Hujšanje

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Zanj si pa mogoče ti revše, ker ne prelaufaš maratona, ali prekolesariš 150km v enem šubu... Vse je stvar kriterijev.

Overhead/military press je ena od osnovnih compound vaj in res ne bi smela manjkati nobenemu, ki kdaj dviga uteži.

Prehodim pa v šusu 40km
smile-1.gif

Po naravnem okolju, ki je dosti bolj zdravo kot tekanje po betonu.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
daleč najslabša opcija za shujšat je restrikcija kalorij, sploh pa za moškega na 1200 kalorij ... verjemi, s prve roke

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Jebeš sprehode, čeprav včasih pašejo, ampak predvsem kot t.i. "aktivna regeneracija"... raje pridi barbell dvignit
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik tomi pravi:
daleč najslabša opcija za shujšat je restrikcija kalorij, sploh pa za moškega na 1200 kalorij ... verjemi, s prve roke

Posledica?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jebeš sprehode, čeprav včasih pašejo, ampak predvsem kot t.i. "aktivna regeneracija"... raje pridi barbell dvignit
wink-1.gif

Nikoli nisem maral gvihta in fitnesa, sicer doma sem imel tudi par teh zadev, a mi ni bilo kul.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

Posledica?

shujšal 30 kg v enem letu, v naslednjih 2 se zredil za 35

I

Izbrisan uporabnik #488

Lej, če si 30kg skinil, pol si prej bil itak precej prekomeren.

35 pa si jih dobil od zraka? verjetno ne, ampak si se začel spet basat.

Ali?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pusti ti klasični gviht na fitnesih, zato sem rekel barbell. V mislih sem imel bolj squat, deadlift in benč...pa razne variance.

Škoda sicer, da se v MBju v parke postavlja samo igrala za deco in nobenih drogov, da bi lahko dec naredil kak trening gor...pa še pod pohorjem nam je žled vse porušil, tako da tu bo treba najt alternativo za sončne dni.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zdaj sem navajen jest 1800-2000 kalorij na dan pa je ok in nism lacen, pri svojih kilah. Pri samo 1200 pa si tezko predstavljam, kak bi prezivel dan. Trebuh bi se mi verjetno nabildal od kruljenja
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Zdaj sem navajen jest 1800-2000 kalorij na dan pa je ok in nism lacen, pri svojih kilah. Pri samo 1200 pa si tezko predstavljam, kak bi prezivel dan. Trebuh bi se mi verjetno nabildal od kruljenja
smile-1.gif

Veliko je v glavi, glej npr. fakirje
evil.gif

Če si sposoben to urediti v glavi, potem ne bo lakote.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pusti ti klasični gviht na fitnesih, zato sem rekel barbell. V mislih sem imel bolj squat, deadlift in benč...pa razne variance.

Škoda sicer, da se v MBju v parke postavlja samo igrala za deco in nobenih drogov, da bi lahko dec naredil kak trening gor...pa še pod pohorjem nam je žled vse porušil, tako da tu bo treba najt alternativo za sončne dni.

Se ne spoznam na to. Me boš v tečaj vzel?
smile-1.gif

Veš kje imaš drog in "vse", v vojašnici... hehe

Drugače pa me najbolj zanimajo kakšne vaje za vratne mišice in okoliško muskulaturo, moto sezona je pri vratih pa bi rad okrepil kot vozniki f1....
evil.gif

So tudi suhceni pa zdržijo izjemne napore.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Se strinjam, zato pa tudi delam v tej smeri, vse bi moral bit človek zmožen, tako laufat, kot dvigovat težke stvari.

Dobro, maraton je verjetno extrem, ampak vsaj kakšen 10k pa komot, seveda ne s 10kmh ali 6min po kilometru hitrosti
smile-1.gif

Maraton laufat je v svetu "kondicije" podobno kot benčat preko 200kg v svetu bilderjev, le malo je takih
smile-1.gif

6 min / km si praktično nepremičnina
grin1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ja to je res taka, mal hitrejša hitra hoja
evil.gif

Čeprav za mojih 95kg pa je tempo cca 12km/h na razdalji 10km, že kar ok rezultat
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Potem pa so tekaski forumi v 90% sestavljeni iz podforuma poskodbe pri teku. Netrenirani tekaci in pretezki nimate sans teci dolgo casa na 12kmh, ker volja je ze, vezi in sklepi pa hitro zacnejo strajkati.
Tisti, ki tecemo ze dalj casa, recimo od otroskih let vemo, da je vec kot polovica letnega treninga ravno na teh 10kmh oz. se kaksen kmh manj v zimskem casu za ohranjanje kondicije.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jap, največji feler, ko hoče nekdo skinit kile, ko se opremi v "tekača" in obremenjuje sklepe.

Več škode kot koristi, nepopravljive.

Raje hodit ali plavat.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ravno zaradi napisanega, je 80% mojih tekov sestalvjenih tam med 7 in 8km..in občasno 10tko užgem...nikoli več in tudi sicer po navadi (če že 10 tečem) z nižjim tempom. Sem točno zaradi napisanega fasal plantarni fascitis, s katerim imam še danes težave. Tako da se popolnoma strinjam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
To sem pač tako napisal, orientacijsko, da ne bo kdo pametoval, kako preteče "maraton" pozabil pa omeniti da pač rabi za to 2 ali 4 ure (mali ali veliki maraton)