Nekako mi tvoj odgovor deluje kot tipičen odgovor uradnika, ki sedi zraven ko se tuhta kako oblikovati ukrepe, ko vsi povedo svoje želje (DOPPS, zavod za varstvo narave, lovska zveza, gozdarji, varuhi medvedov in volkov, mogoče še društvo za proučevanje rib,...) Potem se pa nekaj napiše in to pošlje v Bruselj. Bruselj seveda to potrdi in zadeva je za vas rešena. Itak ste vmes čisto pozabili tudi malega kmeta vprašati, kaj pa morda on misli, če si veliki, po tvojem pričevanju že podajajo kljuke na ministrstvu in zahtevajo svoje. Dejansko je tvoj odgovor čisto tipičen. Samo jamrate. Sploh ne pomisliš, da pa morda zapisane besede imajo neko težo in so pritožbe upravičene.
Potem si pa enostavno ne mažimo oči s tem, da spodbujamo družinske kmetije, ker je pač cel sistem naravnan tako, da se spodbuja samo masovna industrijska pridelava. In tako morda še kje zraste kakšna za slovenske razmere velika štala, vmes pa vegani že skačejo v zrak o "čustvih" mali hlevi pa se tako ali tako pospešeno praznijo.
Sicer pa glej, zapisal sem, čas pa bo pokazal, če so bila moja opozorila upravičena. Po moje ukrepi kot so, niso tako zelo napačno zastavljeni (razen obvezna praha o kateri sva že debatirala in še zmeraj ni nobene informacije o njej, izvajala pa bi se naj z začetkom naslednjega leta). Posejal sem recimo en kup inkarnatke za zeleno gnojenje, sedaj pa sonce pripeka. Ni ravno optimalno.
V zadnjem KG je en lep prikaz tega o čem govorim. Irski kmet, ki je celo življenje posvetil razvoju kmetije, okrog kmetije ima na desetine ha pašnikov (česar pri nas praktično ne najdeš) in dela na osnovi paše, da ima manjše stroške. Na koncu pa pove, da ima dva otroka in, da sta mu že povedala, da kmetije ne bosta delala, ker enostavno nimaš dovolj časa za "življenje".