"Inflacija", podražitve in izkoriščanje situacije za dvig marž

Ne vem kaj naj ti na to rečem. Na kramarskem sejmu sem bil 1x v življenju. Situacija mi deluje nekako tako kot vsa tista Slovenska zelenjava na Primorskem, ki pride iz Italije. Drugače sem mleko dal za 70 centov, pa tako ni nekega interesa, mogoče 3x na mesec, če kdo pride. Morda je že predrago, kdo bi vedel.
Mlekomat obratuje pri vas? Po moje ni tolk cena, bolj to da se je treba zapeljat na kmetijo za par litrov mleka, časa danes je bojl malo in potem pač vzameš kar je pri roki. pri nas je mlekomat zlo lepo obratoval, mislim da je še aktiven

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Ne vem kaj naj ti na to rečem. Na kramarskem sejmu sem bil 1x v življenju. Situacija mi deluje nekako tako kot vsa tista Slovenska zelenjava na Primorskem, ki pride iz Italije. Drugače sem mleko dal za 70 centov, pa tako ni nekega interesa, mogoče 3x na mesec, če kdo pride. Morda je že predrago, kdo bi vedel.
Glej združite se, najemite en prostor v mestu kjer se da priti z avtom in prodajte sami svoje proizvode.

Res ti ne bo človek cel dopoldan po vseh kmetijah letal da nakupi kaj rabi.
Ampak, če bi bilo vsaj del domače prehrane na enem mestu za kupit, ni hudič da ne bi kaj prodali.

Po mestu je dosti praznih lokalov, ki bi jih lahko najeli in začeli izključevati trgovce.

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
KSZ

Spar je predstavil deleže, ki jih dobijo pri posameznem izdelku. Zelo se sicer sklicujejo na 25% popust na en artikel, kar lahko koristijo lastniki njihove kartice.

908c720b99501f9cd24f.jpeg

5e93062c5dc67a82b397.jpeg

ed98cd9cc6ea16124ccd.jpeg
in kje sta zdaj tista 2% trgovske marže, o katerih je lapala predstavnica trgovcev?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Zakaj je proizvajalčeva cena za S budget mleko 7c visja kot Spar mleko?
Pri mesu se pa lepo vidi delez kmeta. " Trgovec dobi 50% vec kot kmet.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
KSZ

Spar je predstavil deleže, ki jih dobijo pri posameznem izdelku. Zelo se sicer sklicujejo na 25% popust na en artikel, kar lahko koristijo lastniki njihove kartice.

908c720b99501f9cd24f.jpeg

5e93062c5dc67a82b397.jpeg

ed98cd9cc6ea16124ccd.jpeg
Pošljite SMS s ključno besedo
SPAR20
tako nam boste pomagal preživeti
Ja, so popusti, ampak da se vevino izdelkov proda s popustom je pa....
Najbrz je popust en dan teden. A ostale dneve so pa trgovine prazne?

• Haha
Reactions: BornSkeptic

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.676
3.270
113
Mlekomat obratuje pri vas? Po moje ni tolk cena, bolj to da se je treba zapeljat na kmetijo za par litrov mleka, časa danes je bojl malo in potem pač vzameš kar je pri roki. pri nas je mlekomat zlo lepo obratoval, mislim da je še aktiven
Pri nas ni mlekomatov, smo preveč na periferiji. En čas je sicer bil eden razmeroma blizu pa so ga zaradi neuporabe odstranili in prodali. Najboljšo pozicijo za mlekomate je imel sedaj pogoreli MiS. Blizu več mest, ima več mlekomatov, kar dobro izhodišče. Mi pač nalijemo doma, če že kdo pride, ki si želi iz domačega mleka narediti kakšen sir ali jogurt.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.676
3.270
113
Hanzi ne filozofiraj. Si videl na koncu jim ostane nekaj milijonov. Ne vem,se tebi zdi ob takem primeru res tako velik dobiček?
Več kot očitno je, da je prostora za boljše plačilo kmetu kar nekaj. Ampak kot zmeraj se na eni strani sliši izgovore tipa... Smo na globalnem trgu, iz tujine dobimo ceneje,... Itd., Na drugi strani pa bi radi ohranjali družinske kmetije.

No dolgoročno tako to ne bo šlo. Večina nas je pač v taki situaciji, da četudi bi radi preživeli zgolj od dela in prodaje surovin, to postaja zmeraj bolj nemogoče, ker na globalni ravni pač nikakor ne moremo konkurirati Ukrajini ipd. in se dejansko dogaja, da se delež subvencij v letnem prihodku povečuje, ker za prodane surovine ne pokriješ niti stroškov, to pa s sabo nosi še več obveznosti, česar pa marsikdo na zdrži več in se raje odloči za drugo pot. Presenetljivo je pričela padati celo sicer zmeraj stabilna prireja mleka.

Dejansko si prisiljen v stalno rast, in če tega tempa ne zmoreš pač propadeš.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
SPAR ima pon, tor, sre, čet 25% na en artikel, pet in sob pa 10% ob nakupu nad 30 EUR.

Za 25% je sicer dolg seznam, za katere stvari popust ne velja.
Itaq, da bluzijo in dajo v primerjavo par artiklov ko imajo manjše marže.
Kje so marže od vseh tistih malih izdelkov, ki končajo v košarici in pobereje 200% zaslužka??

Dovolj dolgo sem v tej branži in vem kakšne obvode se vse gredo multinacionalke.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Prebral sem ta članek. Pri Spar-u so verjetno namerno zamolčali, da v akciji praviloma zmeraj sodeluje tudi dobavitelj, ki mora za čas akcije znižati ceno. Njihov strošek so popusti na kartico trgovca, kjer pa je verjetno cilj, da kupec pride v trgovino in dobi en izdelek ceneje, zraven pa kupi še kup drugih.
Raje imam trgovca, ki nima svoje kartice, ker se mi teh for ne ljubi iti ...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.676
3.270
113
Ker gredo zavestno v minus?

Kmet proda celo žival, trgovec samo mali del le-te.

Drugače pa, povprečna marža je nizka, je pa maša tista ki prinese potem volumen denarja
Cela žival se plača samo, če gre v Italijo (govedo). Vsi ostali plačajo samo težo klavnih polovic, ki jih praktično v celoti prodajo. Vampi, ki jih imajo nekateri radi denimo sploh niso plačani.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
alkoholik
Za s budget mleko uporabijo najbrz bolje plačano mleko ki ga namolzejo na Pokljuki.
Za spar mleko pa slabso kvaliteto ki ga molzejo na farmah na Balkanu
Daniel
V gostilni je pa porcija vampov 14 evrov.
Je bil objavljen racun z Gorenjske.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.341
6.144
113
Presenetljivo je pričela padati celo sicer zmeraj stabilna prireja mleka.
Dejansko si prisiljen v stalno rast, in če tega tempa ne zmoreš pač propadeš.
price of milk germany.png

Kolikor sem gledal za Nemčijo odkupna cena mleka že nekaj mesecev pada, v Nemčiji je tako kot pri nas trenutno 42 centov na liter. V Nemčiji je pritisk, da bi se odkupno ceno znižalo na 36 centov.

V trgovinah pa tega padanja odkupne cene ni opaziti.

• Všeč mi je
Reactions: Daniel