Hujšanje

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Za kozlat video.

Res pameten izpade, ko preskoči kompletno področje. No ja... vsaj prizna, da nima blage o biokemiji vmes.

Kot sem že zapisal, jaz sem bil okoli 2005 popolnoma na tem vlaku prehrambene matematike in je zelo enostavno za razumet in verjet. Je pa v tem toliko lukenj, da tak video res ni vreden nič drugega kot samopromocija na TEDex odru.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Seveda prehrana še največ vpliva na težo človeka, toda držat se ene in iste "dietne" hrane je dolgoročno misija nemogoča.
Recimo zdrav obrok je piščančji file 200g in skleda solata z olivcem. Bi rad videl kolk ljudi bi to zmoglo jest 365 dni/leto ?
Ali ovseni kosmiči z vodo, a jih je že kdo probal, men so hudo zanič pa pusta skuta. Imam pa rad kuhana jajca, tuno, zelenjavo, pusto meso,...
Ravno zaradi take prehrane, ki je dolgoročno nemogoče furat večina opusti in začne jest kruh, pečene hrano na olju, misleči da je sadje OK, tudi tega dost, pa razne sokove, sladice, ....večina OH,...pol se spomnejo še neke VEGi prehrano, brez mesa, ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Piščančji file je daleč od zdravega obroka, enako musliji. Mastna govedina, to bo tisto pravo. Pa jajca, seveda.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ker je pusto, nič drugega ne dobiš kot beljakovine, pa še to ne popolnoma idealni profil aminokislin.

Pri mastnem govejem mesu pa dobiš zelo primeren amino profil plus veliko primernih maščob, ter seveda ostalih stvari, ki se nahajajo v maščobnem tkivu.
Idealna je seveda drobovina; jetra, srce, mozeg, možgani, ledvičke...to je top hrana za nas.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
V hoferju imaš 100% bio mleto goveje meso.

Drugače pa je mešano tudi gut ja, če veš kaj točno je not, svinjina načeloma ni tako ok, ker ima več PUFA maščob.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ker je pusto, nič drugega ne dobiš kot beljakovine, pa še to ne popolnoma idealni profil aminokislin.

.

Res so astronomske razlike http://kangarootreats.com/wp-content/uploads/2014/05/kangaroo-essential-amino-acid.jpg

To se bo poznalo na minus 5 kg mišic po 2 mesecih fitnesa, za tistega ki bo jedel kuro !
hysterical-1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Če boš obdržal prehranjevanje kot pred kolesarjenjem, ti tudi kolesarjenje ne bo pomagalo nič, ker lih tisto kar boš več pokuril, boš imel tudi več apetita. Dejte si že enkrat dopovedat da hujšanje se dela 75% s prehrano in le 25% s telesno vadbo. Idealno je seveda hujšati na oba načina. Skratka, kruh stran, sladkarije stran, testenine stran, alkohol stran, spit 3 litre vode na dan, se spotit vsaj 3 x tedensko in ni potrebno nobeno hujšanje in dieta, to je že to...Pa redni obroki 4-5x na dan. Nič prigrizkov vmes. Če pa že kak prigrizek, naj bo kakšna slaba pest oreščkov ali v skrajni sili suho sadje....Easy...
pozdrav.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Tolk enga balasta ste napisal, da bi pa eden napisal 14 dnevni meni, al pa tedenski, to pa ne. Veliko se najde na netu ali kaj ko za kako jed še slišal nisem. Na kmetih je qurba po Oliverjevih receptih kuhat
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Na kmetih imaš najlažji način prehranjevanja - mastno meso, predvsem govedina, perutnina temno meso, belo bolj redko, obvezno z kožo, itd etc. Nič sadja, malo zelenjave, samo solato oz tako ki ima široke zelene liste
smile-1.gif

vstran od korenja, krompirja, kruha, peciva, vina, piva...

Pa dati telesu 2-6 mesecev da se navadi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Pozabil si povedati koliko in kake vadbe ali drugega fizičnega napora zraven, da je to kar si predlagal res zdravo.

Za "navadnega" mestnega poba bo že dovolj kar je katunga spisal. In potem kasneje mogoče korak v tvojo smer.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Kmečki dec, ki živi v bloku :D. Na kmetiji ponaredim kar tastari ne morejo.
Šport: zdele tek. Po poletovem receptu se pripravljam na 21 maraton. Bicikl, sam bl mal. Kako Lisco prehodom, doma na kak hrib,....
Zabolelo me je, da krompirja ne smem.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Skratka, kruh stran, sladkarije stran, testenine stran, alkohol stran, spit 3 litre vode na dan,

Preveč kruto in neizvedljivo za mesece hujšanja oz. zdravega prehranjevanja za vse življenje.
Ni treba brisat kruh, niti ne testenine, niti ne sladkor, vse se lahko je, toda tega mora bit precej manj.

No ja, kdorkoli je že takole začel, vsi so se po dieti zredil nazaj. Niti enga ne poznam in potem mene sprašujejo, kako si obdržal kilograme.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene je hudi zabolelo, da testenin ne smem (skoraj sem bil odvisen od njih). Ampak, zanimivo, po komaj dveh mesecih furanja LCHF jih prav nič ne pogrešam. Je res, da se občasno tudi malo pregrešim, pa na feštah pojem tudi kako domačo dobroto, nekaj vilic praženega ali riža, kak domač raviol, kako malo sladico, kak grižljaj štrudlja ali gibanice, seveda tudi nekaj zdajle odličnih jagod in češenj ipd.
Vse to ni nič hudega, kak grižljaj ketoze niti ne ustavi ali pa jo ustavi za nekaj ur ali kak dan, če boš kasneje športal, pa še prej. Sem bil na ohceti za vikend, in ni da ni za pojest in probat vseh dobrot, vina sem stankal gotovo kak liter, v nedeljo pa sem imel post, da se sploh v želodcu naredi plac za novo hrano, šele popoldne je pasala juhica. Že od ponedeljka jutra dalje ketoza normalno laufa dalje. Pregrešit se moraš kdaj, to je obvezno.
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
"pregrešitev" je dobra tudi za t.i. metabolno fleksibilnost, da je telo sposobno tudi "predelati" drugo hrano, tudi junk, da ne pride do kakšnih alergij, intoleranc, ipd...

ker ko bo sranje, ne bo ravno za izbirat kaj bi jedel
wink-1.gif