iOS vs. Android vs. WP

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Govora je vseeno o eni največjih "IT" firm na svetu, ki zadnja leta žanje samo uspeh. Ni zdaj to nek group funding projekt ali kaj podobnega.

Seveda, velikim se ne more nikoli nič zgoditi.

Nokia.press
evil.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Slabo bereš sporočila. Insider ti bo vedno omogočal nadgradnjo na W10M, odvisno v katerem releasu si. Mislim, da se moraš prestavit v production, ker nadgradnjo na b318 lahko opraviš samo, če si v takšnem releaseu, kot je bil izdan build.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Poglej gibanje delnic: http://finance.yahoo.com/echarts?s=MSFT+Interactive#{"range":"5y","allowChartStacking":true}

Poleg tega pa je m$ veliko večja firma, kot je bila nokia in mobilna divizija ne bo nikoli pokopala m$.
Če bi njihov celoten HW oddelek bil v drami, potem mogoče, pa še to dvomim, vseeno je SW oddelek še vedno močnejši in stabilen. Ampak tudi HW oddelek žanje uspehe, samo lumie so tiste, ki so slabe, ampak to je krivda na strani nokie in ne m$...ampak pride surface phone drugo leto, baje
wink-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Trend skupnosti na itnernetu je pesimizem. Tako da sploh ni čudno, da ima vsaka mona, ki ima 5 minut časa svoj blog, kjer tako ali drugače izlivajo sovj gnev, ki so zrasli iz njegovih (ne)povezanih problemov z določeno problematiko. Tako takšne in drugačne senzacionalne novice, da bo MS propadel zaradi W10M sploh niso nič čudnega, ampak kaj ko nimajo nobene osnove. Takšne velike megakorporacije, si lahko privoščijo določeno tržno nišo pokrivat v nedogled samo zato, da pokrijejo ves spekter. Takšno delovanje ni nič čudnega.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Microsoft je to zajebal, ker v zadnjih letih ni dal veliko (zadosti) sredstev za mobilni del razvoja... Tako pa vse traja in traja. Takšna firma si ne more privoščiti, da uradno splavi Windows 10 mobile, ki še ni dokončan. Sedaj po parih mesecih je končno na pravem nivoju in tudi funkcionalno je zelo napredovalo.

Edino, kar bi še moral že zdavnaj narediti Microsoft je, da bi bilo TOP 100 aplikacij brez izjeme tudi na njihovi platformi. Potem bi tudi ostale potegnilo notri. Saj večina jih je, vendar manjka še par osnovnih, ki dostikrat odvrne ljudi od nakupa. Sedaj z Univerzalnimi aplikacijami (WIN 10 PC, tablica, telefon) se rešuje zadeva, vendar to še kar traja. Univerzalne aplikacija pa so nekaj boljšega kar se je Microsoft spomnil. In večji kot bo delež Win 10 na PC, več bo univerzalnih aplikacij in posledično podpore za telefone.

Sedaj uporabljam tudi Android in še vedno je Windows 10 mobile (zadnje verzije) kot celota boljši sistem od Androida!

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Ima tudi Android svoje prednosti. Pri MS je pa tako, da trženje in marketing nikoli ni bil uspešen v tem. Tudi če bi bistven oveč vlagali v reklamo, je vprašanje, če bi imeli enak efekt, kot ga ima Google ali Apple. Zadnje čase je MS bolj sinonim za bad guys, ki vse kar počneš na računalniku z njihovim OSom, roma direktno na CIA in v kontrolo. Kot da tega ne počne noben drugi. Nihče ne piše expertiz kako disableat keyloggerje na iOSu ali na Chromebooku, pa pošiljanje podatkov itd.. Ker tam je pa vse to OK in veča uporabniško izkušnjo.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Omenjena aplikacija mi ne najde posodobitve w10. Imam pa L1020. Posodobitev ni ze en kup casa. Res da se s tem nisem kaj dosti ukvarjal in bi moral kaksne nastavitve uredit i insiderju? Ker nazadnje kar sem gledal je bilo sporocilo da se za starejse aparate razvoj in prilagajanje w10 zaustavlja.

1020 ne bo uradno nadgrajena na 10ko
http://allaboutwindowsphone.com/features/item/21421_FAQ_the_future_of_current_Wind.php

morda čisto upravičeno, ker ima specifične procesorje
http://allaboutwindowsphone.com/features/item/21264_1020.php

Nazadnje urejeno:

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Zadnja posodobitev .318 je naredila čudež glede porabe baterije na moji L920. Zdaj v mirovanju porabi okoli 1 % (prej tudi več kot 3 %) na uro.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
MS se pripravlja na surface phone, ampak pred 2017 ga ne bo, torej do takrat komot skočite k androidu.
Zanimivo je to, da prehajajo kupci srednjega razreda WP na srednji razred Androida. Surface ne bo nič pripomogel k rasti WP, Surface WP bo za manjšino, kot je bila 1020-ka svoje čase le za tiste, ki so bili pripravljeni plačati veliko denarja za odličen fotkič in povprečen telefon.

Tako, kot je bil pred leti surface tablet? Zdaj pa m$ HW divizija žanje uspehe skoraj z vsemi izdeki, ki so jih dali ven...surface pro 3 in 4, surface book, holo lens, ...

Saj bo, spremembe na področju mobilne telefonije so nemogoče čez noč.

Ne poznam številk, a je surface tablet zgodba o uspehu ? So pred ipadi ?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Nadgrajen...sem bil preprican da se je W10 za stare modele ustavil. Da ni uradna posodobitev pa me nic ne moti, ce sem ze celo leto na w10 in dozivel boga in pol....

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Kako to misliš "ne razvijajo več" ? Dva dni nazaj je prišel nov build, ki.. vstavi po želji. Ne vem zate sicer, ampak grejo po mojem po pravi poti. Če je še nedolgo nazaj bila problem baterija, to zdaj ni več. Če še na moji prastari L925 zdaj recimo baterija pade v 15h urah za 2%, je verejtno boljše, kot je android s svojim doze mode al kaj je že. Pa mimogrede, good luck uradno nadgradit recimo samsung S4 na android v6.

Tak ti bom povedal, rajsi imam vsako leto nov vrhunski android stroj, kot pa neko prastaro, na cetrt funkcionalno wp kanto in se qurcim okoli, kako jo lahko nadgradim.

In ko berem da to pocasi tone v zgodovino, me sploh ne preseneca. Po sili moram to uporabljat in to za mene ni konkurenca apple in androidu. To je bledi priblizek, kar se tudi odraza v prodaji.
Ampak optimizem in fanatizem teh enih par ki ta jajca uporabljate je pa ze res bizaren

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
MS se pripravlja na surface phone, ampak pred 2017 ga ne bo, torej do takrat komot skočite k androidu.
Zanimivo je to, da prehajajo kupci srednjega razreda WP na srednji razred Androida. Surface ne bo nič pripomogel k rasti WP, Surface WP bo za manjšino, kot je bila 1020-ka svoje čase le za tiste, ki so bili pripravljeni plačati veliko denarja za odličen fotkič in povprečen telefon.

Tako, kot je bil pred leti surface tablet? Zdaj pa m$ HW divizija žanje uspehe skoraj z vsemi izdeki, ki so jih dali ven...surface pro 3 in 4, surface book, holo lens, ...

Saj bo, spremembe na področju mobilne telefonije so nemogoče čez noč.

Ne poznam številk, a je surface tablet zgodba o uspehu ? So pred ipadi ?

Surface vodi v "detachable" marketu. Je pa primerjava z ipadi zgrešena, surface je pravi računalnik, ipad pa velik telefon.

CiOjCxqU4AAhnD2.jpg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:

Surface vodi v "detachable" marketu. Je pa primerjava z ipadi zgrešena, surface je pravi računalnik, ipad pa velik telefon.

iPad ne more biti velik telefon, ker se z njim sploh ne da telefonirat (vsaj ne na klasicen nacin... le preko IP telefonije - VoIP, Skype, Facetime,... )...
grims-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
CiOjCxqU4AAhnD2.jpg

Ajaj kakšne segmente boste še poiskali, da bi pokazali kako iber uspešen je M$....
Najboljše, da pokažeš graf, ki prikazuje samo naprave, ki imajo inštaliran Windows... sem prepričan da bo zelo v korist M$.
grin1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Vsako leto nov Android top model ne morem imet, mobitel šenka samo enkrat na 2 leti. Da pa bom odkartal vsako leto 900€ za telefon...

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
CiOjCxqU4AAhnD2.jpg

Ajaj kakšne segmente boste še poiskali, da bi pokazali kako iber uspešen je M$....
Najboljše, da pokažeš graf, ki prikazuje samo naprave, ki imajo inštaliran Windows... sem prepričan da bo zelo v korist M$.
grin1.gif

Hehe, ja to je pač nova kategorija, ki jo je MS izumil in se je kot kaže prijela.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

iPad ne more biti velik telefon, ker se z njim sploh ne da telefonirat (vsaj ne na klasicen nacin... le preko IP telefonije - VoIP, Skype, Facetime,... )...
grims-1.gif

Ok, velik ipod touch
grin1.gif

Panter23

Pripravnik
8. jun 2009
38
1
8
Citat:
Uporabnik map pravi:
Ta WP je propadla investicija. Sem novembra nabavu 640, da bo decembra W10. No še sedaj ga ni. sem naložu disti developer program, naložu W 10 Katastrofa tako vizualno po vmesniku, kot delovanju. Vse je štekalo u tri PM. Pa sem šel nazaj na W8, pa spet hard reset, pa 3 dni štimanja bližnjic, itd. Načeloma ni slab ta WP, ampak podpora, pa delanje norcev z uporabnikov. legalna verzija obstaja, ampak samo za nove modele, MS, ne več, hvala. Sinu sem za konec OŠ z odličnim uspehom obljubil macbook. OK letos mu ga kupim, pa če se bo obnesel še za sebe MBA vzamem, pa zaključim z tem microsoftom.. Poba ma še iOS iphone in če primerjam je svtlobna LETA pred WP. Dober, da je apple še mali telefon SE ven dal. V bližnji prihodnosti še to kupim. Za sebe, pa za v žep, da se ne hebem z temi telefoni, kot da bi TV zraven nosil.

Zanimivo.
Včeraj zvečer namestil na ženino 640ko program mobile-upgrade-advisor, program je preveril da gre telefon lahko na W10, potem sem šel v nastavitve, preveril za posodobitve in telefon se je posodobil na W10. Počakal nekaj časa, da so se naložili vsi programi, potem ga je v roke vzela žena, in vse deluje tako kot mora. Preneslo se je vse, programi, imenik, postavitev začetnega zaslona (razen dveh ploščic, iz imenika dve skupini) vse se je ohranilo! Ta del ima M$ res dobro porihtan! POtem sem še enkrat preveril za nadgradnjo, naredilo mi je še nadgradnjo na zadnjo verzijo, in to je to! Telefon je v cca 2 urah pošmekan za takojšnjo uporabo, vse naredi sam.
Šteka nič, dela vse tekoče. Poraba baterije je bila ko sem prvič počekiral, 1,75% na uro. Kaj češ lepšega?
Edina stvar ki me pri WM muči je manjko nekaterih slovenskih in nekaterih tujih appov. Upejmo, da se bodo univerzalni appi prijeli.

Pa ne navijam za M$, sam nimam na mojem main telefonu nobenega od teh treh OSov, pravim samo, da ima določene stvari res pošmekane. Edino tale zamuda z izdajo WM10 je smotana, očitno so dajali premalo sourcev na mobile oddelek, na žalost.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Mislim da je MS na pravi poti...univerzalni appi....sinhronizacija med napravami (vedno boljše je, prenos fotk, dokumentov....). In ja res si brez skrbi če ti WP pade v školjko (niti ne tako dolga zgodba, ampak telefon je crknil:). Grem po novega in v kratkem času vse tako kot je bilo...super.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Pa to (backup v cloud) ma ios že 5 let porihtano... WP loverji pa skačejo v luft kot da je neverjeten dosežek.

Pa un zgoraj, cel srečen, ker je vse ostalo po upgrejdu. To na ios/android dela zopet že vsaj 5 let :D

Pa imam win tablico, pa v trgovini pol programov ni, je kot tablica itak skoraj neuporabna.