Hujšanje

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v Lj imaš en fitnes v hoferju, enga pa v tušu
wink-1.gif

za trgovine je super, ker greš lahko mim grede še po skutko pa prsica:))

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
ja to je verjetno klasični BB fitnes, kjer folk samo pumpa, nič se ne izvaja olimpijskih dvigov, ali pa powerliftinga?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Nisem nikoli mislil, da se temu reče tako po slovensko
smile-1.gif

Jaz sem en čas prakticiral, ampak ne iz istih razlogov, kot verjetno tebe zanimajo.

Sem pa nehal, ker sem konkretno dvignil kcal in ni več bilo znosno
smile-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Če mene vprašaš je tole kup neumnosti. V 8 urah poješ okol 2000 kalorij, potem pa 16 ur nič in to naj bi samo po sebi reguliralo inzulin in glukozo, težo, celo razpoloženje? Ne vem no ...
Verjamem pa, da tole deluje, če med tem ko ješ pač ješ po pameti. Ampak potem lahko ješ kadarkoli ...

Prej bi rekel,da vse našteto prime, če si vzameš en dan na teden cel dan za post. To pa preverjeno deluje tudi na težo. Ampak odloči se sam. Za rezultate pa bo potrebno več časa.
Poln post na drugi strani pa rezultate prinese izredno hitro. Jeba je potem, ko se post zaključi
evil.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Mene zanima iz razloga hujšanja... ne razumem pa njbolj kaj hočeš reči da si dvignil kalorije? Kaj si ugotovil s to metodo... ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Iz vidika hujšanja je zadeva pač enostavna, ker tako lažje kontroliraš vnos hrane. Večina ljudi ima narejeno to tako, da pojedo zadnji obrok nekje okoli 19h, potem pa vse do naslednji dan ob 11h ne jedo nič. Potem pa ob 11 malica, ob 19 pa večerja in je to to. Seveda pa morata biti ta dva obroka velika, kar pomeni da se naješ do sitega, ali še več, torej odpade tisti klasični občutek "stradanja" ki je pri večini dietah.

Zjutraj pa se pije samo kavo oz zeleni čaj. Po nekaj časa se telo navadi na tak režim in ni problemov. Vseeno pa moraš biti v kaloričnem deficitu, da zgubljaš težo.

Imaš tudi variante, kjer poješ samo en obrok, ali pa recimo zadnjega ob 19, prvega ob 14h...variacij je ogromno in jih je potrebno prirediti posamezniku.

Jaz nikoli nisem namerno hujaš s tem, prakticiral sem zaradi zdravstvenih koristi, ki jih prinese IF. Ugotovil sem, da so kile šle dol ko puter, sem se pa bolj držal načela, da sem jedel "po občutku", torej vedno jedel toliko da sem bil sit, štel kalorij nisem. Ampak to ni za vsakega, še posebej če ni na LCHF/keto dieti
smile-1.gif

No...potem je prišel čas, da spet začnem s treningi in takrat sem moral povišati kalorije na preko 3000. Pa tudi za bolj optimalno izvedbo treningov mi IF več ne paše, zato sem ga opustil. Prakticiram mogoče še samo v nedeljo, torej da v soboto zvečer pojem nazadnje večerjo, potem pa vse do nedeljskega kosila nič. Ampak spet samo zaradi zdravja.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
glede nato da sem v službi in da delam pisarniško delo mi zajtrka ni problem preskočit.... malico imam ob 11 uri in nato glavni obrok ob16 do 17 uri ter nato še ob 19 uri pojem manjši obrok....malo je problem tik pred spancem....še prej ko sem jedel zajtrk in predno sem začel IF pred spanjem nisem imel problema. Za zajtrk planiram še testirat bulletproff kofe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Mogoče BP kaze s čistim MCT oljem, vse drugo ni nujno da je najboljša izbira, če imaš namen hujšat, brez striktne kontrole vnosa.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ksz..... da se pohvalim. Lani sem imel BMI=27 (97kg).

Še ene 3kg, potem se moram pa ustavit.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
res je oboje:))

jst bi na njegovi višini bil zadovoljen s +15kg, ne pa -3:) Seveda prov razdeljenimi, ne da so vse okol popka;)