Hujšanje

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Žau...treba se odločit, če se hoče zdravje ali ne.

Ko te bo putika usekala ti bo sploh veselje jest to kar priporočaš.... Če bi bilo tole res tako zdravo, bi jaz in še marsikateri kolega kar kipela od zdravja
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Maš folk 12 let na taki prehrani in jim zdravje lahko samo zavidaš.

Zanimivo je, kako je ogromno zdravnikov v slabem zdravstvenem in fizičnem stanju. Kakšne hardcore zdravnice pa so flekaste in rjaste pri 40, znucane kot maratonke, čeprav samo rekreativno tekajo naokoli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ena študija na to temo:

EFFECT OF CARBOHYDRATE AND FAT IN THE DIET ON URIC ACID EXCRETION

http://www.jbc.org/content/128/1/379.full.pdf

On the basal diet (Diet I), the daily uric acid excretion ranged between 505 and 567 mg., the average being 532 mg. On Diet II, which is rich in fat, the daily excretion varied from 300 to 480 mg., the average being 408 mg. This represented a 23 per cent reduction in uric acid excretion from that on the basal diet. A return to the basal diet, Diet III, resultSed in a daily excretion ranging from 510 to 600 mg. of uric acid, the average being 559 mg., which is only slightly elevated as compared with the first period. On Diet IV, which is high in carbohydrates, and of approximately the same caloric content as the high fat diet (No. II), the uric acid excretion ranged from 500 to 658 mg., the average being 584 mg. This excretion is slightly greater than that observed with Diet III and is moderately ele- vated as compared with that of the original period on the basal diet (Diet I).

Earlier investigations, as outlined above, indicated that a diet high in fat and low in carbohydrate caused a diminution in the excretion of uric acid in the urine, and that this diminution was not due to the acidosis developed. Our experiments have further shown that neither the ketosis nor the high caloric value of the diet is the cause, and that the result appears to depend directly on the high fat content.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ksz....

včeraj na biciklu po pulzmetru skuril 5k calorij, lih da se privlečem domov. Potem pa ledeni čaj po pol leta, pol litra požerem na dušek.

Kaj to je nagonsko ali mi je res cuker manjkal... ali se mi malo dogaja v glavi...
stupid-1.gif

Okus je bil pa nebeški... ko sem ga na novo "odkril"... včasih sem samo goltal, brez da bi kaj doživel zraven.
grin1.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
5K skoraj dvomim. Lahko, da si zadel "zid", dvakrat dozivel... hodil domov pes ob biciklu. Snickers ob bliznji trgovini, pol litra vode cez in sem lahko priblizno prikolesaril se 20-30km do doma.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Maš folk 12 let na taki prehrani in jim zdravje lahko samo zavidaš.

Zanimivo je, kako je ogromno zdravnikov v slabem zdravstvenem in fizičnem stanju. Kakšne hardcore zdravnice pa so flekaste in rjaste pri 40, znucane kot maratonke, čeprav samo rekreativno tekajo naokoli.

jaz sem praktično ceu lajf jedel zgolj in samo meso (seveda samo zdravo cvrto, "burgerje" ipd...) + priloge, zelenjave in kaj "zdravega" nisem niti pobližje pogledal. Recimo da sedaj v enem tednu pojem več zelenjave kot sem jo prej v 30 letih.

Dam pa vsakemu izziv, pa da vidim kako bojo mazaj jetrca, drobovino, mastno meso, ko bojo mel putiko
wink-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ena študija na to temo:

EFFECT OF CARBOHYDRATE AND FAT IN THE DIET ON URIC ACID EXCRETION

http://www.jbc.org/content/128/1/379.full.pdf

Resno? Daješ "študijo" iz leta 1939? Ko so ti praktično kri puščal? In še to študija na 7-ih pacientih?
evil.gif

dejstvo je, da nekdo lahko je cel lajf meso+mast pa ne bo nič, nekateri pa pač ne. Da pa boš sedaj zagovarjal da je to edini way zdravega življenja pa...

Se strinjam, da so naši dohtarji za luno akr se tega tiče, ampak še vedno se bolj nagibam k zmernosti kot pretiravanje v katero koli smer...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ne gre se za moje osebno mnenje brez "dokazov".

Zadnja leta namreč prihaja ven vedno več pozitivnih študij, takšnih konkretnih, kako zdrav je keto pri preprečevanju in celo zdravljenju "modernih" bolezni. Sladkorna, rak, kognitivne bolezni...to se vse zelo uspešno rešuje z enostavno metodo, spremembo prehrane.

Seveda pa to ne pomeni samo meso, ker potem lahko naletiš na 200, 300g ali še več beljakovin dnevno, kar pa spet ni gut in večina ljudi naredi ravno tu napako. Je pa začetek za nekoga, ki je odvisen od hidratov.

https://chriskresser.com/will-eating-a-paleo-diet-cause-gout/

Potem pa še podcast dohtarja in kaj pravi točno na to temo: https://itunes.apple.com/us/podcast/keto-talk-jimmy-moore-doc/id1071990583?mt=2

V glavnem, keto ni problem, če piješ dovolj vode in se strogo držiš tega, nič cheatanja, striktno LCHF, vsebnost beljakovin pa tja do 80g (če si malo fizično aktiven) ali pa do 60g (če si couch potato).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Skratka, kruh stran, sladkarije stran, testenine stran, alkohol stran, spit 3 litre vode na dan,

Preveč kruto in neizvedljivo za mesece hujšanja oz. zdravega prehranjevanja za vse življenje.
Ni treba brisat kruh, niti ne testenine, niti ne sladkor, vse se lahko je, toda tega mora bit precej manj.

No ja, kdorkoli je že takole začel, vsi so se po dieti zredil nazaj. Niti enga ne poznam in potem mene sprašujejo, kako si obdržal kilograme.

Po ČIIIISTOOO VSAKI dieti se človek zredi nazaj!!! A ni logično, da 3mesce hujšaš, potem pa se vrneš na star režim. Ja logično, da bo šlo nazaj kjer si bil!!

Spremembe je potrebno uporabljat SKOZI CELO ŽIVLJENJE!!!!

Ni res, da je ne mogoče živet brez krompirja, riža, kruha, makaronov, cukra, alkohola, cigaret... Sem živ dokaz, da gre čisto bp
wink-1.gif

Kako je pa "najlažje" shujašt?? Tako, da se 14 sekiraš za znoret
uf-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Hidrate si skuril. Jaz imam zadnje čase (odkar so unionu okus popravili) pivske privde ...kar cmokam ko si predstavljam pir v kriglu
hysterical-1.gif
.

Ko pridem domov najprej pol litra vode potem pa pivičko. Sicer se po enem ustavim (vsaj doma)
wink-1.gif
. Tako ali tako ravijo da ima pivičko veliko dobrega...vsaj po športanju (govorimo o enem).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem danes po bajkanju "na tešče" po šihtu (5-6 ur minilo od lahkega kosila) skor izdahnil, ker sem skuril zalogo hidratov...doma sem s takim veseljem vrgel vase večerjo, pa so bile samo polnozrnate testenine s tuno in paradižnikom...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz....

včeraj na biciklu po pulzmetru skuril 5k calorij, lih da se privlečem domov. Potem pa ledeni čaj po pol leta, pol litra požerem na dušek.

Kaj to je nagonsko ali mi je res cuker manjkal... ali se mi malo dogaja v glavi...
stupid-1.gif

Okus je bil pa nebeški... ko sem ga na novo "odkril"... včasih sem samo goltal, brez da bi kaj doživel zraven.
grin1.gif

Kaj si 5 ur na polno v klanec vozil?
wink-1.gif
Starost, teža, spol, maksimalni pulz itd...

PS: NA tour de france dnevno do 6.000 kalorij...

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
90km na mtb, 2500m po stravi..... kajstvem mal več kot 4.5h.

Imam pa 88kg....10 manj kot lani. Še 5 gremo dol, se vse vem kako se lotit, samo.....
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
90km na mtb, 2500m po stravi..... kajstvem mal več kot 4.5h.

Imam pa 88kg....10 manj kot lani. Še 5 gremo dol, se vse vem kako se lotit, samo.....
bonk.gif

Jaz sem na kar nekaj pridobljene zimske podlage nabil še 5 kg gor, ker sem nehal kaditi v začetku leta
bonk.gif
Je pa lažje športat brez čikov...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Jaz pa 8 kil manj kot lani...in mi Strava javlja same najbojlše rezultate
hysterical-1.gif

(in to na začetku sezone).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Na kmetih imaš najlažji način prehranjevanja.

vstran od korenja, krompirja, kruha, peciva, vina, piva...

Pa dati telesu 2-6 mesecev da se navadi.

Hmmm.
cry12bpy.gif

Saj ne da sem ljubitelj ampak kaj je pa s korenjem narobe?
smile-1.gif