Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.921
2.631
113
Zgleda so "mama" influenserje malo po prstih.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.546
927
113
Baje je govora o familji Culiberg (tista dva, ki sta zaradi Covida bila "ujeta" na Đamajki).

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Ja. Cel smisel projekta Minicity je, da otroci spoznavajo različne poklice. Le kdo ga je prijavil.

Po neuradnih informacijah STA gre za direktorja in ustanovitelja Minicitiyja Ljubljana Miho Culiberga ter njegovo ženo, direktorico razvoja poslovanja in prodaje v
Minicityju, Jasno Žaler Culiberg.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Nikjer sicer ni navedeno, kaj je obsegalo "to izkoriscanje" otrok in ja zakon je jasen in tralalala. Ampak to je osnovna vzgoja. Mulci 10 let stari pojajo ta male bagre in traktorje, gres v ostarijo visoko kotirano in te "pokelnari" 10letni sin lastnika, da se nauci obrti in seveda se trudi kolikor zna in zmore in je sicer pod nivojem, ampak mu das tringelt visji, kot bi obicajnemu natakarju tam, ker ves, da se trudi ter za motivacijo. In teh zgodb je nebroj, ko starsi ucijo otroka, da brez dela ni jela, kar je sicer meni logicno, v luft gredo pa vsi sončeki, ki vzgajajo sonceke, ki to enacijo s 4letniki, ki sivajo copate v Indiji 16 ur na dan. Problem je ze, ce ga posljes smeti ven nesti. Zakaj in od kdaj, bogami, je cilj vzgajati glupe invalide?!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.107
113
blizu močvirne prestolnice
Nikjer sicer ni navedeno, kaj je obsegalo "to izkoriscanje" otrok in ja zakon je jasen in tralalala. Ampak to je osnovna vzgoja. Mulci 10 let stari pojajo ta male bagre in traktorje, gres v ostarijo visoko kotirano in te "pokelnari" 10letni sin lastnika, da se nauci obrti in seveda se trudi kolikor zna in zmore in je sicer pod nivojem, ampak mu das tringelt visji, kot bi obicajnemu natakarju tam, ker ves, da se trudi ter za motivacijo. In teh zgodb je nebroj, ko starsi ucijo otroka, da brez dela ni jela, kar je sicer meni logicno, v luft gredo pa vsi sončeki, ki vzgajajo sonceke, ki to enacijo s 4letniki, ki sivajo copate v Indiji 16 ur na dan. Problem je ze, ce ga posljes smeti ven nesti. Zakaj in od kdaj, bogami, je cilj vzgajati glupe invalide?!
Odlično napisano. Tudi pri meni delajo tako. Pa še veseli so poleg tega pa še nekaj naučijo. Hči je že skoraj profesorica v mojem fohu :)

• Všeč mi je
Reactions: sandra in jendomen

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.107
113
blizu močvirne prestolnice
Sicer sovražni govora, ampak če je ql da te postreže 10 letnik šefa gostilne, potem smo spet v zgodbi sončkov - na tebi sprejemljiv način.
Kakšen sovražni govor? Napisala je tako kot bi morali vsi otroci tako delati,če nebi imeli bukove starše. Saj ni profi kelnar, lahko pa pomaga pospraviti mizo. Zakaj bi bil otrok vseskozi pred škatlo, če pa lahko tudi pomaga. Otrok mora videti da keš ne leti iz zraka, pa doma mora tudi pospravljati oziroma pomaga pospravljati. Smo starši hlapcu otrokom?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
tole mi je tudi neznanka...da se da, pa načelno negledljiv..pa da tole spakovanje tolk prinese. Bizarno.
Mi pa delamo dele za jedrsko elektrarno, pa ker smo 5. podizvajalec delamo izgubo... Mogoče bi morali na YT...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
v dobrodelne namene je pa ziher dal nekajkrav več denarja kot vi, mogoče je pa to mamac ;)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
tile dobrodelni nameni so kot subvencije.... dvorezen meč. Ne kupim več te mantre.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
ne, ni tak zanimivo, bolj zanimiv je nogomet in podobni opiji za mase.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To je napisal nek komentator in s tem se strinjam. Ti pa preberi, kaj naša zakonodaja piše o otroškem delu, lahko pa samo prebereš linkani članek

S stališča tržnega inšpektorata je delo tisto delo, za katerega dobimo plačilo. In od tega se tudi plača davek. In tako delo predvideva določene omejitve za mladoletne. Drugo je delo oziroma pomoč pri domačih opravilih. Tako je za mladostnike celo dobrodošlo, saj s takim delom pridobivajo delovne navade.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
S stališča tržnega inšpektorata je delo tisto delo, za katerega dobimo plačilo. In od tega se tudi plača davek. In tako delo predvideva določene omejitve za mladoletne. Drugo je delo oziroma pomoč pri domačih opravilih. Tako je za mladostnike celo dobrodošlo, saj s takim delom pridobivajo delovne navade.
Če je torej otrok izkoriščan, se pravi da opravlja neko delo (ki ni domače opravilo, influenserstvo oz. pomoč pri temu pa to definitivno ni) in za to delo ni plačan, je po mnenju tržnega inšpektorata kao vse ok zgolj zato, ker v igri ni plačila na podlagi česar se potem zmotno sklepa, da tudi ni bilo opravljeno nikakršno delo? Dvomim.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
Kak je pravno, če imaš pravilo da, če prinese domov 5ko, dobi 50€ če pa 4ko pa bo tepen?