Hujšanje

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No torej sedaj definitivno nisi več zavaljen...delaš potem pač na mišični masi in ne na tem, da bi padel na 80kg
smirk-1.gif

Ponavljam..ne glej BMIjev in nekih povprečji. Samo v ogledalo se poglej in preceni, če je to to oz. greš v smer ki jo želiš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če pa je rekel, da ga mišice ne zanimajo, ker je za kolko bolje, da si čimlažji, pa še babam baje niso mišice (več) všeč.

Me zanimajo dimenzije zmagovalca tour-a, pomoje je živi skeletol, vsaj glede na fotke je tako videt.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Full name Christopher Clive Froome[1]
Nickname Froomey[2]
Born 20 May 1985 (age 31)

Hoy1_1767911a.jpg

Height 1.86 m (6 ft 1 in)[3]
Weight 67.5 kg (149 lb; 10 st 9 lb)[4]

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ne vem kak smisu je slikanje brez majice, men je najbolj pomembno vizaulnost v ogledalu, da sm oblečen. Glavno je da ne štrli trebuh ven in da je sama postava normalna. Torej to je to.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
To je res mal preveč
smile-1.gif
Jaz bi se rad malce znebil trebuha in maščobe okoli trebuha. Vem,da je to najbolj zaje*ana naloga,sam vseen je pa nekje treba začet.
Kar se pa zdravja tiče, imam pa že odkar pomnim povišan holesterol. Tudi ko sem imel manj kot 80kg pri 185cm. Imamo pa to zgleda v familiji, ker imata brat pa sestra isto težavo. Pa nista med debelimi
smile-1.gif

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Sam sem v roku 4 mesecev šel iz 102kG na 93,5kG.
Visok sem 188cm, izugibit moram pa še cca 4kG da bom za mene videti ok, čeprav z oblačili mi nikdar nobeden ni verjel da imam čez 100kG (imel sem jih tudi že 107).
Iz prehrane sem izločil kruh, krompir zelo poredko mogoče 1x na 14 dni ga malo pojem.
Dan sem si razdelil na 5-6 obrokov, v meni dal veliko zelenjave, jajca, piščanca, ribje jedi.
1 mesec sedaj tečem 2-3x na teden po 4-5km + začel sem delati sklece, trebušnjake, dvigovanje uteži (1dan tek, drugi dan sklece itd...)
V predelu prsi imam le te malo bolj velike in verjamem da se z vajo teh mišic da mariskaj narediti. Mislim, da so mišice na tem predelu najbolj problematične za jih vzbuditi oz povečati. Kakšne vaje mi priporočate. Skleci dejansko kaj pomagajo za te mišice ?

Lep pozdrav

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
@ Disc

Maščobe se nažalost ne da izgubljati na poljubnem delu telesa. Vedno se začne najprej nabirati okoli trebuha, bokov in spodnjega dela hrbta, kar pa nažalost pomeni da jo bo tam nazadnje sfalilo. Ko boš shujšan v roke in noge, potem pride na vrsto torso. Z vajami pa samo delaš mičice pod salom... Kar pa je tut pozitivna svar, ker mišice porabijo več kalorij nenazadnje, poleg tega da si močnejši, bolj vzdržljiv, majn dovzeten za poškodbe itd...

@ mckmck

Dober načrt, to bojo rezultati! Me pa vseeno moti majhna izguba kilogramov pri tem tempu in načinu prehranjevanja. Predvidevam, da ješ preveč oz. vnašaš preveliko kalorij, kot jih dejansko rabiš. Alkohol? Čokolada?
smile-1.gif

Če ti ni za v fitnes hodit, potem delaj doma vaje z lastno telesno težo na tleh ali na žogi. Počepi, različni skleci, plank, vaje za hrbet (leteči superman na tleh pa dviguješ roke in noge.), različni trebušnjaki na žogi ali na tleh z dvignjenimi nogami in seveda uteži za roke, dviganje trupa.

Prednosti "swiss" žoge

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
@ Disc

Maščobe se nažalost ne da izgubljati na poljubnem delu telesa. Vedno se začne najprej nabirati okoli trebuha, bokov in spodnjega dela hrbta, kar pa nažalost pomeni da jo bo tam nazadnje sfalilo. Ko boš shujšan v roke in noge, potem pride na vrsto torso. Z vajami pa samo delaš mičice pod salom... Kar pa je tut pozitivna svar, ker mišice porabijo več kalorij nenazadnje, poleg tega da si močnejši, bolj vzdržljiv, majn dovzeten za poškodbe itd...

@ mckmck

Dober načrt, to bojo rezultati! Me pa vseeno moti majhna izguba kilogramov pri tem tempu in načinu prehranjevanja. Predvidevam, da ješ preveč oz. vnašaš preveliko kalorij, kot jih dejansko rabiš. Alkohol? Čokolada?
smile-1.gif

Če ti ni za v fitnes hodit, potem delaj doma vaje z lastno telesno težo na tleh ali na žogi. Počepi, različni skleci, plank, vaje za hrbet (leteči superman na tleh pa dviguješ roke in noge.), različni trebušnjaki na žogi ali na tleh z dvignjenimi nogami in seveda uteži za roke, dviganje trupa.

Prednosti "swiss" žoge

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/uH20S3Q4pyg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/CJF4dxfDIkc&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/CJF4dxfDIkc&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/si3u6rPfvow" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hvala za nasvete in odgovor.
Vmes je bilo tudi morje 14 dni tam pa je bil alkohol in tudi različna hrana da. Bomo videli sedaj naprej kako bo zadeva potekala.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
No jaz imam 67kg pri 179cm. Na pogled sem suh (preveč), vendar imam kljub temu na trebuhu in bokih odvečno salo. Včasih sem treniral kar precej in potem nehal in shujšal.
Sedaj bi rad pridobil na mišični masi. Ne gre se mi za definicijo, pač pa za pridobitev mase na pravih koncih. Ali je bolj pametno najprej hujšati, da se izgubi salo okoli trebuha ali lahko takoj začnem delati na masi?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ne me narobe razumet. 3 kg na mesec sploh ni slaba izguba, zagotovo je tako bolj zdravo in pametno hujšat, kot pa da bi zgubljal 5 ali celo več kg na mesec. Koža se tudi mora imet čas skrčit, ne sme bit prevelik stres na telo in organe itd..

Bi pa pri tebi vzagotovo šlo tudi 4, mogoče 5kg dol mesečno pri taki dieti, ampak pod pogojem, da si preračunaš vnos in porabo kalorij. Glede na tvojo višino bi jaz omejil dnevni vnos na 2200 kcal + 400 kcal wheya z mlekom vred oz. proteinov samo tiste dni, ko boš treniral.

Za izračun in spremljanje kalorij uporabi: https://www.myfitnesspal.com/

Tudi meni je zelo pomagalo logiranje hrane, da sem dobil občutek, koliko lahko pojem. Pa jem vse, pijem pivo itd... ampak nad 2200 kcal pač ne smeš it. Vsaj 6 dni v tednu ne
smile-1.gif
Pri 187cm sem zdaj na 77kg in 14% body fat. Težko je vzdrževat nizek bf, dosti težje kot kg.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
No jaz imam 67kg pri 179cm. Na pogled sem suh (preveč), vendar imam kljub temu na trebuhu in bokih odvečno salo. Včasih sem treniral kar precej in potem nehal in shujšal.
Sedaj bi rad pridobil na mišični masi. Ne gre se mi za definicijo, pač pa za pridobitev mase na pravih koncih. Ali je bolj pametno najprej hujšati, da se izgubi salo okoli trebuha ali lahko takoj začnem delati na masi?

Boljše je takoj začet trenirat, ker pri samem hujšanju se tudi mišična masa zmanjšuje. Pa ne pozabi na dobro hrano ( 60%+ proteinov, ostalo oh, maščobe in vlaknine), da ne boš brezveze treniral. Brez prave hrane mišice ne bodo rastle (ali kot bi lahko).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Več kot 0.8 g na LBM (v lbs, ali kot je keber preračunal 1.7g na LBM v kg) nima smisla jesti proteinov.

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ne me narobe razumet. 3 kg na mesec sploh ni slaba izguba, zagotovo je tako bolj zdravo in pametno hujšat, kot pa da bi zgubljal 5 ali celo več kg na mesec. Koža se tudi mora imet čas skrčit, ne sme bit prevelik stres na telo in organe itd..

Bi pa pri tebi vzagotovo šlo tudi 4, mogoče 5kg dol mesečno pri taki dieti, ampak pod pogojem, da si preračunaš vnos in porabo kalorij. Glede na tvojo višino bi jaz omejil dnevni vnos na 2200 kcal + 400 kcal wheya z mlekom vred oz. proteinov samo tiste dni, ko boš treniral.

Za izračun in spremljanje kalorij uporabi: https://www.myfitnesspal.com/

Tudi meni je zelo pomagalo logiranje hrane, da sem dobil občutek, koliko lahko pojem. Pa jem vse, pijem pivo itd... ampak nad 2200 kcal pač ne smeš it. Vsaj 6 dni v tednu ne
smile-1.gif
Pri 187cm sem zdaj na 77kg in 14% body fat. Težko je vzdrževat nizek bf, dosti težje kot kg.

Za sedaj res nisem imel še namena računat točne kalorije oziroma koliko vnesem v telo vem pa da bom moral izračunati. Za sedaj sem gledal le vrednosti v hrani in sem pazil da prevladujejo beljakovine in da je čim manj OH-ja.
Kakšen whey pa priporočaš ali ni važno ?
Kakko je pa s fat burnerji to so verjetno bolj za definicijo ?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Evo, jaz sem sedaj po cca. pol leta na 85kg, štartal pa pri 113kg na cca. 178 višine.

Zadnja 2 meseca se je končno začel kazati tudi občuten napredek pri počtju, ne pomnim, da bi že kdaj prej v lajfu bil tako nabit z energijo, skratka noro, sedaj komaj vidim kaj vse sem zamujal vsa ta leta.
bonk.gif

Sicer s telesom še zdaleč nisem zadovoljen, ker je še vedno ogromno maščobe preveč (pomoje da sem na enih dobrih 20%, malo se mi je sicer še koža povesila), ampak za to bo potrebna bolj raznolika vadba in strožja dijeta. Držim se LCHF načel, ampak imam na teden zagotovo kakšne 2-3 obroke off, sploh v teh časih ko je sladoled aktualen.

Kar se tiče vadbe pa bolj kot ne zgolj kolesarim, sedaj sem začel še malo v hribe hoditi (na poti od mariborske vzpenjače proti belviju ne manjka motivacije
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Je tudi opcija, čeprav se nagibam bolj k Fabriki, ampak zgolj zato ker gresta 2 prijatelja tja, jaz sem pa bolj sramežljive narave.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Fabrika so jajca, ne pustijo oly liftov in metanja uteži na tla.

Edino če se pač hočeš klasično nabildat, ampak potem je tudi bodifit ok.

Druge opcije so še recimo torture room ali pa od marcka gym, ampak tja lahko greš čez kake 5 let, če zdaj začneš hard trenirat
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik mckmck pravi:
Za sedaj res nisem imel še namena računat točne kalorije oziroma koliko vnesem v telo vem pa da bom moral izračunati. Za sedaj sem gledal le vrednosti v hrani in sem pazil da prevladujejo beljakovine in da je čim manj OH-ja.
Kakšen whey pa priporočaš ali ni važno ?
Kakko je pa s fat burnerji to so verjetno bolj za definicijo ?

Whey in ostalo dobiš tukaj po najboljših cenah. http://si.myprotein.com/home.dept

Rabiš whey in šejker. Fajn pa je tudi arašidovo maslo, ker ima veliko proteinov in ga lahko dodajaš mnogim jedem ali pa ga ješ kar samega ali s kruhom. Boljšega kikiriki masla še nisem jedel
smile-1.gif

Jaz skoraj vedno naredim sedvič s tankimi rezinami navadnega surovega masla ali pa ga razmažem, če je mehko. Taki sendvič te drži sitega ziher 1 uro dlje, kot navaden s sirom
smile-1.gif

Fat burnerji pomagajo kurit maščobe. L karniti je dober in neškodljiv. Tisti na kofeinski bazi pa lahko povzročijo motnje bitja srca in podobno. Same ne kakih termopur in podobnih jemat, ki delujejo, da te zagrejejo. Pol raje pekoče feferone jej, ki imajo še veliko vitamina C.