Hujšanje

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ja to je res taka, mal hitrejša hitra hoja
evil.gif

Čeprav za mojih 95kg pa je tempo cca 12km/h na razdalji 10km, že kar ok rezultat
smile-1.gif

Pametno. Po zadnjih raziskavah je hiter tempo bolj skodljiv kot pa da pomaga. Najboljsi je tempo, ki pozene srce do 70% max utripa. Pri tezkih osebah je to ze pri hitri hoji, pri lahkih pa je to tempo hitre hoje v hrib. Pa najslabsi so maratoni, torej vec kot dve uri neprekinjenega treninga. Zmerno jest pa sportat pa je
zmaga.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zato pa se za "muscle endurance" dela s HIIT vadbo in ne maratonskimi treningi. Lepo daš srce na 95%+, 10-20min, pa je to to
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
evil.gif

Čeprav za mojih 95kg pa je tempo cca 12km/h na razdalji 10km, že kar ok rezultat
smile-1.gif

Pametno. Po zadnjih raziskavah je hiter tempo bolj skodljiv kot pa da pomaga. Najboljsi je tempo, ki pozene srce do 70% max utripa. Pri tezkih osebah je to ze pri hitri hoji, pri lahkih pa je to tempo hitre hoje v hrib. Pa najslabsi so maratoni, torej vec kot dve uri neprekinjenega treninga. Zmerno jest pa sportat pa je
zmaga.gif

kera raziskava to ?
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.928
-8.634
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pusti ti klasični gviht na fitnesih, zato sem rekel barbell. V mislih sem imel bolj squat, deadlift in benč...pa razne variance.

Škoda sicer, da se v MBju v parke postavlja samo igrala za deco in nobenih drogov, da bi lahko dec naredil kak trening gor...pa še pod pohorjem nam je žled vse porušil, tako da tu bo treba najt alternativo za sončne dni.
Dej bodi raje koristen in kakemu staremu scepi drva.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.928
-8.634
113
Jaz je ne rabim več, samo še zlagam
wink-1.gif

Pravim ti le, da namesto iskanja igral raje vzemi v roke macolo in kakemu staremu pomagej. Ti se razmigaš, un bo pa vesel.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
evil.gif

smile-1.gif

zmaga.gif

kera raziskava to ?
grin1.gif

Danska raziskava, trajajoča 12 let: http://www.webmd.com/fitness-e...gests?hide_hf=1

Pa še nekaj lanskega
grin1.gif
http://www.rtvslo.si/sport/rekreacija/teci-zmerno-in-ne-predalec/349434

HIIT treningi pa so pomojem zelo nevarni za srce, predvsem zato, ker so pavze nikakve ali pa jih sploh ni. Nevarnost obstaja sploh za tiste, ki že imajo kake zdravstvene težave. Dvomim, da na treningu kdo to omeni?!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Vsekakor, ampak jaz sem bil na UZ srca in nekih težav ni bilo zaznati, tako da sem glede tega brez skrbi
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
evil.gif

smile-1.gif

zmaga.gif

kera raziskava to ?
grin1.gif

Danska raziskava, trajajoča 12 let: http://www.webmd.com/fitness-e...gests?hide_hf=1

Pa še nekaj lanskega
grin1.gif

HIIT treningi pa so pomojem zelo nevarni za srce, predvsem zato, ker so pavze nikakve ali pa jih sploh ni. Nevarnost obstaja sploh za tiste, ki že imajo kake zdravstvene težave. Dvomim, da na treningu kdo to omeni?!

pozabil na tvoje omejitve, sicer pa nikjer ne piše zakaj bi naj bil počasnejši tek boljši ? za povečanje moči hitrosti in tudi za kurjenje maščobe so najboljši šprinti ...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Lej, če si 30kg skinil, pol si prej bil itak precej prekomeren.

35 pa si jih dobil od zraka? verjetno ne, ampak si se začel spet basat.

Ali?

no shit sherlock
smile-1.gif
nazaj sem jih dobil zaradi tega ker sem začel normalno živet, pred tem pa sem bil na trening planu fitnes mojstrov, omejitev na 1200 kalorij in kardio, sicer pa vsakemu svoje

ampak samo tolko, tvoj bmr je okol 1700-1800 kalorij na dan, glede na to kolk sem ujel tvojo težo nekje zgoraj, to je ob predpostavki da cel dan ležiš v postli, če kaj migaš bi moral dat v sebe ustrezno več, tak da to kar delaš je res totalna bedarija za počet s svojim telesom, ker dolgoročno, oz takoj ko boš nehal se stradat, kar se slej ali prej boš, boš kg dobil nazaj, ob takem deficitu pa tudi mišice lepo zgubljaš, ne vem no, ne vidim niti ene prednosti
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Od "normalnega" življenja se ne moreš tako zrediti nazaj.
Če si se že prej redil, je normalno, da po koncu diete prejšnjega življenja ni več in da je treba dolgoročno spremeniti hrano ali gibanje.
Ter se tudi redno tehtati.

Ne vem, zakaj nisi ukrepal, ko si dobil par kg gor.

Jaz sem že nehal stradati, vendar sedaj jem povsem drugače, veliko zadev pa ni več na jedilniku.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
evil.gif

smile-1.gif

zmaga.gif

kera raziskava to ?
grin1.gif

Pa še nekaj lanskega
grin1.gif

pozabil na tvoje omejitve, sicer pa nikjer ne piše zakaj bi naj bil počasnejši tek boljši ? za povečanje moči hitrosti in tudi za kurjenje maščobe so najboljši šprinti ...

Pocasnejse tekace je bolj redko prizadela kap, kot pa sprinterje. Dosti podatkov so dobili tudi s stevilnih maratonov, kjer je 2.5-4 ure neprekinjenega teka, ki lahko povzroci aritmijo in šok na druge organe.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
evil.gif

smile-1.gif

zmaga.gif

Zato nikoli ne tecem maratona, ker je nenormalen. Prelaufam tamalega zjutraj ob 5am v tempu dobri poldrugi uri, ce je treba (enkrat na leto ponavadi) ampak cutim posledice se dva dni. Ne v misicah pac pa sklepih. Nisem vec rosno mlad in bi se rad gibal tudi cez se enkrat toliko let.

Zjutraj laufam vec ali manj po ustaljenih trasah in je prav zanimivo kako se ze pojavljajo sezonski tekaci, ki bi radi do poletja "izoblikovali" telo. Se bolj smesno pa je, ko prisopiha za mano kot lokomotiva, podplate zabija v tla kot macole in me prav s ponosom prehiti, lej kaksen frajer sem s pajkicami na nogah, oprijeti roza majcki in slusalkami v prazni betici... ceprav sam gulim tisti svoj 6min/km tempo pac zato, da se gibam.
VO2max imam po polarju trenutno 56, da ne bo kdo mislil kaksen frajer sem, pac posledica operacije in nabiranja kil pred in po njej.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Za sklepe bi naj, po enih raziskavah, bil boljši tek na trdi podlagi brez uber duper super čevljev z oblazinjenim podplatom.

A postopoma, na dolgi rok, treba se je zavedat da rabi vezno tkivo 6 mesecev, kosti pa 12 mesecev za adaptacijo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mogoče v stopalih, to bi znalo držat, vendar pa kolenske vezi se ne celijo in adaptirajo kaj dosti. Jaz dobro vem, da mi asfalt ne paše pri teku, samo mehkejše podlage.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pusti ti klasični gviht na fitnesih, zato sem rekel barbell. V mislih sem imel bolj squat, deadlift in benč...pa razne variance.

.

Koliko pa imaš na počepu pa deadliftu?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Front squat je bil zadnji mesec 117.5kg x 3, klasičnega počepa in deadlifta pa že nekaj časa ne delam, ker me nekaj hrbet mantra...

no..zdaj imam 3 tedensko pavzo (prisilno pavzo) in potihoma upam na saniranje SI jointa, da lahko potem začnem spet...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nova tehtnica iz hoferja je več kot dobra za 15 eur. Kaže samo 200g majn kot lekarniška!

45.2% masa mišic, skelet-masa kosti 14.9%, voda 60%, body fat pa 12.7%

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Jaz bom šel na inbody test ob priliki, pa potem primerjal podatke
smile-1.gif
čeprav tudi tisto naj ne bi bilo v celoti zanesljivo...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Si jo tudi ti nabavil? Res naredi ob priliki test s "profi" opremo! Sicer pa če se vedno tehtaš na isti vagi, ki vedno isto švingla je čisto ok za spremljanje napredka.