Hujšanje

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Ful rada jem cokolado in do zdej mi ni uspelo nehat. Aaaaaaa ne vem kako naj se tega lotim.

majc

Men se zdi čokolada in ostale sladkarije ene vrste droga. Vsaj zame, sicer zasvojen z drogo nisem bil nikoli, ampak zasvojen s sladkarijami pa lahko rečem, da sem. Lahko se odrečem sladkemu, z zares močno voljo, več dni, mogoče tudi mesec. Ampak, ko enkrat spet probam čokolado...bi jo spet jedel vsak dan.

Moj nasvet, če se hočeš odrečt čokoladi. Ne jo niti 1 košček, na začetku je nekaj dni res težko zdržati brez sladkega, potem pa se navadniš in je vedno lažje. Ampak to je tako, kot bi kadilcu rekel za cigarete...če nimaš močne volje, ni nič.
Problem pri sladkem/čokoladi je, da enkrat boš sigurno spet. Najlaže je, če nimaš nič doma. Občasno si pač privoščiš.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Pomoje bi morala nehat hodt v trgovino. Ko pridem do blagajne pa cela stalaza bauntija.
tongue-1.gif
Kako se temu upres? Pojma ti nimam.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.949
7.278
113
Citat:
Pomoje bi morala nehat hodt v trgovino. Ko pridem do blagajne pa cela stalaza bauntija.
tongue-1.gif

Preden greš v trgovino stopi na vago in se poglej v ogledalo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz imam enak problem le da s Colo... Na dan v povprečju gresta dve 1.5l plastenki, sicer Zero, ampak vseeno, blagodejno verjetno ravno ni.
smile-1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Jaz željo po čokoladi uspešno brzdam s 85 in 95% lindt parkrat na mesec. Sladkorja zelo malo, okus je pa tudi tak, da je ne moreš pojesti veliko. Je pa za potešiti tisto osnovno željo čisto ok.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
tongue-1.gif

Naga
evil.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.949
7.278
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
tongue-1.gif

Naga
evil.gif

Ja kaj pa drugega.
Potem bo še za bulimijo zbolela.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Mene pa zanima, če kaj uživate oreščke? Sem sklenu, da bom namesto čišsa in podobnih prigrizkov raje pojedel kake indijske oreščke oz karkol od oreščkov. Sam me zanima, ker sem prebral,da bi mogu oreščke prej namakat v vodi, sam mi ni jasn v čem je fora??

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pol si slabo prebral:)) Sem pa tudi jst pozabil v čem je že fora. Nekje sigurno piše;)
Arašidov ne rabiš namakat;) Pa kup une za luščit, gre bolj počas, pa ne poješ tolk velik, ker si jih ne nafilaš celo pest v usta:))

Če hujšate na dolgi rok in ne samo kak mesec pred morjem in ste se zelo držal "dijete", ter vadbe in so se vam kile ustavle, začnite nazaj jest "junk food"
wink-1.gif
Ne vsak dan, enkrat na teden pa je kak dan ali obrok priporočljiv, da se greši.
Več si preberte o besedi Leptin https://goo.gl/HJrMq4
Jst sem zdej začel, pa da vidmo kaj se bo zgodilo:)
Zaadnje pol kile do kile špeha nikak da skinem:(

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Arašidi niso oreščki.

Oreščke se namaka VSE* zaradi naravno prisotne kisline, ki zna drugače škoditi. Ta kislina je naravna zaščita rastlin pred "plenilci".

*VSE oreščke razen makadamie je potrebno namakati zaradi zgoraj napisanega razloga.

PS, kupujte makadamio in problem je rešen
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
niso oreščki, so pa boljš kot čips ob filmu:) pa še z lupljenjem in lovljenjem izgubljenih jederc se zamotiš;)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Res je, niso pa preveč priporočljivi, ker imajo preveč PUFAs

Za "vsakodnevno" uporabo...jaz recimo pojem od 50-100g makadamie dnevno, če bi toliko oreščkov bi verjetno delal več škode kot koristi.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Jaz kupujem al študentski futer, al pa indijske oreščke
smile-1.gif
Pa nekak začnem dan s kozarcem vode, potem pa pojem kak sadje pa malo oreščkov. Na tak način bi se rad navadu, da sem "čimbolj" sit za malco oz da želodec skoz po malem dela. Sicer ne vem, a ima to kak učinek al ne, bi se rad navadu večkrat po malem jest.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Več obrokov ni v naših genih, mi smo plenilci, ti se prehranjujejo drugače kot plen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
čuj tomi, vi še imate "CF" v red power al ste šli nazaj na ruše?

Ker tole zdaj so pa čisto zajebali. Prestavili so se v prvi štuk in potem hodijo vedno težit, če mečeš uteži po tleh. si skoraj ne morem predstaviti, kako mora delat, če imaš ene par folka, ki delajo nek heavy WOD in mečejo konkretno vse po tleh.

Ni mi jasno kaj so razmišljali s to selitvijo, pa še šefe je tako ponosno razlagal kako je njihov gym edini pametni v SLO ker omogoča pravo vadbo, funkcionalno, pol pa pride do tega da vržeš utež po tleh pa ti težijo...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.567
9.810
113
40
MB
še je ja, ni prišel še noben nič rečt
confused-1.gif

bolj ali manj se vsem zdi zdaj slabši prostor kot prej, pa še zračenja še ni, in je vroče za popizdit te dni, 2 majci prešvicam na trening

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
haha, včeraj je bilo pravo veselje ja, že ko stopil not sem zgubil 1l tekočine
wink-1.gif

ma ponavadi hodijo težit za deadlift, pa sem videl da so enemu težili ki je mel samo ~120. No pa zadnič videl enega ko je delal C&J z 80 pa so težili, samo tam res iznad glave dol počiš...

na srečo imajo zdaj airdyne in rowerja, kar je velik plus, drugače res ne vem kaj bi si mislil...malo čudno res, v stilu potrča, ki je šel v leklerku odpirat fit, meni osebno so takšne lokacije čisto zgrešene...

sem pa slišal da bo baje stara RP lokacija ponovno zaživeli, naj bi nekdo drug odprl tam fitnes?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
To je bilo rečeno ja, kao 5000 mesečno, čeprav mi ni jasno...center namreč propada, not je vse mrtvo, občasno pride le mass pa pač mercator "cash n carry" je še not...ostalo pa nič več...in potem bi držali visoko ceno? malo čudno
wink-1.gif