Evo majhen test oz. poročilo na temo tunelov, razcepov, TMC, kamionsko vodenje...
Primo 2.0, GJ skin 1.7 (al nekaj takega), zemljevidi TT (zadnja verzija), pot MB - Izola in nazaj.
Za razliko od Monolitke, ki jo vsi dobro poznamo ima TT manj vrisanih "področij", ki niso namenjena javnemu prometu (recimo ceste v naselju vrstnih hiš, parkirišča pred trgovskimi centri,... )
Kar se tiče javnih cest nisem opazil nobene napake, tako pri trasah kot pri omejitvah hitrosti - v bistvu je bilo vse v nulo.
Vseh devet tunelov pokaže tunelski pogled, vendar pri ene dveh ne deluje merjenje razdalje do konca tunela. Malo moteč je kombiniran pogled v tunelu Golovec, kjer v smeri J obvoznice pokaže tunelski pogled pa še JV.
JV pogled je na voljo pri večini velikih razcepov - odcepov ne pa pri vseh.
Table (avtocestne) so bolj poredko (na dovozih na AC jih ponekod ni) kot na Monolitki, na prvem Mariborskem razcepu (Slivnica) so povsem narobe izpisane smeri za sever in vzhod!; drugje napak nisem opazil.
TMC: kot vemo se je sistem porihtal in kaže spet vse oz. večino dogodkov - ker je nekdo glih spraševal - pri vsakem novem zagonu se obvestila na novo naložijo, glede na zemljevid kjer se vozimo. Pri starih variantah je bilo možno sporočila dobivat tudi čezmejno, kar je zelo pomembno recimo če se iz I voziš v Slovenijo pa je pri nas burja in cesta zaprta, te ne bo preusmerilo, ker TMC ni pridobljen.
Kamionsko vodenje: ali je uporabno za avtodomarje? Velikokrat me sprašujejo ali je možno to funkcijo uporabiti za avtodom, saj nam program omogoča nastavitev gabaritov vozila (recimo za moj AD 7 X 2,5 X 3,3m D X Š X V) število osi (2), maksimalno dov. težo (3,5T) in maksimalno hitrost (130 km/h). Žal je odgovor NE! Kljub pravilnim nastavitvam, vas bo program še vedno smatral kot tovorno vozilo, kar pomeni omejitve na AC (ne vem zakaj TT kaže 80, a ni za kamione 90?), potem vas bo na vsak način želel poslat z AC (recimo včeraj popoldne me je iz smeri KP poslal iz AC pred viaduktom Črni kal, pa potem pred Postojno - naprej pa več ne vem ker sem obupal nad kamion nastavitvijo). Verjetno so posledično tudi omejitve pri prevoznosti cest (to bi moral prav nekje testirat, ko je omejena osna obremenitev) in dostopih v mesta.
Tako, da sedaj pričakujemo prvo navigacijo, ki bo omogočila nastavitev avtodom (v tujini nekatere caravaning trgovine že omenjajo prodajo navigacije namenjene avtodomarjem, se pa bojim da delajo račun brez krčmarja in ponujajo to kar je že dostopno z malo več avtodomarskih POI).
Evo to je to zaenkrat, če so kaka vprašanja kar vprašajte - Jancha.
PS: Janch v tej verziji AR/GPS ne prekinja več ob prikazovanju znakov - očitno je to bil kot si predvideval bug v prejšnji verziji programa. Ja pa zelene poti nisem na hitro našel.