Hujšanje

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo še moje izkušnje
wink-1.gif

V 2 mesecih samo domače vadbe (lastna teža + trx, pa dve utežki imam) ter kolesarjenje in hribolazenje sem prišel do "življenske" definicije:)
Pa sem že hodil na fitnes s trenerjem in crossfit, pa take definicije nisem imel:)

Vedno sem imel problem shujšat kak kg špeha samo v trebuh. Drugač pre suh, ampak na trebuhu pa kak kg špeha preveč:)
No sedaj mi je tudi to uspelo
wink-1.gif

Trening vsak dan, včasih tudi 2x na dan. Najprej moč, čez kako uro do dve, pa še kardio, ki je hkrati bil tudi za noge.

Prehrana;
začel z dokaj strogim lchf. Dodal proteine, bcaa in Fatburner. Menim, da je slednji naredil tisti preskok, da je prišlo do definicije.
Ko sem bil "sklesan", pa sem začel delat na masi. Tako sem dodal še maltodextrin in kreatin in VEČ PRAVE HRANE.

Se pa vsako jutro tehtam -zanimivo kako številke skačejo:)
Ter gledanje v ogledalo in zelo pozoren na najbolj problematičen del:) Ko bom opazil tam prekomerno odstopanje, bom spet malo bolj "zalaufal" kurjenje maščob - pojačal fatburner in hitro hojo v hrib ali kak hiit.

Pa po novem se cca 1x na teden pregrešim. pica, prave palačinke... pač nekaj kar ti je dobro, da nahraniš telo in duha
wink-1.gif

Ne, hrane si ne tehtam in ne merim kalorij. Ješ po nekem občutku sitosti al pa neki:) Pri dveh treningih na dan, ni tak problem preveč hrane:) sploh, če ta ni visoko OH. Lahko se zgodi, da bom 14dni full jedel, potem videl, da je šlo v napačen konc, pa potem 14dni pač zmanjašl:) Itak je baje fajn ciklat
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Ja, sej tole ogrožanja zdravja tud mene zanima. Kaj je absolutno no-go?

no-go so skrajnosti
wink-1.gif

seveda, tudi za lchf bi lahko rekli, da je skrajnost. Ampak hudič nekak kr deluje:) Kaj bomo pa čez 10let ivzedli, če je bila ta odločitev dobra ali ne, pa samo Danny ve
tongue-1.gif

Ne se shirat, ne se zabubit... pa bo
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Keto dieta dokazano pozitivno vpliva na marsikateri proces v telesu, na vse pomembne procese deluje pozitivno. To je beyond hujšanja, hujšanje je tu še najmanj pomembno
smile-1.gif

Seveda obstjaa možnost, da so znanstvene razlikave napačne, tu je edino lahko problem te "diete"
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.567
9.809
113
40
MB
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Fabrika so jajca, ne pustijo oly liftov in metanja uteži na tla.

Edino če se pač hočeš klasično nabildat, ampak potem je tudi bodifit ok.

Druge opcije so še recimo torture room ali pa od marcka gym, ampak tja lahko greš čez kake 5 let, če zdaj začneš hard trenirat
wink-1.gif

cizy je mislil tole http://fabrikagym.com/
ti pa verjetno potrčevo fit tovarno?
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Res je ja, potrčevo sem mislil...

huh, tale fabrika pa ni slaba videt, v melju je to? si že bil? Kar me edino moti, da preferirajo "skupinske vadbe", lahko tudi sam delaš? Saj red power je kul, ampak zdaj mi že vsak obisk fitnesa predstavlja rahel izlet
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Citat:
Uporabnik mckmck pravi:
Sam sem v roku 4 mesecev šel iz 102kG na 93,5kG.
Visok sem 188cm, izugibit moram pa še cca 4kG da bom za mene videti ok, čeprav z oblačili mi nikdar nobeden ni verjel da imam čez 100kG (imel sem jih tudi že 107).
Iz prehrane sem izločil kruh, krompir zelo poredko mogoče 1x na 14 dni ga malo pojem.
Dan sem si razdelil na 5-6 obrokov, v meni dal veliko zelenjave, jajca, piščanca, ribje jedi.
1 mesec sedaj tečem 2-3x na teden po 4-5km + začel sem delati sklece, trebušnjake, dvigovanje uteži (1dan tek, drugi dan sklece itd...)
V predelu prsi imam le te malo bolj velike in verjamem da se z vajo teh mišic da mariskaj narediti. Mislim, da so mišice na tem predelu najbolj problematične za jih vzbuditi oz povečati. Kakšne vaje mi priporočate. Skleci dejansko kaj pomagajo za te mišice ?

Lep pozdrav

Sicer dokaj počasi izgubljaš težo, ampak dokler gre dol, je ok. Nič ne omenjaš sadja.... jaz ga recimo pojem precej ker ga pač imam rad, ampak jaz sem hitreje začel izgubljati težo ko sem za zajtrk pojedel kisli jogurt+ sadje (banana, pomaranča, kivi, jabolka), pa vedno kako pest orehov, občasno kake druge oreščke ali laneno seme. včasih vse to narezano v skodelico, včasih mixano kot šejk. Mene nasiti za 3-4 ure. Verjetno še imaš kar nekaj odvečne vode v sebi, zato v tej fazi pomaga tudi skodelica pravega čaja na dan ali prava kava. Če ne piješ dovolj tekočine, potem imaš tudi tu še rezervo.

Iz 107 KG sem prišel na 95 v 3 mesecih. Kruhu se nisem odpovedal, sem ga pa zelo omejil
smile-1.gif
tudi kaka pica, burger padejo, pač imam rad to in ne vidim smisla v življenju da se odpovem stvarem ki jih imam rad, ker če nečesa ne sprejmeš kot del življenja, ampak kot dieto, potem samo vprašanje časa kdaj te vrže nazaj. Trenutno sem na nekje 92-93 KG in lezem dol, ampak počasi.

Vaje delam podobne, le trenutno ne tečem že 2 meseca ker imam težave s hrbtenico. Ampak se bom počasi vrnil nazaj na stezo
smile-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz sem letos pred poletjem naredil lep rezultat z telovadbo in "boljšo prehrano". Potem je bilo proti koncu poletja malo yo-yo efekta, sedaj pa bi probal do novega leta (rabim še cca 7kg zgubit) samo z prehrano.

Zanima me, če kaj štejete kalorije in kateri app svetujete (ios / android) in kaj menite o "intermittent fasting" tehniki?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Meni je štetje kar všeč, v bistvu še lažje hujšam s štetjem in zadnje cajte tudi "bolj zanimive" obroke pripravljam. Nebi rekel, da je obvezno ampak vsi resni (fitnes / hujšanje) to svetujejo (vsakemu svoje).

En mesec solate + tek = pomoje velik fail.
wink-1.gif

Ja tale app izgleda zelo dobro (gotovo tudi največja baza), samo ima vse zanimive opcije plačljive, če se prav spomnim?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Štetje je obvezno...ah cmon? Še en razlog, da se preneha z dietam, ker najedajo.

Saj štetje kalorij al pa portion control je ista zadeva. Pač se nekako omeji vnos hrane, da se pride v deficit.

Drugače ne bo uspeha, edino če toliko bolj poviša porabo energije, torej toliko več športa, ampak takrat bo tudi več lakote.

Keto edino gre brez štetja, ampak to dvomim, da mu je zanimivo, drugače bi tam vprašal.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Dober članek, si ga bom dodal na reading listo.

Bi lahko kdo, ki je "že malo bolj v tem" dal mnenje o vnosu glede na spodnje podatke.

188cm@~88kg, trenutna aktivnost zaradi poškodbe je samo dnevni sprehod (5-8km) in "pisarniško delo".

TDEE kalkulatorje sem vzel z malo rezerve, ker res zelo različne številke mečejo ven. Vem, da bo vsakega "treba malo prilagodit" po parih tehtanjih.

Cilj je priti do 80kg in potem to težo vzdrževati in po okrevanju "dodati malo oblike". Trenutni vnos je 1500 kalorij / dan za kar nekatere strani pravijo, da je "agressive" in od 1.10. (začetek) so šle dol slabe 3 kile. Ali je kak velik kiks tukaj, kakšen nasvet?

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Kalorije sm štel samo prve tri mesece pol pa nič več. Če boš jedel samo beljakovine, maščobe in zelo malo OH jih je nesmisenno, zakaj ker tolk beljakovin ne boš mogu zaužit, da bi se redil. 1kg pišč.fileja ima kolk že 1500kcal, manjka ti še 500kcal, ki jih zaužiješ v obliki maščobe.

Zdej pa se vpraš kako boš 1kg mesa zbasal v enem dnevu, men je največ uspel 500g.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ni problem toliko pojest, ampak toliko proteinov pomoje ne potrebujem? Recimo da bi bilo bolj 40C / 40P / 20F..

Je glede na zgornje mere, 1500 premalo / preveč?