iOS vs. Android vs. WP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.151
7.024
113
"hey cortana" bi rekel, da je kar uporabna zadeva, brez te funkcija, pa se nekako zgubi smisel, ker je treba odklepat telefon, pisat pin...v tem času pa že na prste napišeš tudi kaj hočeš
smile-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Pa nevem, jst siri precej uporabljam v avtu za navigacijo, klicanje in podobno.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Dejansko bo iOS platforma na najboljšem, saj boš imel na voljo tako Siri, kot tudi Google Now in Cortano
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.001
1.893
113
Nekaj zdaj tu ne kapiram. Od wp fanatikov tu berem nonstop kak to nenormalno raste, da razturajo vse od burkine faso do dagestana, darjan fanaticno lepi linke od kaj jaz vem kot, zdaj pa vidim da se jim je prodaja razpolovila. Wtf??

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
To vključuje dumbphone in smartphone, dumbphone divizijo je MS čisto oklestil in jo bo kmalu shutdownal... Bo šlo ? Poleg tega je jasno prodaja WP8 naprav pred izidom W10 upada, ker se čaka na nove mašine.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
To vključuje dumbphone in smartphone, dumbphone divizijo je MS čisto oklestil in jo bo kmalu shutdownal... Bo šlo ? Poleg tega je jasno prodaja WP8 naprav pred izidom W10 upada, ker se čaka na nove mašine.

Zanimivo, da se vedno najde nek zelo neobjektiven izgovor (beri: tolažba) za upad prodaje
rolleyes-1.gif

Sprijaznite se že enkrat, da upad na polovico ni nikoli normalen.

Sem vedno mislil da so Apple fanatiki najhujši, pa sem se krepko zmotil...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.001
1.893
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:

Aja ok, hvala za pojasnilo, samo da razturajo dalje
zmaga.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ah, še eden, ki ne razume grafa.
bonk.gif

Nisem noben MS fanatik, edino kar mi je v redu od njih je WP, ki pa s tem upadom prodaje za 50% nima popolnoma nič, to sem tudi opozoril Steve-a... Lumia divizija ima YoY v 2Q15 proti 2Q14 10% večji shippment, kar sicer ni veliko, ampak smart phone divizija raste.

Beri:
http://www.anandtech.com/show/9459/microsoft-reports-fy-2015-and-q4-results

"D&C Phone Hardware had more than 10% growth in Lumia sales, with 8.4 million Lumia handsets sold. The bad news is that revenue declined with the majority of the sales being in lower price point devices. That is hardly a surprise though since they have not released anything close to a high price point device in well over a year now. Microsoft is still selling Nokia feature phones, and somehow they still sold almost 20 million of those. Revenue was down 38% year-over-year to $1.23 billion, and gross margin for this division had a loss of $104 million, compared $54 million in the black a year ago. Losing money on every phone sold is not a great way of doing business, so you can certainly see why Satya Nadella make the decision to write down this acquisition and focus on less, but hopefully better, devices."

Torej, čeprav so bolj ali manj skenslali feature phone (Nokia Asha, Nokia X, ....) so vseeno shippali 20 milijonv naprav? Verjetno gre za razprodajo starih zalog od Nokie. Mislim, da imajo zdaj v portfoliu od "feature" telefonov samo Nokia 105 in Nokia "200 nekaj", Hofer ima sedaj ta 2 telefona.

Pa še to, gre za odločitev iz pred leta:
http://www.theverge.com/2014/7/17/5912289/microsoft-kills-feature-phones-in-favor-of-windows-phone

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Ja, res je, nastajajo hujši fanatiki in sicer antiMS, anti....

Ne vem, zakaj imate tako potrebo, da vsako reč nekaj dol tlačite.
Enim pač nekaj odgovarja, drugim pa drugo. MS tema mi je bila super, dokler jo ni poveljnik zapacal.

Sam nikoli ne pljuvam v ostalih temah, zakaj imate ti in ostali tako željo pljuvat po MS temi?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Ja, res je, nastajajo hujši fanatiki in sicer antiMS, anti....

Ne vem, zakaj imate tako potrebo, da vsako reč nekaj dol tlačite.
Enim pač nekaj odgovarja, drugim pa drugo. MS tema mi je bila super, dokler jo ni poveljnik zapacal.

Sam nikoli ne pljuvam v ostalih temah, zakaj imate ti in ostali tako željo pljuvat po MS temi?

Sem pogledal na hitro temo o MS, pa nisem videl niti enega posta od uporabnika philips na zadnjih 10-ih straneh.
Gledal sem od strani 277 naprej...Če sem pa kaj spregledal naredi prtsc, pa me popravi...
Če pa misliš da je ta tema, MS tema, se krepko motiš in se moraš naučiti brati, ter razumeti kaj pomeni kratica "vs."...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ne nisem. Ampak ti si rekel, da smeti po WP temi, pa sem za hec šel pogledat, če je res, pa sem videl, da ti zavajaš ljudi in jih obtožuješ stvari ki ne držijo (vsaj od tiste strani katere sem gledal naprej)
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
funny-gif-apple-androing-struggle.gif

<iframe src="//giphy.com/embed/l41m1RZDiI13WPako" width="480" height="350" frameBorder="0" style="max-width: 100%" class="giphy-embed" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

grin1.gif

funny-pope-apple-ios-android.jpg

this-is-how-i-feel-when-i-use-smartphones_c_3633619.jpg

eW1zZJI5X.gif

hint: od leve, ios, android in wp

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Nekaj zdaj tu ne kapiram. Od wp fanatikov tu berem nonstop kak to nenormalno raste, da razturajo vse od burkine faso do dagestana, darjan fanaticno lepi linke od kaj jaz vem kot, zdaj pa vidim da se jim je prodaja razpolovila. Wtf??

Kot so ti ze razlozili. Ce ze spremljas procente, kakor pises, bi lahko z malo razmisleka opazil, da je 50M proti Samsungovim 93M v enem cetrtletju malo cudna stevilka. Se ti ne zdi?
(vedi, ce vendarle ne spremljas tega, da je Samsung skoraj isto Android, MS je skoraj isto WP).

Tukaj so pac vzeti vsi telefoni. Niti ni loceno po platformah.