Za himalajsko sol sem nekje bral, da jo kopljejo čisto nekje drugje oz. ob vznozju Himalaje, kar pa nima nic skupnega s samo Himalajo in da ni nic posebnega. Ampak, ker jo kopljejo na ozemlju Himalaje, jo lahko poimenujejo himalajska sol.
Fantje, zanima me, kje ga pri takšnem načinu prehrane biksam, da sem še vedno zalit. Rad bi se malo zrippal. Športam vsak dan, mase imam dovolj, buši pa je še vedno.
Zajtrk: jabolko, 4 jajca + 80g tune + 1 polnozrnati toast.
Malica: banana + gozdni sadeži + 30g whey + 2dl riževega mleka smootie
Kosilo: piščanec + rjavi riž + brokoli + zelena solata
Večerja: 160g skuše + rjavi riž + brokoli
Če dam zjutraj stran eno jajce, pri kosilu in večerji pa rjavi riž ter dam vmes med kosilo in večerjo pest oreščkov, bi naredilo trik?
Kaj pa je napisal narobe?Zakaj misliš, da je skoraj vsaka sol umetno jodirana? Ker te hočejo namenoma zastrupiti?
zračunaj si kalorije. Sam sem jih tudi za foro in da držim težo, pojem cca 3200kcal/dan.
Pri tebi bi spremenil;
zajtrk: več jajc in obdrži kruh, ostalo stran
malica: banano stran. Si sigurn, da v mleku ni cukra?
kosilo: ok
večerja: pol riža stran.
v teh ribjih konzervah je full olja, kar po moje ni ravno ok.
rastlinska mleka, ga imajo še extra dodanega in nekatera še olje, pa sol pa še kaj se najde... vse, da bi bilo čimbolj podobno kravjemu mleku oz vsaj približno sprejemljivo za spravit dol po grlu.Vsako mleko ima cuker.
če ti tak paše, potem okMalo sem spremenil. Predvsem sem zmanjšal količino riža in pa to, da vnesem vse kalorije med 9. in 15. uro, torej v 6 urah, preostali čas pa ne jem. Tako imam sedaj ogromen zajtrk, vmes tisti smootie in ogromno kosilo. To sem na kakšnih 2800 kalorijah, kakor mi je zračunala ena spletna stran. Zaenkrat sem zadovoljen, bom pa naredil refleksijo po 14 dneh. Štartal sem z 89 kg pri 185 cm in bi rad prišel na kakšnih 85 kg.
napisal je riževo mleko... zakaj temu napitku lahko rečemo "mleko" pa se naj drugi s tem ukvarjajoo moj bog, mislil sem da je govora o mleku, ne nekih približkih
to je tako, kot bi se menili o mesu, potem pa bi nekdo rekel, da ga zanimajo rastlinski "mesni" izdelki
Zakaj misliš, da je skoraj vsaka sol umetno jodirana? Ker te hočejo namenoma zastrupiti?
Če poznaš umeten jod, potem o jodiranju res veliko veš. Predlagam, da greš v večjo štacuno in pred polico s solmi pogledaš, koliko je nejodirane. Prstov na eni roki boš imel preveč. Torej Titovi ukazi še vedno delujejo. Če je jod skoraj v vsaki hrani, pa razloži, zakaj je bilo toliko ljudi golšavih, preden se je uvedlo obvezno jodiranje soli.to lih ne, je pa umetni jod škodljiv za ščitnico. preveri, koliko se je jodiralo, ko je tito to zapovedal uin koliko danes in koliko je blo ščitničarjev....
rečma, da sem o tem več pozabil, kot boš ti bilokdaj vedel...
Morska (dodatno) nejodirana sol je najboljša sol, jod pa itak dobis s skor vsako hrano...