Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

sad

Guru
24. avg 2007
21.045
9.687
113
Če bi bil resnično lačen in imel v glavi da si nekaj več, bi! ;)
To je drugo, če si dejansko klošar.
Ampak tile ''influencerji'' me prav spominjajo na tiste piramidne carje, ki so bili spodaj v verigi, torej kanonfuter. Ti pride v oblekci iz Bosne in lapa o oh in sploh uspehu, kešu, kako to vse leti na kup, pa dela le 1 uro na teden, na roki ura s premerom 5cm iz praška, pripelje se pa v zarjaveli kanti, ki še do odpada ne bi zmogla prit.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.361
-2.861
113
Eno je direktor firme, ki ima kaj za pokazat in ponudit, drugo pa klošarjenje za en jeb... OBROK. To je isto, kot če bi jaz ustanovil firmo danes, se poimenoval za direktorja in šel na Telekom prosjačit, če mi dajo poceni kitajski telefon za 50 EUR zastonj, pa jim bom objavil na netu, kako so oh in sploh. To bi se ti samo smejali.

Imaš na YouTube-u kar nekaj influencerjev, ki dejansko živijo od youtube oglaševanja in svojega mercha in se ne rabijo prostituirat. Tudi občasno oglašujejo določene izdelke, ki običajno NIMAJO veze z njihovim kanalom in tudi jasno povedo, da gre za PLAČAN OGLAS. Ne pa kvazi ''recenzijo'' in onaniranje na oh in sploh super kremica.

Je pa res, da taki niso klošarili za OBROK ali zastonj UHANČEK za 5 EUR, temveč je običajno zadaj kar nekaj let požrtvovalnega dela. Tukaj pa kvazi ''influencerji'' klošarijo za OBROK. Pa kaj si ti ja nor, mene bi bilo sram, da težim enemu za zastonj obrok.
Maš velike firme, majhne firme, eni več služijo, eni manj. eni se borijo za vsak euro, drugim ni treba.
Imaš pa tudi direktorje firm, kjer misliš, da imajo kaj za pokazat, zadaj pa miljonske izgube.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.173
7.020
113
Predvsem si “influencerji” nočejo mazat imidža z burekarji, hehe. Pa verjetno tiste 3 EURe še lahko zberejo skupaj :).
Burekar z miklosiceve je sam “influencer” ki ima 11,7k sledilcev (pojma nimam a je to ful ampak men se zdi veliko)... tko da ocitno bureki ne skodijo imidzu

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Nekaj je treba tu ločit pri teh influencerjih. Eni to dejansko so, imajo svoj vpliv. Čeprav je podkupljen. Ampak takih ni dosti. Večina teh "influencerjev" so novodobni klošarji, digitalni klošarji.
Treba je vedet kdo sledi tem pacientom. Večinoma isti pacienti.
In potem sem jaz šef gostilne in se mi oglasi digitalni klošar. Če ga jaz zastojn nafutram in on to objavi, kaj se bo zgodilo? V mojo restavracijo se bodo vsipale horde klošarjev in se ob eni pijači slikali eno uro in mi tako zasedli mize, ki bi jih lahko oddal drugim.

In če tako oceniš, pač kulturno zavrneš ponudbo. Kot pri vsakem biznisu.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
O teh "influecerjih" najvec govori dejestvo da so konkretno v zatonu, ljudje so jih ze zdavnaj precitali, popularnost je minila, ucinkovitost pa tudi. Problem je samo to da prihajajo nove generacije ljudi ki so vsebolj nerazsodne in jim lahko brez vecjega truda prodajas muda za bubrege.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Navid

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Problem je v tem, da bo otrok (in takih, ki na nivoju otroka ostanejo tudi v odraslosti), ki to gledajo, vedno dovolj.

Zadnjič sem gledal en video neke Kaje, ki je razlagala o seksu (neumnosti). Spodaj pa polno komentarjev slovenskih najstnic, kako je lepa, kako je prfect, če jih lahko omeni v njenih videih itd. Tudi osebno poznam eno, ki se ima za kao influencarko in objavlja razne življenjske modrosti in njene poglede na svet. Jaz njenih videjev ne morem gledati dlje od nekaj minut, med komentarji pa polno raznih pohval.

Obstaja en dober popotnik, ki hodi s kamero po svetu in snema tudi najbolj nore kotičke sveta. Njegova vsebina je vrhunska, ampak sem kasneje prebral, da je tip seksualni predator, posiljevalec, kao pickup artist. rasist, naci, imel je blog, na katerem je pisal, kako priti najhitreje do fuka v kateri državi, kje so ženske najlažje, kako je plačal 6$ za blowjob, kako je s prijatelji gangbangal Azijke itd., skratka poden od podna. Takoj sem prenehal z gledanjem, ker mi gre sluzavec na bruhanje. Na redditu se je oblikovala manjša skupina ljudi, ki ga hočejo razkrinkat, ampak ima tip tako močno podporo, da ga je praktično nemogoče zatreti. Če si mnenja, da ni treba najemat prostitutk v vsaki državi in jebati vsega, kar leze in gre, si takoj označen za debelega najstnika, ki se skriva v kleti. Ljudem je pa pač všeč, ker da tip 500€ napitnine vozniku rikše v Indiji in ga zato kujejo v zvezde.

Priponke

• baldr.jpg
    baldr.jpg
    119,9 KB · Ogledi: 238
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
  • Wow
Reactions: BornSkeptic in sad

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Kako so pa tile "influencerji" kaj obdavčeni? Men se zdi , da je to vse skup mal delo na črno na očeh vse javnosti in inštitucij.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
V čem je iz davčnega vidika razlika, ali daš ti klošarju na cesti kovanec, ali digitalnemu klošarju topli obrok? Pomoje je ni

sad

Guru
24. avg 2007
21.045
9.687
113
O teh "influecerjih" najvec govori dejestvo da so konkretno v zatonu, ljudje so jih ze zdavnaj precitali, popularnost je minila, ucinkovitost pa tudi. Problem je samo to da prihajajo nove generacije ljudi ki so vsebolj nerazsodne in jim lahko brez vecjega truda prodajas muda za bubrege.
Težava so froci, ki poznajo edino take “strokovnjake” in jim vse verjamejo. Pa kakšne blondine tudi niso dosti stran od tega.
Drugače pa, če imaš samo malo pameti, takoj vidiš kje je keč. Sam spremljam eno področje in lepo vidiš, kdo samo hvali, kdo pa tudi graja zadeve. Prve občasno pogledam, ker je produkcija odlična in pokažejo podrobnosti, to je pa tudi to. In to samo če pri drugih ne najdem teh podrobnosti.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.592
9.815
113
40
MB
Kaka je razlika med eno influencerko pa med slakom recimo? Slaka vam pac tisijo v grlo ze 10+ let pa za njegovo mnenje plqcate poloznico vsak mesec brez vprasanja :D Isto pa oba propagirata mnenje svojega sponzorja

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in Kamele0N
I

Izbrisan uporabnik #9334

Influenca je torej pametovanje.

Prav. Vzemi ti eni taki influencerki tisto čarobno tabletko. Prepovej jo. Čez tri leta ne bo na sceni več - niti influencerk, niti influencerjev.
Koliko se gremo stavit? :D

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.173
7.020
113
A potem ta na Miklošičevi je primarno ''influencer'' in je burekarija za spotoma ali obratno?
Obrat na miklosicevi (plus na slovenski in dunajski) generira denar s katerim si privosci stvari s katerimi se kaze po instagramu in to ocitno zanima toliko ljudi.

edit: napacna sestava stavka