Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Temu so nadeli drugacno ime in vse štima :zmaga:

Seveda samo korenček, palicke ne sme biti, ker to je nasilje.

P.s.
Vsi vemo, da ne govorim o klofuti, upam...

jello

Guru
22. sep 2008
10.112
3.855
113
Kaj pa cenik za ostale storitve? da zjutraj dvigne rit? umije zobe? se obleče? pomije za sabo? sprehod v šolo? da se primaje tudi nazaj domov?

Velja enak, splošen cenik za vse otroke? Za luftarja, ki komaj shaja z dvojkami in odličnjaka, za katerega niti ne veš da hodi v šolo?

• Všeč mi je
Reactions: sad

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
Te ocene so v veliki meri precenjene in sploh niso nek pokazatelj kaj in kako bo z otrokom
res je, problem je ker so na koncu pomebne (za samo šolanje in razne fore s tem zvezi) samo ocene.
Neka motivacija že je za otroke za večino, za jebivetre je pa tako vseeno, se bodo tudi brez ocen znašli, včasih še bolje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
ja napisano je mogoče tako (glede na predprejšno objavo), ampak ni bilo tako mišljeno... mišljeno je bilo za jebivetre, da tisti ki se jim jebe za ocene, al so to 2,3, 4 ali 5, ni važno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Kaj pa cenik za ostale storitve? da zjutraj dvigne rit? umije zobe? se obleče? pomije za sabo? sprehod v šolo? da se primaje tudi nazaj domov?

tak kot zame, ko pride do teh stvari.

Šola pa je drugo ime za službo za otroka. In za ene poduke ni nikdar prezgodaj. Na koncu dneva je treba vedno nekaj pokazati. Šola ima lušten sistem ocen za tako lekcijo. Če dobi 5 brez truda, super zanj. Upam, da bo vse ovire v življenju tako lahko zmogel. Taka je njegova naloga in uspešno jo je opravil, nimam se kaj jajcat. Če dobi 3, pa se je trudil, tudi super. Pač je to njegov domet in če čez ne gre, ne gre. Se bo pa naučil, da se je treba truditi. Če je 3, ker ni pa niti mignil, potem pa niti ni več tako zelo v redu. Čimprej mu iz glave zbijem, da sem njegova varnostna mreža, kamor lahko pade, ko se mu ne da in morebiti zato niti ni treba, tem bolje. Sam se mora na noge postaviti z najboljšim, kar je lahko. To je point. In, kot rečeno, jaz njegovo šolo jemljem kot njegovo službo. Kaki ima odnos do nje, kako se trudi, na kaj se lahko zanese sam nase in jaz nanj. Če je to uspešno, seveda po mojih kriterijih, opravljeno, je tudi nagrada/plača. Če pa ni... Odpustiti ga ne morem, pa mu kaki privilegij potem ukinem, čeprav se to ne sme se. Tudi to je v zakonu, baje...

To je, kar se mene tiče, bistveno, kar se iz osnovne šole in potem tudi še srednje do neke mere lahko odnese. Ni zdaj, da je meni važno, koliko ima likovno pa telovadbov OŠ. Je pa tudi tako, da OŠ in potem srednja, če se drži zgornjega nekako ne more izostati od uspeha, če je le povprečno zmožen. In te ocene zelo prav pridejo, če se hoče šolati naprej. Z več šole pa so perspektive boljše, pa kakorkoli obrnete pa najdete wunderdečke s komaj dokončano OŠ. Tudi če mu prav ne pride, pa mu škodilo sigurno ne bo. V sistemu, ko je šolanje praktično zastonj, ostale stroške ceprav je na pol odrasel človek, pa mu lahko krijem jaz, se mi zdi neumno, da tega ne izkoristi. Tako kot je eni niso rabili, kot pravite, je pa meni osebno zelo prav prišla.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
soldier on call of duty.png

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.227
2.550
113
''Marko; Najbolj goreče sva navijala za Hrvaško, tudi Srbijo, saj imava oba balkanske korenine. Navijala bi za vsako državo iz bivše Juge. ''

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Seveda, ker to ni delo, ne? Dejmo potem še glasbenike in kulturnike 90% obdavčit.
Če plačujejo davke v Sloveniji je to čisto dovolj.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in BuDi

Marxon

Majstr
24. feb 2009
726
376
63
Seveda, ker to ni delo, ne? Dejmo potem še glasbenike in kulturnike 90% obdavčit.
Če plačujejo davke v Sloveniji je to čisto dovolj.
Problem je to, ker jih ne. Veliko gre na roke, nekaj tudi v naturalijah in izdelkih. Dvomim, da plača DDV od brezplačnega oddiha in novega pralnega stroja.

• Všeč mi je
Reactions: sandra

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Dej mi pojasni, kako bo podjetje, ki je dalo pralni stroj le tega poknjižilo? A je pralni stroj izpuhtel?
Torej naj naredi Furs racijo med vplivneži in jim nabije kazni po zakonodaji, če zadev nimajo urejenih. Recimo pralni stroj. Kako si ga dobil? Nimaš izdanega računa? Kdo ga je dal? Greš do njih in vidiš, kako je stroj šel ven. Vplivnež ga ni dal v prihodek. Kazen.
Samo Balkanc bo drk… na počez obdavčevanje.
Potem lahko tudi vse s.p.-je tako obdavčimo. Pa še koga.

• Všeč mi je
Reactions: tomi in Marxon

Marxon

Majstr
24. feb 2009
726
376
63
Dej mi pojasni, kako bo podjetje, ki je dalo pralni stroj le tega poknjižilo? A je pralni stroj izpuhtel?
Torej naj naredi Furs racijo med vplivneži in jim nabije kazni po zakonodaji, če zadev nimajo urejenih. Recimo pralni stroj. Kako si ga dobil? Nimaš izdanega računa? Kdo ga je dal? Greš do njih in vidiš, kako je stroj šel ven. Vplivnež ga ni dal v prihodek. Kazen.
Samo Balkanc bo drk… na počez obdavčevanje.
Potem lahko tudi vse s.p.-je tako obdavčimo. Pa še koga.
Se strinjam, in pa seveda račune za vsa potovanja. Vsaj za nastanitev in letalski prevoz.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Se strinjam, in pa seveda račune za vsa potovanja. Vsaj za nastanitev in letalski prevoz.
Tako je. In če je vse po zakonu, potem je treba zakon spremenit.
Vidim da ti ne gre kreativno računovodstvo
Če je vse po zakonu, potem ni kreativno računovodstvo. To pa inšpektorji preverijo.
Ni treba na počez obdavčevati. Recimo malo težko boš upravičil pralni stroj za upravičen strošek, če nimaš pralnice.

Jaz tudi kakšno službeno stvar uporabljam za privat zadeve. Recimo prenosnik, recimo 10%. Ampak je služben. Res pa, da tudi kar nekaj privat kupljenih zadev uporabljam skoraj izključno za službo. Večinoma so to kupljene rabljene zadeve od fizičnih oseb.