Hujšanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Maščoba se mero preko kožne gube. Na ebayu se najdejo t.i. "calipers", s katerimi se to najlažje izmeri, koštajo nekje 1-2 eur.

A to je to?
http://www.ebay.co.uk/itm/DI-U...=item3a97f00432

In s tem izmerim debelino kožne gube v mm. Kako ti to pove koliko maščobe v % imaš?

To je to ja, zraven je sicer tabelca, ampak je malce površna, oz gleda se samo eno mesto merjenja, ki pa ni nujno, da je najbolj sigurna metoda. Na voljo imaš potem te formule še: https://www.linear-software.com/body-fat-calculator.html

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Škodit ne morjo
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
vse kar ti poviša utrip in te zašvica je "delujoče". Za nekoga je to sprehod iz kavča na WC za drugega za vzpon na triglav, zavisi od posameznikove pripravljenosti.

Če pa iščeš kakšne specifične vaje, torej imaš neke "cilje", pa prvo povej to, potem lahko vidimo če so vaje pravilne.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Rad bi zbil raven maščobe v telesu, odpravil špehec na sixpackih (do tja itak ne bom prišel da bi bili izraziti) in morda pridobil še kaj koristi v pomoč lažjemu hribolazenju.

Nič več. Skromni cilji.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Maščoba se mero preko kožne gube. Na ebayu se najdejo t.i. "calipers", s katerimi se to najlažje izmeri, koštajo nekje 1-2 eur.

A to je to?
http://www.ebay.co.uk/itm/DI-U...=item3a97f00432

In s tem izmerim debelino kožne gube v mm. Kako ti to pove koliko maščobe v % imaš?

Kolikor jaz vidim, je skala gor vgravirana. Kaj vi govorite o nekih tabelcah, ki pridejo poleg??
rolleyes-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če imaš kvadratke zalite s špehcom, potem te vaje "niso" za tebe.
V narekovajih zato, ker moreš najprej špehec skurit;)
Vaje ne škodijo, samo z njimi pa ne boš prišel niti blizu kvadratkom.
al boš začel delat kardio al pa z utežmi oz lastno težo. oz najboljš vse troje;)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
sixpacke ima vsak, tega se ne bat, če boš zbil maščobo, se bodo videli.

edino...ne pozabi na tole pravilo
wink-1.gif

abs-on-a-skinny-guy.jpg

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pol pa ruzak nafili z vodo, pa uteži okol gležnjev (sicer to ne vem kolk je res dobro) pa gasa gor
wink-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Od hribolazenja po hribih ne boš dobil sixpackov., če ne boš še kaj drugega naredil. To je tako malo za kondicijo pa boljše počutje.
Pri rezultatih, ki jih ti hočeš je potrebna volja in vztrajnost in trdo delo.
Moja žena je tudi skoraj vsak dan v hrib hodila pa "hujšala". Rezultat je bil pa samo slaba volja, ker ni bilo napredka. Nato sta skupaj s kolegico šle v fitnes najeli trenerja in pričeli delat. Rezultat je bil viden že po mesecu dela. Samo tam te terajo vsak trening do konca. Po pol leta je že bila v top formi, dela taprave sklece v serijah po 10 bp....Sedaj pa doma samo še vzdržuje pridobljeno. Tam so ji samo pokazali kako moraš delati, da so neki rezultati.
Hočem reči če hočeš rezultate moraš garati. Pa prehrano moraš seveda imeti naštudirano.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Aja pa še to: Včasih ko sva šla v hrib je takoj začela jambrat, da ima slabo srce pa da ščitnica ne dela dobro pa še polno drugih stvari je zraven diagnosticirala. Sedaj ko je pa pravilno natrenirana se je pa vse čudežno pozdravilo
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
eh klinc pa 6pack, ce ne bom vec pretirano abdominalno konveksen bom cist happy
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Za to je kakršnokoli miganje čisto dovolj.

V bistvu lahko tudi za TVjem to rešiš, je pa pač fajn, da delaš malo tudi na zdravju CV sistema, zato se priporoča miganje.

Saj jaz sem tudi tako začel, imel sem cca 105cm obseg okoli trebuha pri zgolj 87kg in sem rekel dovolj. Pa sem začel se sprehajat, laufat...pol pa pride počasi človek do tega, da bi imel še mišice, da lahko "premika skale", etc etc...tako da začni z nečim simpl, potem pa vidiš kam te žene
smile-1.gif