Hujšanje

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Pr men je bil BMI nekje 36-37 pred 7 leti...ni tolk problem shujšat, kot vzdrževat kilograme, ker ne ješ več tako kot v času izgube se hitro nabira, ampak nasvete iz spleta sem resno jemal in hrano spremenil za vse življenje. Kruh jem, domač mlek pijem (brez cukra, saj mlek ima že v sebi cukr), tud ocvrte zadeve, pol se že skoraj konča. Predelane hrane skoraj nič. Če bi začel po malem jest predelano hrano bi vse dobil nazaj. Zato ne hvala.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
s čim si se to zmeril?

za moje pojme boš presuh:)

https://bodywhat.com/

Ene volumne baje, da zna računat s slike.

Mogoče tole zimo začnem kvihtat.... samo za kolesarit sem sedaj skoraj idealen. Zmeraj kakšen svoj rekord poderem, brez kakega truda.

Sem bil pa skiny fat, da je bilo vse okol trebuha, love handlov, stegen, riti. Da mišic nisem kaj velik zgubil.

edit: preveč bab mi tukaj gor piše...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Ko sem meril pas, boke, vrat in kalkuliral je bilo 14.5%.

Mislim, da komot grem na 80kg. Masti imam še vedno vsaj 12kg na zalogi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pri 13 bi se naj začele trebušne kazat, tega pri tebi ni.

Je pa zdaj vprašanje kaj je bolj pametno, še hujšat, da prideš do 10%, ali pač dat mišice na sebi, ohranit enako količino mesti, a zaradi povečane mišične mase potem vseeno priti do 10%.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mah kajstvem. Za enkrat se čist dobro počutim v kavbojkah s srednje šole, ne bom povedal kolk so stare.
bonk.gif

Za kolo je dobro, da si čim lažji.

Babe se mi zdi, da pa tolstih ne marajo, mišice so overrated.
sprasujem se.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.949
7.277
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Mah kajstvem. Za enkrat se čist dobro počutim v kavbojkah s srednje šole, ne bom povedal kolk so stare.
bonk.gif

Za kolo je dobro, da si čim lažji.

Babe se mi zdi, da pa tolstih ne marajo, mišice so overrated.
sprasujem se.gif

Tiste tvoje prijateljice iz Badooja, so lahko vesele, če dobijo vsaj tolstega.
smile-1.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
stop...kaj ješ, to je pomembno

pomembno je tudi koliko si občutljiv na stres in koliko se gibaš

lahk rečem zase da se gibam min. stres tudi- dviguje sladkor v krvi

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Ja, sej tole ogrožanja zdravja tud mene zanima. Kaj je absolutno no-go?
Jaz sem velik 185cm in nazadnje ko sem se vagal,sem imel 88kg. Rab bi spravil dol par kg, pa da bi se fajn počutil. Zelo sem zmanjšal vnos sladkorja (nič sladkarij, sladkam samo še kavo, itak ogromno sladkorja dobiš z drugo hrano). Težava so OH-ji, sploh kosilo, ker pojemo dosti riža/testenin, pa bi blo mal čudno,da bi punca zase in za otroka kuhala eno, zame pa drugo. Pojem dosti več zelenjave kot ponavadi. Pa gledam,da jem večkrat na dan po kako malenkost (sadje,oreščki). Je to okej, al si delam s tem več škode kot koristi? Aja, pa morm rečt,da je ena moja pregreha tudi pivo&burgerji. Sam,da burgerje pojem sem ter tja, pivo pa v tej vročini kr paše
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Uff, na 190cm ti je cilj 80kg?
Daj si za foro izmeri obseg prnsega koša in roke (recimo pri bicepdu - ko ga napneš). Ker glej ni fora kaj tebi tam na eni strnai piše pa ti indexsi k so takole na podlagi višine in teže popolnoma zgrešeni. Mislim, glej sej če se dobro počutiš potem super. Ampak jaz imam pri 189cm, trenutno težo 95kg..res je..ene par kg maščb bi rad še izgubi..ampak generalno pa bi rad vsaj na ene 98kg prišel..vendar ne z oblogami seveda. Tako da si ne predstavljam (vsaj ko sebe pogledam v ogledalo) kakšen moraš biti na podlagi neke spletne strnai fit, zaradi BMIja, da imaš na 190cm težo 80kg
shocked-1.gif

Je pa kot rečeno, najbolj pomembno, da se sam najbolje počutiš, da se dovolj gibaš pa je to to, jebeš številke, važn da si s pogledom nase zadovoljen
nahrung002.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Biceps 30
Prsa 93

Ostalo

Edit: Vidim, da se mi ta BF pokriva z unim programom na decimalko, ko te po sliki oceni. LOL

Citat:
Based on the Robinson formula (1983), your ideal weight is 80.1 kgs
Based on the Miller formula (1983), your ideal weight is 77.1 kgs
Based on the Devine formula (1974), your ideal weight is 84.0 kgs
Based on the Hamwi formula (1964), your ideal weight is 88.0 kgs
Based on the healthy BMI recommendation, your recommended weight is 66.8 kgs - 90.3 kgs

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Ja, sej tole ogrožanja zdravja tud mene zanima. Kaj je absolutno no-go?

Za začetek bo dovolj če narediš krvne preiskave za biomarkerji, ki so povezani z "zdravjem", če seveda že zdaj nimaš kakšnih kroničnih bolezni, ki vplivajo na dolgoživost?

Drugače pa obstaja nekaj relativno enostavnih korakov, za dosego zdravja, ampak ko človek nekaj sam počne, velikokrat greši, zato so preiskave bolj objektivne
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mah.... ko sem imel 100kg, nisem imel nobene mišice več.

Vse na riti in okol vampa. Torej sem bil rahitičen in zavaljen.