iGO-683 B

Hovi1

Pripravnik
10. apr 2008
62
0
6
Če ti povem po pravici ne vem, ker jih mam na računalniku kr nekaj pa ne vem več katerega sem gor naložo. Na navigaciji pa mi ne pokaže kera verzija je oz. ne najdem :/

Mitcho

Zelenc'
18. jul 2008
17
0
1
Kaj je mogoče že kdo odprl ohišje? Zanima me predvsem kako je sistem posnet na napravi. Ima not disk ali rame? Kako je mogoče skopirati na interni pomnilnik nekaj brez ActivSync-a? Ker gospod na Mirelu d.o.o. pravi da če se ne zažene, sem pobrisal datoteko in da to ne gre pod garancijo. Ni pa mi mogel povedat koliko bo to stalo!
Tako da sedaj študiram kako bi sam spravil nazaj gor WIN CE 5. Na srečo sem skopiral celotni sistem že prej.

Če mogoče kdo kaj ve o tem.... se priporočam!

LP, Mitcho

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Ja, notri ima 80GB trdi disk!
smile-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Je komu jasno, zakaj program ne dela v celozaslonskem načinu? Na sliki se vidi zgornjio rob desktopa (rdeče).

igogarmin.jpg

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Moja naprava ima WIN CE 5.0. Garmin sicer dela, vendar tako počasi, da zadeva sploh ni uporabna za navigacijo. Dokler se to ne izboljša ne vidim nekega smisla v nalaganju.

bmen

Zelenc'
28. jun 2008
23
0
1
Drago - katere karte imaš naložene in kako si jih odklenil?
Poskusil sem naložiti AR2, vendar mi karte niti pod razno ne najde. Oz. enkrat, ko sem jo po pomoti poskusil namesti v imenik "DataStorage", ki pa ga je le 19,3 MB ot. tega prostega 3,46 MB mi je karto našlo, vendar kjub temu navigacija ni delala.
Meni vedno napiše, da imam "programski ID enote" oz. "programski ID karice"

Mimogrede: na igo-683b (winCE 5.0) mi delajo bred težav naslednje navigacije: Igo2006 in igo8, Navigon 7.05, Miomap2008, Destinator7, lTomTom, le garmin ne pa ne!!

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Glede na to, da imam "samo" 4 gB kartico, gor pa en kup navigacij za testiranje, sem dal za Garmina samo bližnjo okolico (severna Italija, južna Avstrija, Slovenija in zahodna Hrvaška).

SD kartica naj se imenuje Garmin, na kartici naj bo mapa Garmin in v tej mapi bo zemljevid in ostale datoteke. Naprave nimam pri roki, da bi preveril v kaj je treba preimenovati instalirane karte. Če se datoteka imenuje gmapsupp.img jo moraš preimenovati v gmapprom.img (ali pa obratno). Probaj. Seveda moraš paziti tudi na *. unl datoteke. V datoteko sw.unl vpišeš kodo za odklep programa, ki jo dobiš na podlagi ID kartice. V gmapsupp.unl pa vpišeš kode za odklep zemljevidov.

Vse instaliraš na SD kartico v mapo \Garmin.

Poleg teh navi programov, ki si jih naštel, deluje tudi OziExplorer (ki ga še največ uporabljam). Mi je pa začel štrajkat Navigon. Pokaže se začetni ekran nakar zadeva zmrzne.

bmen

Zelenc'
28. jun 2008
23
0
1
kako se znebiti začetnega menija na igo-683 -> prvi poskus
v mapi \DataStorage\GPSShell\GpsShell.exe "preimenuješ v npr " GpsShell.exe5 ".
Po resetiranu padeš na namizje Windows CE.

Najbrž obstaja kak bolj elganten način - mogoče z urejanjem registra. Če ga kdo ve naj pomaga!

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
@Butrca. Različno je od naprave do naprave. Kolega ima starejšo varianto z WinCE 4.2 in ima precej svetlejši ekran, kot moja naprava, ki ima WinCE 5.0

@bmen, nekje na tem forumu je napisan poseg v register. Mal poišči.

Butrca

Zelenc'
25. okt 2007
3
0
1
pirotehnika.net
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
@Butrca. Različno je od naprave do naprave. Kolega ima starejšo varianto z WinCE 4.2 in ima precej svetlejši ekran, kot moja naprava, ki ima WinCE 5.0

Ali obstaja kakšen hack da bi navil svetlost ekrana, ker je totalno neuporaben, saj ga v avtu sploh ne vidiš?

Mitcho

Zelenc'
18. jul 2008
17
0
1
Sem dobil 683B iz servisa. Dela OK, s tem da so mi naložili na novo softver v ROMu. Je pa tako, da naprava sploh ni bila odprta! Nalepka je namreč enaka kot je bila prej (Umazana in skoraj odtrgana
smile-1.gif
). Zato me zanima če ima kdo s tem kakšne iskušnje? Kako na novo naložiš WIndowse CE če se ne povežeš z ActivSync? Zgleda da kar preko USB kabla....
LP, Mitcho
PS. Aja računajo 25 EUR... kao to ne gre pod garancijo! Kr neki za na novo naložen softver.

Nazadnje urejeno:

borut1

Zelenc'
14. okt 2008
6
0
1
A mi lahk kdo prosm pošlje na ZS link,kje dobim iGO8, ki bo delal? Vse kar sem do sedaj probal mi je ali zaštekalo ko pomanjšam in premaknem zemljevid, ali pa glasovno vodenje jecla!
Hvala
lp

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
A je že kdo naložu navigacijski program NOMAD viaGPS 3.0 na to napravo?Od uvoznika sem namreč dobil sporočilo,da je zadeva popolnoma kompatibilna s Tuševo napravo.In glede na to,da naj bi pokrivala SLovenijo in Balkan 100% je precej zanimiva.Baje da naj bi se tudi v praksi obnesla zelo dobro in dejansko pripeljala do tapravih hišnih številk,tudi v bolj odmaknjenih krajih.