Hujšanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Aja, samo res..sploh nisem opazil tega...jaz imam 81kg pa 180cm, pa nisem med "močnimi"
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kaj pa vem...12% je zelo nizka vsebnost maščobe, le redko kdo, amater, ima toliko, edino če je suhec.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nic se nisem zatipkal pa tudi shiran ne zgledam, ceprav se mi malo vidijo rebra. Zgleda ste spregledli podatek o 12% telesne mascobe
wink-1.gif
Shirana sta bla Leto in Mccounaghley v Dallas buyers club al kaj je ze bil film.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nekaj takega, samo da mam rahlo vecje prsne pa trebusne, pa malo vec me je se na bokih. Ta na sliki ne BF 10-11% In ja za trebusne je treba delat. Vsak jih ima nekaj pod spehom ampak verjemite, ta kolicina je tako majhna, prakticno neopazna tudi ce odstranis salo
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri 187 in 71kg moraš biti trlica, to je celo spodnja meja, da nisi že podhranjen
smile-1.gif

Jaz imam sedaj med 73 in 74 kilogrami pa sem manjši, pa si ne znam predstavljati, da bi imel npr. 65kg?
smile-1.gif

Ko sem bil v top formi in natreniran sem imel 72.

Bi blo fajn tvojo slikco videt.

Po moje bi ti moral za pravega deda met kar lepo 80+

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
heh, jaz sem v srednji šoli imel tam nekje 65-67kg, pa sem 180cm, kar je nekje podobno kot 187cm in 71kg...pa ni blo tisto nič od nič
wink-1.gif

Mogoče pa je rawr med mlajšimi in še "raste"

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj je lepo, da je skinil težo, kapo dol, samo je pa treba vedeti, kje je meja.

Res pa je, da so eni drugačne konstrukcije.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Konstrukcija lahko vpliva na težo kvečjemu par kg gor dol, tisti mit "ima težke kosti" je zgolj mit. Mislim da sem enkrat zasledil podatek da so kosti lahko nekje 3-5kg razlike v teži...

Ma to je problem, no problem...kak kdo gleda na zadevo, za mene problem, ko ljudje hujšajo zgolj s prehrano in pa recimo tekom, kjer se nič ne dela na povečanju mišične mase, potem pa greš iz enega extram v drugega...

Podobno kot tisti možakar, the bananan man: http://anthonycolpo.com/wp-content/uploads/2012/01/durian-rider1.jpg laufa sicer maratone, ipd jajca, na benču pa dvigne manj kot babe
smile-1.gif

Če je to ded, pol pa res ne vem
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zaj itak delam... Bom pa prilepo sliko, ce se ostali prilepite pa da primerjamo. Drugace smo ze kar malo off... Sama teza skeleta se lahko za nekaj kg razlikuje, kolicina mascobe ima precejsen vpliv, kot tudi kolicina misic. Trenutno se se tehtam na eni stari digitalni, v cetrtek pa grem po novo tehtnico v hofer, ki ima poleg BF se izracun mase misic in priporocenega vnosa kalorij glede na metabolizem. V akciji za 15 eur
smile-1.gif
Ko pa vse te faktorje upostevas pa lahko reces kdo je presuh, shiran itd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Te amaterske tehtnice pridejo v poštev zgolj za peščico ljudi, za tebe pomoje ne, tako da škoda dnarja.

Nabavi si caliperje in preko znanih formul izračunah svoj BF, če te to zanima, to je najbolj približna metoda merjenja glede na bodpod metodo, ki pa je, mislim da edina, ki je 100% natančna.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Vec kot mas misic, vec moras jest. Strongman more recimo pojest komplet kosilo na 2-3 ure, to pomeni 8k kalorij na dan. Raje sem na drugi strani ekstrema
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo lej, hlače ma še gori
smile-1.gif
mogoče je spodaj dokolenko.

Drugače pa ja. V zadnjih letih, ko sem prenehal z močnejšo aktivnostjo, sem pridobil kar nekaj kg, k temu je pripomogla tudi hrana, ki je prej nisem užival (sladke pijače, sladkarije, več kruha itd..).

Jaz sem se odločil za zmanjšanje teže izključno s spremembo jedilnika + hitrejša hoja, sprehodi, ne pa tudi fitnes, saj sem želel skiniti tudi mišično maso.

Nič specialnega: zajtrk malo "bio" kruha rezina, šnita sira (maščobo tudi rabiš) + kefir, kosilo kaj vem različno, piščanec, riba, riž, zelenjava, seveda manj), popoldne pa kakšno sadje.

Sem pa vsak dan spil še multivitamin tableto in tableto za kalcij in fosfor.

Alkohola nič
smile-1.gif
(razen tu pa tam kakšen kiks zunaj)

Pa se je skinlo 15kg v 77. dnevih, prvi teden sem bil malo lačen, pol pa se je telo navadilo.

Oziroma sem gledal, da v telo pade nekje 1000-1200kalorij in to je to.

Ko pa je teža padla pa sedaj malo telovadim, da se okrepi tisto, kar je ostalo. Imam pa bolj "močne" kosti.

Sem pa skinil zanimivo po celem telesu dokaj enakomerno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Zaj itak delam... Bom pa prilepo sliko, ce se ostali prilepite pa da primerjamo. Drugace smo ze kar malo off... Sama teza skeleta se lahko za nekaj kg razlikuje, kolicina mascobe ima precejsen vpliv, kot tudi kolicina misic. Trenutno se se tehtam na eni stari digitalni, v cetrtek pa grem po novo tehtnico v hofer, ki ima poleg BF se izracun mase misic in priporocenega vnosa kalorij glede na metabolizem. V akciji za 15 eur
smile-1.gif
Ko pa vse te faktorje upostevas pa lahko reces kdo je presuh, shiran itd.

Pač vprašam, ker se mi zdi 71 na tako višino res malo
smile-1.gif

Jaz mam sicer švicarsko tehtnico iz Mercatorja

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Benč je en izmed najmanj pomembnih podatkov, res je, ampak sem napisal zato, ker vsi vemo o čem se gre. Je pa eden izmed pokazateljev fizične moči.

Recimo, za mene osebno, je overhead press, superioren lift, ampak dvomim da jih je veliko tukaj, ki so to sploh kdaj sprobali.

Ali pa deadlift.

PS, nisem bilder
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zakaj pa bi želel skinit mišično maso?
smile-1.gif
Glede na to, da pomoje nisi bil "omara" s 72kg?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Zanj si pa mogoče ti revše, ker ne prelaufaš maratona, ali prekolesariš 150km v enem šubu... Vse je stvar kriterijev.

Overhead/military press je ena od osnovnih compound vaj in res ne bi smela manjkati nobenemu, ki kdaj dviga uteži.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Se strinjam, zato pa tudi delam v tej smeri, vse bi moral bit človek zmožen, tako laufat, kot dvigovat težke stvari.

Dobro, maraton je verjetno extrem, ampak vsaj kakšen 10k pa komot, seveda ne s 10kmh ali 6min po kilometru hitrosti
smile-1.gif

Maraton laufat je v svetu "kondicije" podobno kot benčat preko 200kg v svetu bilderjev, le malo je takih
smile-1.gif