No, jaz sem za prvi maj letos prišel domov iz Grčije, Albanije, Črne Gore, Hrvaške in en fečk Bosne.
Potrebujete 6 dni in manj kot 200€, če vam moped ne troši bencina kot kakšen tank.
1. dan iz Slovenije do Benetk in s trajektom na sever Grčije v 24-ih urah za 40€ moped + šofer, če greste v paru vas stane cca. 70€ - občasno preverjam cene kart in še kar veljajo te smešno nizke cene transporta
2. dan pristanek v Igoumenitsi in čez mejo v Albanijo, kjer ni kampov, so pa prijazni ljudje, ki te z veseljem sprejmejo medse - koderkoli in se lahko vkampiraš na njihovi travi ob morju
3. dan šibanje čez Albanijo ob morju, nekaj mest (Vlore, Drač, Tirana) in čez Škoder v Montenegro
4. in 5. dan Montenegro je itak raj za mopediranje (Ulcinj, Bar, Skadarsko jezero, Podgorica, Cetinje, Budva, Boka Kotorska, Herceg Novi, jami, jami)
6. dan cela Jadranska magistrala lepo počasi domov, polno uživancije na dobrih Hrvaških cestah
Mene osebno je stalo 175€, šlo pa je nekako takole:
- trajekt 40
- bencin za 2.000km
- jedel sem župce, kakšen sendvič, kakšne špagete, v Albaniji zunaj, saj je praktično vsa hrana za 1€
- na Hrvaškem obvezno ribca, vendar v lastni režiji
- Montenegro kampi stanejo 5-7€ za mopedista, Hrvaška nekoliko več
Izračun sem naredil v nulo točen, ker me je zanimalo, kako je možno, da je bilo tako poceni, tako, da je v poračunu vštet npr. tudi Mobitel tujina.
Če vas zanima še kaj, vam z veseljem povem, ker sem tudi sam tu dobil polno uporabnih informacij, ki so mi zelo olajšale pot.
Še nekaj slikc vam prilimam...