IDEJE ZA IZLET Z MOTORJEM

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Vsega nisem pregledal, da me ne boš dobesedno jemal, lahko da so lepi kotički na severu, vendar ko vidiš jug, se ti sever ne dopade...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Na severu ni neč lep, pride diaspora nazaj v domovino na dopust in je jumbus, gužva, smeti in umazano... Na jugu je neokrnjena narava, prazno in prijazni ljudje. Bunice dosežeš zlahka v enem dnevu, kamping je tam zastonj ali pa za en drobižek...
Kako pa je z drugimi prenočišči? Ne bom imel šotora s seboj. Varnost? Cene prenočišč, hrane..

Nazadnje urejeno:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Varnost na deželi velika, v mestih vprašljiva, cene do 10€ po osebi na noč, hitra hrana okoli 1€ za hamburger, ostalo okoli 3-5 praktično vse... Potrebuješ LEK-e.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
@Jodlarček:

Nikjer nisem zasledil podatkov, ki pa so mi zanimivi v štartni fazi in sicer :

Kdaj planiraš (od-do)?
Koliko vas gre?
Koliko kilometrov od prilike?
Koliko dni bo trajalo?
Cilj?

Lahko bi nam tako malo predstavil zadevo, če ni top secret.
cool-1.gif

P.S.
Super da je malo zaživela tema.
aplauz.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
@HITMAN

Ne, ne sploh ni skrivnost nobena
ne-ne-1.gif

- Skratka planiram pot po Lepi naši, do Črne gore, Albanije ter nazaj čez Bosno proti domu. V planu je od konca avgusta do začetka septembra (27.8. - 5.9)
- Greva dva (jaz in moja draga), en motor (Suzuki V-Strom DL 650)- če se kdo pridruži...dobrodošel
- Planiram cca. 3000 km
- V planu imam 10 dni (+/-)
- Cilja...hmmm tega vprašanja pa ne razumem najbolj

Skratka zbiram vse mogoče informacije o krajih, ljudeh, cenah, prenočiščih....... ob poti. Spati mislim po varianti Zimmer frei ob cesti.
Če ima kdo kakšne izkušnje o moji načrtovani poti, bi bil hvaležen za vsako izkušnjo, in uporabno informacijo.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
No vidiš, to sem pogrešal. Zdaj ti bo kdo tudi lažje kaj predlagal, ker okvirno ve, kje se imaš namen gibati.

Cilj sem mislil tako (primer): Grem čez Bosno v ČG v Albanijo do Tirane in nazaj čez Makedonijo, Srbijo ter Madžarsko v Slovenijo.

In, kaj misliš v mojem stavku, kje je cilj?

Dobro si si zastavil pot, nimaš kaj.
aplauz.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Tudi jaz sem vesel da se je tema malo oživila.
Upam da sem okvirno zadel bistvo cilja....cilja ni...važna je pot
wink-1.gif

Sem pa v fotoreportažah naredil en fotošuting iz Grossglocknerja (če koga zanima)

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
@Jodlarcek:

sem pogledal tvoj prispevek z Grossglocknerja. Super!

Gledam malo, planiram ... itd in sem zasledil sledeče: za vožnjo po Slovaški z motorjem NE POTREBUJEMO vinjete, razen če motor nima stranske prikolice.

Zanimiv podatek!
cool-1.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Nekaj info za Albanijo:

Za vstop v državo Albanijo potrebuješ potni list RS za bivanje do 30 dni , prav tako pa moraš na meji plačati vstopno takso in sicer 10eur na osebo. Seveda pa ob vstopu potrebuješ še: prometno dovoljenje, obvezna je zelena karta in pa priporočljivo je mednarodno vozniško dovoljenje. Policijo pokličeš na 129, reševalce na 127.

Konzulat RS: Mine Paza 2, Tirana, Albanija Tel.: +355 4 228 483

Večina jih opozarja, da so ceste porazne - slabo vzdrževane in je zato na njih ogromno grbin in lukenj. Seveda previdnost ne bo odveč.

Pač, nekaj splošnih informacij.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Za vse te države, kjer vlada nekakšna "svoboščina" je dobro preveriti tudi informacije iz prve roke.
Recimo mednarodno vozniško dovoljenje za Turčijo naj bi bilo obvezno, a ga jaz nisem rabil, še ko so nas ustavl policaji je bilo vse kar so naredil, da so nas povabil na policijsko postajo na čaj.
In pa za Kosovo naj bi plačal vstopno zavarovanje, pa ga tudi ni bilo treba.
Tako da je pametno malo pobrskati po forumih in kar direktno vprašati kakega uporabnika kaj in kako.
Sicer pa odvisno od človeka, nekateri radi potujemo na "meji", nekateri pa so vedno radi na varni strani.
evil.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
O hvala za informacije glede Albanije.
Ima kdo zbrane telefonske številke za policijo, reševalce in AMZS za Črno goro in BiH?

lp

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Se strinjam Tusi.
Na pot greš z osnovnimi info, toliko da veš približno kaj te čaka, vsega itak ne moreš predvidet si pa deloma pripravljen, kar tudi ni slabo. Praviš, da za Kosovo bi naj plačal vstopno zavarovanje, pa ga ti nisi rabil. Ja ti recimo ne, naslednji deseti za tabo pa je recimo moral.Ta zavarovanja so tako-tako, odvisno od volje policaja na meji.
To se je dogajalo na Srbski meji ... z drobižem si rešil vse. Prav tako z patruljami ob cesti ... denar je sveta vladar.
Kako je sedaj ne vem .... mislim pa da ni nekih drastičnih sprememb.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
BIH
Internet: http://bihamk.ba/
POMOČ NA CESTI: 1282 ali + 387 33 282 100
Bosanskohercegovački avtoklub ( , Skenderija 23, 7100 Sarajevo Tel.: +387 33 282 100

POLICIJA: 92
REŠEVALCI: 94
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AMSCG

POMOČ NA CESTI: 9807 ali +382 81 234 999

Avto moto zveza Črne Gore , Cetinjski put bb Podgorica Tel.: +382 81 234 467

POLICIJA IN REŠEVALCI IMAJO ISTO ŠTEVILKO KOT V BOSNI
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Za ostale države, katere niso navedene, pa so tu dodatna zavarovanja, Elvia, Coris,...
Vsaka naša zavarovalnica pomoje nekaj ima ali trži.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Sicer ste čisto noter padli z Albanijo...pa vseeno...dve fotki za pokušino z izleta po naših krajih (Lj-Kr.Gora-Vršič-Bovec-Tolmin-N.Gorica-Postojna-Lj...340 km)
986766-SDC10946r.jpg

Priponke

• 986766-SDC10946r.jpg
    986766-SDC10946r.jpg
    85,5 KB · Ogledi: 389