Citat:
Uporabnik alpine pravi:
80% je hrana ostalo je trening, torej prehrano si uredit, sestavit jedilnik pa bo.
Pa tut to ni tak ful nujno, če imaš že v osnovi raznoliko zdravo in tudi nezdravo hrano na jedilniku. Jaz jem vse, ampak zadnja leta nasplošno majn nezdrave hrane in bolj porazdeljeno, v malo majnših količinah in ne rabim nobene diete ali kaj podobnega. Vnesem približno 2k-2.2k kalorij, pri športanju malo več in to je to. Pa gibam se redno, vsaj 5km na dan.
Zna pa bit problem, če ne veš, katera hrana je redilna in predvsem koliko je je preveč. Zato pa priporočam registracijo na to stran:
http://www.myfitnesspal.com/
Hrano vnašam zadnjih 68 dni in zdaj še bolj razumem, kolko česa lahko pojem na dan, kaj mi manjka od vitaminov/mineralov in česa nezdravega je preveč. Če si iskren do sebe pri vnašanju, se lažje izogneš kaki nezdravi hrani, ker je nočeš na seznamu in na grafu hehe (myfittnespal app in iphone health app) V teh dveh mesecih sem celo shujšal za 2kg ob kaki novi kilci mišic in mi od hrane prav nič ni majnkalo, tudi količinsko ne in to ob rednih 45min treningih. Hidratov je bilo od 40-50%, maščob okoli 30% in beljakovin 20-30%, cilj pa 2000 kalorij na 74kg podlage.