Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.035
16.172
113
Nasedel si na paniko influenserjev, ki bodo sedaj pač morali resno pazit, kaj počnejo, ko komunicirajo produkte/storitve oz. ko bi z influensanjem zaslužili.
Ne, osebno mi dol visi za paniko influenserjev in njihova reklamiranja produktov. Matra me možnost zlorabe tega ali podobnega zakona, ker se ta nanaša še na veliko drugega kot zgolj na reklame. Ciljam predvsem na zlorabo termina sovražni govor, ki se ga da na podlagi določene mentalne gimnastike pripeti marsikam.

• Všeč mi je
Reactions: sad

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.644
3.930
113
Ljubljana
hmpg.net
Po 39. členu Ustave Republike Slovenije imajo drugače tako kot vsi ostali tudi idioti enake pravice do svobodnega izražanja mnenja:
39 člen je skoraj prepisan iz Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic, ki se glasi:

"Svoboda izražanja
1. Vsakdo ima pravico do svobode izražanja. Ta pravica obsega svobodo mišljenja ter sprejemanja in sporočanja obvestil in idej brez vmešavanja javne oblasti in ne glede na meje. Ta člen ne preprečuje državam, da zahtevajo dovoljenje za delo radijskih, televizijskih in kinematografskih podjetij.
2. Izvrševanje teh svoboščin vključuje tudi dolžnosti in odgovornosti in je zato lahko podrejeno obličnosti in pogojem, omejitvam ali kaznim, ki jih določa zakon, in ki so nujne v demokratični družbi zaradi varnosti države, njene ozemeljske celovitosti, zaradi javne varnosti, preprečevanja neredov ali kaznivih dejanj, za varovanje zdravja ali morale, za varovanje ugleda ali pravic drugih ljudi, za preprečitev razkritja zaupnih informacij ali za varovanje avtoritete in nepristranskosti sodstva."

Samo 2 odstavek so dali v KZS

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.741
2.589
113
9245 podpisov zaenkrat pri peticiji odprti 3.1.25., se mi kar lepa cifra za samo 2 dni.

6.1.2025

1736150010936.png

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.741
2.589
113
Pravice se končajo tam, ko kršijo pravice nekoga drugega (recimo obrekovanje) ali ko kršijo zakone (prikrito oglaševanje).
Kako?
Kaj pa Luka Mesec? On lahko. Ja tako pravi levičarsko sodišče!

jello

Guru
22. sep 2008
10.255
3.900
113
Probaj s flašo tipkat.

Nujno podpisat. Treba je branit pravice šibkejših, četudi na umu. Torej, vsak idiot ima pravico imeti mnenje o vsem in vsak idiot ima pravico s tem mnenjem prosto svinjat kjer mu je volja in pri tem uporabljat vsa orodja, ki so mu na voljo.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.390
6.977
113
Treba je branit pravice šibkejših, četudi na umu. Torej, vsak idiot ima pravico imeti mnenje o vsem in vsak idiot ima pravico s tem mnenjem prosto svinjat kjer mu je volja in pri tem uporabljat vsa orodja, ki so mu na voljo.

A si predstavljaš, da bi kaj takega Janša sproduciral med covidom. Preganjali bi razne kolesarje, resni.co, covid protestnike.... Tako kruljenje bi bilo, kot da bi prašiče polil z bencinom in žive zažgal. FAŠIZEM, PADEC DEMOKRACIJE!!!!

Ker sedanja brezhibna in neomadeževana vlada pa lahko dela kar hoče in nič ni narobe z njenimi rabotami.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.988
11.114
113
vsak bi z dvema bicikloma prišo pa trojni sendviči, jenulu bi se pa tak zmešalo, pa rtvju tudi.

Tako da srečo imamo, da nam pravi vladajo, da ni razburjenja.

• Haha
Reactions: brane_new in B81

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.156
1.114
113
Temu zakonu verjetno tudi opozicija ne bo ugovarjala.
Ker je za vsakokratno oblast zelo priročno, če ima zakonsko podlago za utišanje sovražnih elementov.

Pač SFRJ "verbalni delikt" v novi (moderni in svobodni) preobleki.