Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Business apps so kar web, mobilne zabavne so druga zgodba.
Erpji in crmji kar prehajajo na web vmesnik. Vse gre proti tem, da bodo podjetja imela za navadne delavce linux/android in instaliran chrome in nic drugega.
O tem se govori ze 20 let... v bistvu odkar so zaceli umirati veliki racunalniki (host) in terminali... se govori o tem... le vsake toliko si izmislijo nov izraz... Nekaj casa so to "terminal client"... potem "thin client" ... potem so bile vmes ideje, da bi delali na "univerzalni" platformi, ki naj bi delovala povsod... in sicer je to Java ... pa se vse skupaj nekako ni prijelo in obneslo...
V prejsnjih sporocilih je omenjen Office 365 ... Koliko ljudi pa dejansko uproablja Office v brskalniku? Vecinoma je to le pesek v oci... in se tako pac imenuje univerzalna licenca, ki omogoca tudi namestitev "pravega" Office paketa na racunalniku (Windows, Mac OS,...). In kolikor jaz poznam, se vecino uporablja ta slednja varianta ...
EDIT:
Sem ravnokar hotel probat in hocem preko Word Online kreirati nov dokument... pa me pricaka tole
Taksnih in podobnih problemov je pri teh "online" verzijah kar precej... in tezko se primerja zadovoljstvo pri uporabi desktop in online verzij ... Pri pregledovanju podatkov in skupinskemu delu se ne recem... tam je lahko to velika prednost ... Pri uporabi programov pa zadeve niso tako transparentne ...