TV za v sejno sobo

19. jul 2007
2.883
1.611
113
Zdravo,

gledam TV za v sejno sobo. Preko tega TVja bo večinoma potekala kakšna videokonferenca ali pa se bo preslikal zaslon iz prenosnika.
Gledam tega: https://www.mimovrste.com/televizorji-lg/lg-55ur75003lk-4k-uhd-televizor-webos

Bo to ok? Povezava bo preko HDMI brezžičnega vmesnika.

Ne poznam konkretnega, je pa pri nekaterih TV problem, da lahko okvir prekriva panel in da dela slike ne vidiš. Pri enem prejšnjem (4K LCD), je bil rob tako velik, da je bil recimo x za zapiranje oken skrit, in tako da si moral iz full screen moral iti na custom size okna (da se je x videl) in potem zapreti, ali pa delati s keyboard shortcut-i.

Pri sedanjem OLED 4K je bolje, ne pa popolnoma v redu (se opazi, da pol x manjka, je pa tista vidna polovica x dovolj da klikneš nanj). Če boš pogledal na pravem monitorju, boš videl par pixlov črnine in šele potem okvir monitorja.

Bo kdo rekel, da je to dlakocpeljenje, ampak v praksi me je toliko motilo, da ni res - da je bila vsebina ob robovih skrita (mogoče sem samo jaz čuden pa tebe ne bo motilo). Če bi jaz kupoval s tem namenom, bi zagotovo hotel priklopiti računalnik in videti, kako se TV obnaša kot monitor.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Lahko na PCju v nastavitvah gonilnika za grafično kartico tudi zmanjšaš sliko , nekateri TVji pa tudi omogočajo izklop overscanninga in tako prikažejo sliko 1:1.

19. jul 2007
2.883
1.611
113
Lahko na PCju v nastavitvah gonilnika za grafično kartico tudi zmanjšaš sliko

Ni delalo dobro (v realnosti sem rajši uporabljal keyboard shortcute)

nekateri TVji pa tudi omogočajo izklop overscanninga in tako prikažejo sliko 1:1.

Če je j*jc od TV-ja, potem nima te opcije :) .

Samo hotel sem opozoriti da 2024 (mogoče je 2025 kaj bolje) ni nujno, da priklopiš TV na računalniško sliko in da dela vse normalno out of the box :bonk:

In pa to, da so nekatere stvari z razlogom poceni :-(.