iOS vs. Android vs. WP

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Dobra brca tej celotni temi
cheer.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kako to, da je Sony tako padel? Od Androidov so njihovi telefoni še kar v redu, ali ne?

To so podatki za EU.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Nenehno spreminjajoči se sonyevi modeli androidnih telefonov z visoko ceno in zaostalimi specifikacijami so imeli pogoste težave, razen serije Z, katera je postala zrela z modeli Z1, Z Ultra in Z1c. V oglaševanje vlagajo manj, kot konkurenca. Novi modeli so prihajali prehitro. Govorice o zaprtju oddelka telefonije tudi ne vplivajo pozitivno na prodajo. Poprodajni customer service je pa soliden, tudi v našem jeziku, z rednimi obvestili po elektronski pošti o nadgradnjah, izboljšavah. Po mojem mnenju bo potrebno več vlaganja v prevzemanje strank, katere bodo s sedanjo kvaliteto izdelkov relativno lahko obdržali. Razen, če ne bodo zaspali, kot Sammy do modela S6 in HTC...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Iščem eno aplikacijo, ki bi nadomestila sports-tracker za Windows phone. Ker ga ne razvijajo več, bi ga rad zamenjal. Sicer dela še, samo rad bi, da podpira malo več reči pri pregledovanju. Kaj predlagate oz. uporabljate? Neki sem gledal runtastic ali pa endomodo, ali obstaja še kaj?
Program bom uporabljal največ za kolesarjenje ter hojo v hribe. Pomembno mi je tudi, da ne požre preveč baterije =)

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Meni je endomodo super. Edino pri pešačenju ni priporočljivo imeti vklopljen auto pause.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Imam Telefon Huawei Ascend W2, trenutno na WP 8.1, predvidevam da update za windows 10 ne bom dobil. Planiram pa nakup Lumie 950 oziroma 950XL ko pride k nam, tako da bi blo fanj, če bi aplikacija v prihodnosti bila tudi za windows 10 in da bi imel vse workoute tudi tam .
smile-1.gif
Sicer pa, zakaj pa je to važno, oz. zakaj je pomembno kater telefon imam? Imajo kakšni telefoni kak poseben sensor za to?

Kakšna pa sta ta dva programa pri porabi baterije? Ko je recimo telefon v žepu in pa GPS vklopljen? Koliko vama približno zdrži?
+ Caledos runner vidim da je več al manj za tek, jaz bi rabil največ za kolo in hojo v hribe, tek pa precej manj. Sicer pa si ga bom pogledal kaj ponuja
smile-1.gif
Hvala za predloge.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Meni z Endomondom precej, recimo cel dan smučanja, pa nakoncu še ostane kar nekaj baterije.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.150
7.024
113
930 ima recimo sensorcore senzor, ki recimo beleži korake tudi ko je telefon off, minimalna poraba baterije

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Aha. Torej ima sensorcore verjetno tudi 950.
Bom potem te dni preizkusil Endomodo in pa caledos, pa da vidmo kako bo šlo.
smile-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Runtastic pro imam tudi jaz na telefonu trenutno. Sem ga pobral dol ko je bil zastonj. Kako se obnese? Predvsem me zanima baterija, saj če grem s kolesom je ponavadi po nekaj ur, včasih tudi več kot 8 in bi mi bilo fanj da čimveč zdrža. GPS je itak verjetno pri vseh kar nekako enako točen.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
No, zdej sem probal iti v eno stran z Runtasticom in v eno z endomodom, oba sta mi v cca. 23 minutah porabila cca 6% baterije, tako da glede porabe sta tam tam očitno. Čudi me, ker sem ravno ta vikend videl, kako je sports-tracker tekel dobrih 8 ur in je porabil cca. 60% baterije, na androidu. Meni jo porabi veliko veliko več.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.150
7.024
113
Pomoje tu kaj drugega kot poraba GPSa, ne more biti, itak imaš izklopljen ekran, sam program pa nima kaj za delat, le beležit GPS podatke...

očitno tisti android porabi manj energije ze GPS, je pa tudi odvisno če imaš kak model z 2000mAh baterijo ali 3000mAh. recimo 500mAh energije se bo pri prvem kazalo kot 25%, pri drugem pa 16%

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Tole bi znalo bit zanimivo, je kar nekaj dobrih slo appov na iOS, ki bi se jih splacalo portat na windows. Ce prav razumem,se to istocasno predela v univerzalno windows aplikacijo? Torej dela na PC,tablici,telefonu?