visek_izobrazbe
Guru
jaz bi iz naslova previdnosti dopisal še kakšno 0O fak...to je za 5 ruskih plač.
Svet se bo sesul
jaz bi iz naslova previdnosti dopisal še kakšno 0O fak...to je za 5 ruskih plač.
Svet se bo sesul
Mlekomat obratuje pri vas? Po moje ni tolk cena, bolj to da se je treba zapeljat na kmetijo za par litrov mleka, časa danes je bojl malo in potem pač vzameš kar je pri roki. pri nas je mlekomat zlo lepo obratoval, mislim da je še aktivenNe vem kaj naj ti na to rečem. Na kramarskem sejmu sem bil 1x v življenju. Situacija mi deluje nekako tako kot vsa tista Slovenska zelenjava na Primorskem, ki pride iz Italije. Drugače sem mleko dal za 70 centov, pa tako ni nekega interesa, mogoče 3x na mesec, če kdo pride. Morda je že predrago, kdo bi vedel.
Glej združite se, najemite en prostor v mestu kjer se da priti z avtom in prodajte sami svoje proizvode.Ne vem kaj naj ti na to rečem. Na kramarskem sejmu sem bil 1x v življenju. Situacija mi deluje nekako tako kot vsa tista Slovenska zelenjava na Primorskem, ki pride iz Italije. Drugače sem mleko dal za 70 centov, pa tako ni nekega interesa, mogoče 3x na mesec, če kdo pride. Morda je že predrago, kdo bi vedel.
in kje sta zdaj tista 2% trgovske marže, o katerih je lapala predstavnica trgovcev?KSZ
Spar je predstavil deleže, ki jih dobijo pri posameznem izdelku. Zelo se sicer sklicujejo na 25% popust na en artikel, kar lahko koristijo lastniki njihove kartice.
Spar prvič javno razkril svoje marže
Spar je danes razkril svoje marže, prvi mož Spara David Kovačič pa poudarja, da je nakup pri njih cenejši kot v trgovini Famila v Miljah.www.zurnal24.si
Pošljite SMS s ključno besedoKSZ
Spar je predstavil deleže, ki jih dobijo pri posameznem izdelku. Zelo se sicer sklicujejo na 25% popust na en artikel, kar lahko koristijo lastniki njihove kartice.
Spar prvič javno razkril svoje marže
Spar je danes razkril svoje marže, prvi mož Spara David Kovačič pa poudarja, da je nakup pri njih cenejši kot v trgovini Famila v Miljah.www.zurnal24.si
Pri nas ni mlekomatov, smo preveč na periferiji. En čas je sicer bil eden razmeroma blizu pa so ga zaradi neuporabe odstranili in prodali. Najboljšo pozicijo za mlekomate je imel sedaj pogoreli MiS. Blizu več mest, ima več mlekomatov, kar dobro izhodišče. Mi pač nalijemo doma, če že kdo pride, ki si želi iz domačega mleka narediti kakšen sir ali jogurt.Mlekomat obratuje pri vas? Po moje ni tolk cena, bolj to da se je treba zapeljat na kmetijo za par litrov mleka, časa danes je bojl malo in potem pač vzameš kar je pri roki. pri nas je mlekomat zlo lepo obratoval, mislim da je še aktiven
SPAR ima pon, tor, sre, čet 25% na en artikel, pet in sob pa 10% ob nakupu nad 30 EUR.Najbrz je popust en dan teden. A ostale dneve so pa trgovine prazne?
Več kot očitno je, da je prostora za boljše plačilo kmetu kar nekaj. Ampak kot zmeraj se na eni strani sliši izgovore tipa... Smo na globalnem trgu, iz tujine dobimo ceneje,... Itd., Na drugi strani pa bi radi ohranjali družinske kmetije.Hanzi ne filozofiraj. Si videl na koncu jim ostane nekaj milijonov. Ne vem,se tebi zdi ob takem primeru res tako velik dobiček?
Itaq, da bluzijo in dajo v primerjavo par artiklov ko imajo manjše marže.SPAR ima pon, tor, sre, čet 25% na en artikel, pet in sob pa 10% ob nakupu nad 30 EUR.
Za 25% je sicer dolg seznam, za katere stvari popust ne velja.
Ker gredo zavestno v minus?Zakaj je proizvajalčeva cena za S budget mleko 7c visja kot Spar mleko?
Pri mesu se pa lepo vidi delez kmeta. " Trgovec dobi 50% vec kot kmet.
Za začetek ni nujno, da Spar kupuje na svetovnem trgu. Kjerkooli to je.Pšenica na svetovnem trgu. To je bil vrzok za dvig cene (vojnih) dobičkarjev.
Danes je kljub padcu, cena kruha v SPAR-u - pa še kje - enaka!
Poglej priponko 71659
Cela žival se plača samo, če gre v Italijo (govedo). Vsi ostali plačajo samo težo klavnih polovic, ki jih praktično v celoti prodajo. Vampi, ki jih imajo nekateri radi denimo sploh niso plačani.Ker gredo zavestno v minus?
Kmet proda celo žival, trgovec samo mali del le-te.
Drugače pa, povprečna marža je nizka, je pa maša tista ki prinese potem volumen denarja
Če je vse res, potem vseeno ni to ne vem kakšen dobiček, bolj ko ne miloščina.
Presenetljivo je pričela padati celo sicer zmeraj stabilna prireja mleka.
Dejansko si prisiljen v stalno rast, in če tega tempa ne zmoreš pač propadeš.