iGO-683 B

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
To mi je jasno.Zanima me samo,če je že kdo naložu na in ali je mel pri tem kakšne težave?

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Jaz sem pa zadnjič dol potegnu MioMap 2008 updajten na novo verzijo z Adrio karto.Zadevo sem sicer potegnu za telefon(Omnio) in sem zdale probu naložen na to navigacijo.In glej dela brez problema.Same karte se mi zdi je boljša,večja pokritost kot pri IGO8.Naša ulica je notr tud po številkah,ki se sicer ne ujemajo najbolje ker so tudi v resnici razmetane.Sem primerju tud z Garminovo AdriaRoute in najdu tudi ulice z številkami ki jih na Garminu ni(garmin XT in AdriaRoute 2.10).Zdaj mi ostane samo še mal testiranja pol bomo pa vidl.

16Vents

Zelenc'
2. dec 2008
2
0
1
mene pa konkretno zanima katero navi. se bolj splača kupiti?
garmin nuvi 270 ali to iGO-638 B najbolj važna slo.

Ambro123

Zelenc'
14. nov 2008
8
0
1
Imam eno uganko :)

Z sosedom sva kupila dve navigaciji. Obe sta korejske od Mirel doo s tem , da je bila prva kupljena pod imenom igo, druga pa kot nomad. Torej naj bi bile iste naprave.Namen tega nakupa je bil, da si lahko menjava kartici zaradi kart. Problem pa nastane , ko preložiš sd kartici iz ene v drugo navigacijo in jih le te na zaznajo :)

Tista z igotom ima winse 4.2 in ima v rutu samo shell file, ki je

\sdmmc\IGO 2006\navngo.exe

Tista z nomadom pa ima winse 5 in ima shell

\sdmmc\NOMAD\BlackEdition.exe

poleg pa ima še GpsShell

[Navi0]
start=\SDMMC\NOMAD\BlackEdition.exe
handle=navi
stop=BlackEdition.exe
nowait=1

Ima kdo idejo , kako narediti, da bi lahko uporabljala ene ali drugo kartico ?

p.s. ni pa problema pridet v winse, če je tam kj za popravit.

hvala, če je tle kdo , ki bi to razvozlal

lp

Ambro123

Zelenc'
14. nov 2008
8
0
1
Mam pa še eno frko. :-(

mam enga starga sonya nv-u50, kupljenga v bigbengu. gor je bil tomtom namesto navteqa, delal tkotko, vsakič ko je zmanjkalo štroma si moral v winse in ponovno prekopirat bljižnico na desktop, da si ga lahko zagnal. Pol sem imel pa dosti in sem ga posodobil na najnovejšo verzijo 51 - ke in naložil original karte 2008 iz original cdja.

Full lepo dela sam kaj pomaga , ko pa očitno ne najde porta na katerem je gps

spgps če kaj pomaga je sledeč

[PosSys]
Sensor1=Default Sensor Gps
Positioner=Default Positioner
MapMatcher=Default MapMatcher
Simulation=Default Simulation

[Default Positioner]
SmoothTime=7

[Default Sensor Gps]
DataType=GPS
Connection=Default Sensor Gps Serial
Parser=Default Sensor Gps Parser

[Default Sensor Gps Serial]
ConnectionType=1
Port=3
BaudRate=38400
TimeOut=5

[Default MapMatcher]
IgnoreOneWay=0
GPSMode=1

[Default Sensor Gps Parser]
AutoDetectEnabled=1
AutoReconnectTimeout=4000
AutoDetectTimeout=-1
ParserFormat1=GGA_VTG
ParserFormat2=GGA_RMC

[GGA_VTG]

lep pozdrav vsem

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Predlagam, da nabavita večje kartice in na obe novi naredita kombinacijo obeh starih. Na teh napravah delujejo tudi kartice SDHC 8gB. Za kaj več pa na ZS.

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
fantje v roke sem dobil iGO-683 B, kateremu ko klikneš na Navigation napiše: No navigation software!
Kaj mi je za storiti?

Veter

3300.registrirani uporabnik
29. apr 2008
4
0
1
Kako legalno do posodobljenih kart?
Ko sem to vprašal lani maja, sem s strani Mirela dobil naslednji odgovor:

---------------
Spoštovani,

Z napravo, ki ste jo kupili ste dobili v kompletu tudi navigacijski program IGO My Way 2006 Plus s pripadajočimi mapami.
Prijava in posodobitve programa potekajo preko našega podjetja, ki od našega dobavitelja prejema vse posodobitve in pa popravke tega programa in jih boste tudi vi prejeli od nas brezplačno avtomatsko, ko posodobitve izidejo!
Trenutno so nameščene najnovejše verzije zemljevidov, ki so na voljo.
Posodobitve boste prejeli po e-mailu skupaj z navodili za namestitev.

V primeru kakršnihkoli dodatnih vprašanj smo vam na voljo.

Lep pozdrav

Emil Vučko
---------------

Avgusta je prišel mail, da so na voljo posodobitve, zraven pa je bila le karta Slovenije, ostalo pa da dobimo na Mirelu. Posla sem nekaj mailov z vprašanjem kako do kart vendar odgovora ni bilo. Pred Novim letom sem jih uspel dobiti po telefonu in ko sem razložil za kaj gre, so me prosili naj pokličem čez par minut, seveda je nato telefon zvonil v prazno. Ponovno sem poslal mail in dobil odgovor, vendar glede posodobitve kart niti besedice oz. vse posodobljene karte zajema Nomad, ki ga lahko takoj dobim za 65€. Danes sem zopet uspel po telefonu govorit z nekom iz Mirela, ki pa mi je pripravljen poslati DVD s kartami za 18€. Na vprašanje kako je z brezplačnimi posodobitvami kart mi ni znal odgovoriti in me odpravil z besedami, da ima delo in da se nima časa ukvarjati z mano.

Kakšne iskušnje imate ostali?

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Izkušnje podobne kot ti. Enkrat sem jim pisal glede SLO navodil, o odgovoru ne duha ne sluha (ko bi saj napisal ko te j....). Potem pa ko se jim zljubi kaj obvestijo ali pa tud pošljejo tisto karto Slovenije in to za IGO 2006 katerega sem takrat kupil (Tuševo navigacijo).Zaradi mene če bi poslali al ne ker sem že zdavnaj prešaltal na 8 in si tud naložil njemu primerne karte.Edino na telefon sem jih dobil ko sem naročil kupil program NOMAD in ga tud dobil expresno od njih
Tako ti bom rekel ''mani se čorovih poslov z njim'' tud brez njih boš preživel in se znajdel.
Lp

Veter

3300.registrirani uporabnik
29. apr 2008
4
0
1
Laser hvala za spodbudne besede. Res so me razočarali.

A je 8-ka in karte zanjo toliko boljša, da se splača potrudit in na "tuša" to naložit?

lp

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Je precej bolje kot 2006, sploh ni primerjave s starim in novim programom. Karte pa si naložiš NAVTEQ 3.

Boris

Zelenc'
22. apr 2008
18
0
1
MB
Po dolgem veselju z iGO-638 B je zadelo tudi mene - zadeva se je sesula in lahko sedaj samo še veselo gledam tisto rdečo Mazdo (al kaj že je) parkirano pred mlinom.

Torej, kaj narediti z napravo, saj se ne da niti izključiti, kar mi gre najbolj na živce.
Poskusil sem že z navodili v tem forumu (http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=109390) in mi nekako ne uspe, da bi se naprava zagnala s kartice in naložila na novo ROM, ki je priložen postu skupaj z navodili.
(Insert SD card into GPS and while holding the ON/OFF button, depress the RESET button. After about 10 - 15 seconds, the screen will announce that the UPDATE PROCESS has begun. You can now let go of the ON/OFF button. There are 4 updates which will happen automatically (some go quicker than others) and the screen will eventually display "Update Process 4/4 and 100% after about a minute. Once again, depress the RESET button and (hopefully) all will now work fine.)

Če ima mogoče kdo od vas kakšno idejo oz. če bi bil kdo prijazen in mi poslal svoj dump roma (stari 4.2 z angleškimi meniji) na moj mail oz. mi napisal, kako naj vse skupaj rešim, brez da vmešavam v vse skupaj našega uvoznika, ki bo seveda trdil, da je bila napaka na moji strani.

Hvala že v naprej...Boris

PS: Ko se je vse skupaj sesulo, je na napravi lepo deloval iGO 8.3.