzelo cca 4GB. Daj preveri Settings>Storage>Misc files oziroma kateri predelek ti zavzema toliko GB ? Trenutno nimam Sony telefona, ampak gledam na tablici, cel kup nekih appov in je vse skupaj 2.70 GB, ostalo pa od nekaj KB do 600MB, res pa da slik ne shranjujem na samo tablico.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Niso bile že ene 3 takšne novice o nokii + androidu, pa nič ne pride iz tega ven. ZDaj jih je še foxconn kupil, čudno glede na to, da je microsoft kot kaže obupal :D

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
pa zdaj je resno
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Pa dobro no pa ti dejansko mislis da bo shifting mobile strategy spremenil bilokaj? Ta polizdelek je pokopan, zgodovina, fail poizkus, ki ga naslednje leto zelo verjetno ne bo vec. Mogoce ga bo ms iz kaj ves kakih razlogov se pustil malo vegetirat, da bo tistih par fanatikov srecnih, developerji pa so zadevo ze davno pokopali

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Kot piše, jih po novem končni potrošniki ne zanimajo več. Govorimo o M$ kot proizvajalcu hardvera. To naj bi kao prepuščali svojim partnerjem. Oni obračajo fokus na enterprize rešitve z visoko maržo. W10m bo postal nišni produkt, kot je bil nekoč Blackberry. Zato tudi opušča razvijajoče trge in se koncentrira na razvite. Tu pomoje še imajo šanse, ker lahko ponudijo celovito enterprize rešitev, končni potrošnik je pa zanje izgubljen.