iGO NAVIGACIJA - Wiki by Janch

Staedtler

Zelenc'
24. maj 2013
18
0
1
Saj MTP povezava mi deluje tudi kot mass storege, da lahko potem preko explorer-ja dodajam datoteke. Ker v bistvu neke druge povezave niti nimam na izbiro za nastavit. Edino LG PC Suite še je, tam pa lahko prenašam edino multimedijske datoteke.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.444
805
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
izgleda mi tako, kot da ti iGO še teče nekje v ozadju, ko hočeš kopirat karte v mapo map, ki je posledično v uporabi, zato ne pusti kopirat vanjo..To je seveda samo ideja, ki se mi poraja glede na opisan problem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Potem pa probaj pod aplikacijami ustavit primo in probaj dodat kako karto ali pa ponovno zazeni telefon.
Očitno so na JB odstranili funkcijo mass storage, saj na Lg P990 ics imam moznost nastavit na mass storage, pri Htc na JB v MTP pa ne pusti dat mapo iGO na telefon.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Fantje, če vam ni odveč, ste mi pripravljeni pomagati, da nekaj razčistim (v svoji glavi)? Torej:

Topmap(monolit za nas) = Adriaroute? Po pokritosti.
Navteq = CN? Po pokritosti.
TA (TT) je po pokritosti podobna kot NQ.

sedaj pa tisto ključno: Po forumu se večinoma strinjajo, da je za Garmin CN tudi za naše kraje boljša ko AdriaRoute. Ali iz tega lahko sklepamo, da je tudi pri Igu NQ boljši kot Topmap (Monolit)? Na začetku Wiki Janch piše, da temu ni tako. Torej, nekako nekaj ne drži.

Se opravičujem, če sprašujem neumnosti.
smile-1.gif

LP

Staedtler

Zelenc'
24. maj 2013
18
0
1
Končno sem rešil zadevo. Težava je bila v poimenovanju osnovne mape iGo Primo. Ko sem datoteke kopiral na telefon sem jih kopiral z mapo z imenom iGo Primo. Vendar pod tem imenom navigacija ni delovala oz. je pisalo, da naj vstavim SD kartico. Tako da je bilo potrebno osnovno mapo iGo Primo preimenovat samo v iGo. Pod tem imenom mape navigacija dela normalno, vendar pa je tu bila težava, da nisem mogel dodajat novih zemljevidov. Tako da zdaj moram vedno samo preimenovat mapo enkrat v iGo Primo in drugič samo v iGo in zadeva deluje
smile-1.gif

Vseeno hvala za vajini teoriji kaj bi lahko blo narobe.

Zanima me samo še zadeva glede opozoril radarjev in kako rešujete to zadevo, da ni pametno združevat radarjev za več držav skupaj v speedcam.txt, če sem prav razumel. Naložite seznam radarjav vedno šele sproti za državo v katero greste, ker kolko sem razumel se na da poimenovat speedcam.txt za določene države, recimo v speedcamslovenia.txt, speedcamavstrija.txt itd.
Ali pa pri teh novejših telefonih ni več bojazni, da bi se navigacija sesula zaradi pomanjkanja spomina.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Bajkman

Pomojih dosedanjih izkušnjah je takole:

TopMap = AR če ima ena napake za določeno stvar jih ima druga identične.
Navteq = CN karte kupujejo od istega proizvajalca, pokritost identična, napake pa tudi.
TA/TT = pokritost do Hrvaške, naprej pa žalost oziroma je neuporabna saj so vnešene po večini samo glavne ceste.

@Staedtler

speedcam lahko imaš za vsako državo svoj, če bi prišlo do pomanjkanja pomnilnika pa odstraniš, že dolgo ni nihče javil, da bi bili problemi s pomnilnikom, ko je imal speedcam za celo EU.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@Bajkman

Pomojih dosedanjih izkušnjah je takole:

TopMap = AR če ima ena napake za določeno stvar jih ima druga identične.
Navteq = CN karte kupujejo od istega proizvajalca, pokritost identična, napake pa tudi.
TA/TT = pokritost do Hrvaške, naprej pa žalost oziroma je neuporabna saj so vnešene po večini samo glavne ceste.

Tudi jaz to tako razumem.
Glede na to, da so (smo) v garmin forumu ugotovili, da AdriaRoute ni več uporabna oz. da jo je CN povozil, bi moralo isto veljati tudi tukaj.
Torej, NQ je povozil Topmap? In posledično se Topmap več ne splača uporabljati?

printfan

Zelenc'
25. maj 2013
3
0
1
Zdravo.

Potrebujem iGO za galaxy S4 sicer mam enga k mi na SII dobr dela mi pa na S4 ne.
Pregledal že marsikaj v zadnjih dveh dneh pa mi ni nič jasno kaj naj naredim.
Ko zaženem iGO mi napiše ( User interface resolution (1080x1920) is not supported or compatibile skin can not be found.
Sem googlov pa mi ni nič jasn po vsem googlanju še manj.
Mi lahko kdo pomaga.
Potreboval bi pa še karte Turčije

Nazadnje uredil moderator:

zimrman

Zelenc'
26. okt 2009
7
0
1
Pozdravljeni!
Na navigaciji Mio moov 360 imam Igo primo 1.2, zanima me ali je smiselno nalagati primo 2.4 ali ne? Je toliko boljša, ima bolj posodobljene mape, je bolj zanesljiva, mi bo vredu delala ali bo kaj štekalo?
Pri zdajšni sem opazil nekaj odsekov cest, ki so bili po izidu mape prestavljeni oz. spremenjeni, in me to malce moti.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Sami zemljevidi nimajo veze z verzijo programa. Priporocam pa ti, da ne nalozis verzije 2.4, ker ima nekaj bugov. Raje nalozi 2.0, ki deluje odlicno. Ce pa te motijo le zemljevidi, pa lahko posodobis samo te.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Zakaj se noče X850 prižgati, če ni na štromu...takoj, ko iz napajanja izklopim, se ugasne.

JE NAPOLNJENA.

stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.444
805
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Lahko, deluje brez problema!
Se pa Spirit modeli malo razlikujejo po hardweru v primerjavi s starejšimi Moov modeli in zato za "perfektno" konfiguracijo potrebujejo še nekaj dodatnih prijemov oz modifikacij, sploh če boš nalagal iGO direktno, torej brez dodatnega unlock vmesnika. V tem primeru ti ne bo deloval gumb za OFF in je potrebno potem vsakič na silo ugašat navigacijo preko reset gumba, kar ni ravno zdrava praksa za sam iGO program oz napravo nasploh. No seveda je to rešljivo s skripto za ON/OFF gumb..Najlažje je, da naložiš Visual Shell, Daliborja Lanika. Ta se dobro obnese na večini Mio modelov! Drugače pa je tukaj že ena tema za ta model in tvoje vprašanje ne sodi ravno v to temo..

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Zdravo!

Imam problem pri novem iGO primotu. Na zemljevidu so radarji, vendar ko se jim približam ni nobenega zvočnega opozorila. V nastavitvah sem nastavil na približevanje, zvoka pa ni in ni. Ostalo deluje super.

sys.txt je naslednji:

[sound]
csv_voice_enabled=1
ding_muted=0

[warning]
speedcam_enabled=1
speedcam_warning=1

Kaj bi lahko bilo?

LP

edit: sredi poti so stacionarni radarji začeli piskati
cheer.gif
- deluje! Kako bi pravilno zapisal vrstico z opozorilom na koliko m želim da me opozori na radarje? 1km je prevzeto zame preveč. Želel bi 500m, kako bi to uredil?

[speedcam]
warn_distances="0:500" - bo to delovalo?

Nazadnje urejeno:

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Katerega proizvajalca zemljevidov trenutno priporočate za Slovenijo in Hrvaško?

Asparagus

Zelenc'
11. jun 2013
14
0
1
Ne vem, kje bi to vprašal, zato upam, da mi ne bote zamerili, bom kar tukaj...Na Note2 imam nameščen iGO in deluje brez problema...Všeč mi je pa tudi Sygic, ki ga imam kupljenega še od prej, nekje sem zasledil, da se dajo na Syigic, ki uporablja karte TomTom montirati tudi Navteq...pa me zanima če je to res in če ja, kako bi se to dalo narediti...vmesnik ima Sygic lep, če pa bi še ble not Navteqove karte, bi bila to zmaga...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.444
805
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Je res ja...Sicer ne vem, ali Sygic tudi uradno podpira NavteQ maps, glede na to, da je map provider za Sygic uradno Tomtom (Teleatlas), vendar, če se malo sprehodiš po pašniku, npr blink boš našel torrent Sygic Truck s komplet Evropo NavteQ 2012.09. Ti zemljevidi se seveda lahko uporabijo tudi na ostalih verzijah Sygic navigacije od verzije 12.1x dalje!

ps: nickname uploaderja je zgolj naključje
grin1.gif