Razloži mi prosim ta del:Pri inventuri ga odpišeš. V zapisnik napišeš, da je z viličarja padel. Plačaš DDV državi. Urejeno.
Pride FURS do vplivneža in mu reče, naj pokaže račun za pralni stroj, ki ga je tako lepo hvalil v videu. Ga nima. Si ga vrnil. Aja, nisi? Kje si ga dobil? V X podjetju, kompenzacija. Ok, dokumentacija? Ni? Mail z dogovorom? Ok, bum kazen. Greš do podjetja X in zahtevaš dokumentacijo za pralni stroj, ki ga je vplivnež dobil. Aja, je ni? Hm, padel iz viličarja? A res? V videu je izgledal prav lep in delujoč. Bum, druga kazen. A naj jaz kmet učim FURS, kako naj delajo?Dej mi pojasni, kako bo podjetje, ki je dalo pralni stroj le tega poknjižilo? A je pralni stroj izpuhtel?
Torej naj naredi Furs racijo med vplivneži in jim nabije kazni po zakonodaji, če zadev nimajo urejenih. Recimo pralni stroj. Kako si ga dobil? Nimaš izdanega računa? Kdo ga je dal? Greš do njih in vidiš, kako je stroj šel ven. Vplivnež ga ni dal v prihodek. Kazen.
Samo Balkanc bo drk… na počez obdavčevanje.
Potem lahko tudi vse s.p.-je tako obdavčimo. Pa še koga.
Bo to malo težko naredil, če v videu tako lepo hvali sponzorstvo in ima link do ''special offer''."Pride FURS do vplivneža in mu reče, naj pokaže račun za pralni stroj, ki ga je tako lepo hvalil v videu."
Stran sem ga vrgel, plača z gotovino. Še kaj?
*mamacipi.Ma zanima kolikokrat so bili pri Katarini Benček pa Mamaciti.
Ja, kje si ga kupil in kdaj...in greš na firmo pa naj pokažejo, dobavnico in račun Vse se da če se hoče, kot pravi sad samo pri nas je velikokrat, da se noče oz. se pravim malo zamiži ali pa se vstran obrnemo, da ne vidimo"Pride FURS do vplivneža in mu reče, naj pokaže račun za pralni stroj, ki ga je tako lepo hvalil v videu."
Stran sem ga vrgel, plača z gotovino. Še kaj?
Kaj če bi raje šli preverit, od kje Janši 7 milijonov eurov premoženja, pa od kje Jankoviču luknja v denarnici, ko je treba kak davek plačat? In ti pričakuješ, da bo FURS gnjavil folk, kdo je pralni stroj kupil ...Ja, kje si ga kupil in kdaj...in greš na firmo pa naj pokažejo, dobavnico in račun Vse se da če se hoče, kot pravi sad samo pri nas je velikokrat, da se noče oz. se pravim malo zamiži ali pa se vstran obrnemo, da ne vidimo