Hujšanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kaj je to zdrava prehrana, naštej malo
smile-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Maščobe, Ogljikovi hidrati in Beljakovine.

Maščobe: laneno olje, olivno olje...
Ogljikovi hidrati: ovseni kosmiči....
Beljakovine: pusto meso, tuna, kuhana jajca.

Pečeš na teflonu ali čem drugem, ++++velik vode++++

Če se nekak tega držiš shujšaš

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Gre veliko bolje z več maščob, tudi ciklirat ni treba pol tolko. 3x na teden HIIT recimo + kakšen kviht pa kile letijo stran, da je prav preveč.
tongue-1.gif

Žita pa človeško telo ubijajo z njihovim zaščitnim mehanizmom....smart. :p

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Jp OH sem imel zelo mal, več je bilo beljakovin, samo ej hujša se eno obdobje in pol zaključ, ker dolgoročno hujšat in hujšat pa potem shujšat 500g/mesec, hahahaha, ogljikovi hidrati morajo bit, ker če jih ni si potem v ketonski dieti, telo, možgani brez tega ne bodo dobro funkcioneral.
Kaj pa vem, bit suh moški je slabš kot bit okrogu...sem imel takrat en tak ornk zagon, zdaj težko, da bi še kaj shujšal, ob vsej tej hrani bi lastno telo stradal, hahaha....Prej je bilo zarad zdavja, zdaj em zdravje ne je*e nč prej me je skoraj pobral.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kar sem razbral iz tvojega posta, je to, da prehrano slabo poznaš in tudi ciljev nekako nisi dosegel.

Ravno na keto se lahko doseže neko višjo "človeško" raven, ki je sploh možganom izredno všeč. Dokler nisem probal nisem verjel, da se lahko živi tako "prazen" in popolnoma neodvisen od hrane. Prehodno obdobje je pa lahko kar boleče, kak dan je bil rahel glavobol že zjutraj... odvisnost od OH je huda.
crazy1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Sem dosegel iz 115kg na 80kg, ampak sem takrat prišel na 75kg, ti kar furaj ketonsko, sam to ni način, ker shujšaš zaradi zdravstvenih težav, jaz sem jih imel nešteto, od pogostih krčov, poleti mi je dostkrat nabilo pritisk v glavo in kri mi je začela iznenada tečt, bolečine v križu, smrčanje, bolečine v prsnem košu, težave s kožo, visok pritisk....itd

Teh težav več nimam. Se pa včasih poutiš težak ravno zaradi mesa, beljakovine pa niso sam meso, nameso mesa jajca, tuna, ribe, ampak cena je temu primerna.

Kruh si sam spečem, drugih OH pojem malo. Velik domače zelenjave, sadja malo, ....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Umetnost je dat dol s čimmanj izgube mišične mase in pa gor dobit s čimanj mašobnih oblok...
Se matram že skoraj tri leta, pa sem komaj 4 kile gor dobil, s tem da izgubljam maščobe. Še 4 bi bile fajn na isti način, samo gre pa res počasi.

Napiši jedilnik, koliko tehtaš, in kaj ter koliko treniraš.
86,5 kg na 175 cm, ciljam na 90 kvalitetnih kil. Sicer se ukvarjam s hribi (poleti in pozimi), tekom na krajše razdalje tja do 3 km brez pavze, gorskim bicikliranjem (normalnim), ragbijem, ter fitnesom 3-4x tedensko (in občasno še kaj drugega, recimo smučanje, plezanje, plavanje). Športam vsaj 6x tedensko, dejansko so tisti dnevi počitka skoraj prisilni. Ampak vedno mešam, zelo redko je naslednji dan ista panoga. Cilj mi je prvenstveno ojačanje trupa in še posebej nog (zaradi kolen), seveda pa tudi gornjega dela telesa. Ne gre pa se mi za neko tekmovalnost, le to, da lahko neovirano

Preračunano s hrano požrem nekako med 120 in 150 g beljakovin dnevno (praškov ne maram, pa tudi nočem pretiravat), ogljikove hidrate pa čimbolj omejeno, načeloma le toliko, da jih imam za popoldanske športne aktivnosti (oz. za vikend tudi za daljše obdobje). Po vsakem treningu sledi beljakovinsko bogat obrok, kolegi so se že navadili, da zlahka potamanim velike količine mesa, običajno pa tudi naslednje jutro beljakovin ne manjka.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
A ni logično da s skoraj nič ogljikovi hidrati z dovolj beljakovinami in zdravimi maščobami daš telesu edino možnost, ampak kdo pa zdrži s tako prehrano, če je sploh zdrava, ker ko sem govoril s body bilderji majo tako prehrano samo pred tekmovanjem, nikar pa ne mesece in leta.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zakaj pa bi bil problem zdržat? Pusti ti bildere, to je krneka "panoga".

Ampak hidrati so pomembi če je človek fizično aktiven, zaradi hitrejše regeneracije. Sicer lahko telo proizvede hidrate tudi iz drugih virov, a je to dokaj počasno početje. Hidrati pa skoraj v momentu nafilajo mišice. Ampak ta potreba je zelo minorna, veliko manj hidratov je potrebnih, kot pa si ljudje mislijo...

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Nikjer ne piše kolk približno naj bi OH imel na dan....sicer pa v času hujšanja OH ni rabiš velik ali sploh nič, samo to je pol ketonska dieta.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Potrebe po OH nimajo veze s tem, če hujšaš ali ne, ampak od tvoje lastne potrebe po regeneraciji in fizični aktivnosti.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jah, ravno zato zdržiš, ker je najbolj zdrava. Seveda pa maš kak dan ali pa obrok, ko se ne sekiraš tudi če ješ v meku npr.

Ta tip je 14 let keto, ne sam low carb: http://yooying.com/darthluiggi Mislim, da je star 42 let, nekako ne zgleda iz fotk a? Alko pije, sam nobenga pira pač ipd.

Saj jaz tudi nisem zdržal v ketozi, večinoma zaradi [cenzura]** up poletnih piknikov s pirom baklavam ipd. , samo sem pa v 5 mescih občutil toliko pozitivnih stvari, kot jih z urejanjem prehrane nisem še nikoli! Odpravil sem tudi nekaj težav, ki so me pestile leta in mi je zelo žal, da sem sploh prekinil, sem pa testiral potem, kakšen je jojoefekt in se da zdržat zelo dolgo, brez da se teža pozna samo, da se upošteva par zadev.

Po eni strani je pa lahko low carb prehrana tudi zelo enostavna. Lahko si kuhaš tudi za cel teden vnaprej, če si tak tip in celo prihraniš ogromno denarja/časa. Če pa hujšaš pa je itak top shit bulletproof kofe zjutraj/dopoldne in ne rabiš nič do 15.00 in tudi počutiš se tako kot prej samo v najboljšem času dneva! Potem pa se poserješ na to, kaj je zajtrk in si ob 5 popoldne pripraviš jajca s slanino ipd.
grin1.gif

Meni je največji problem bil potem kuhanje za familijo....ja js kuham nažalost, ne moja in tamau mora tud kaj dobit, potem pa še tak pester delovnik in se kar sesuje vse skup, čeprav je v vsaki gostilni vsaj ena primerna jed, ni pa optimalna.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Še to... keto, low carb ipd. te prepriča ravno po strokovni plati, samo čas si moraš vzet in predelat nekaj materiala z odprto glavo. Stvar se poveže dovolj logično tudi brez doktorata, obstajajo pa tudi bolj strokovno podkovane zadeve, npr. kako predavanje od Ken Sakaris.

Zato se mi kozla, ko povsod berem Paleo paleo uiiiddiuuuoooo nova PALEO dieta. Paleo je marketinški/popularen bullshit, ki nima "znanstvene" podlage. Zakaj? Če ti neka dieta prepoveduje živilo, samo zato, ker se ne ujema z imenom diete, potem je to bullshit. Paleo je super...deluje, ampak to samo zato, ker je pač ena low carb varianta, podobno kot še mnogo drugih.

Paleo people tudi niso žveli v zidanih bajtah z net-om, to še ne pomeni, da bi bilo edino prav, da se vsi spet vrnemo v jame.
bonk.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ketonska dieta in fizično delo ne gresta skupaj, žal.
Ketonsko bi lahko fural, če nebi fizično delal. Sicer pa po mesu se se*je ko vidra...pa ne vem, če je meso res tolk zdrav, da bi ga dnevno zaužil po pol kilograma in še to bi blo premal, na 100g ima cca 120kcal, ti pa rabiš dnevno vsaj 1800 kcal, najmanj.

Enostavno po mojem izračunu brez OH se ne izteče samo s B in M. Ni šans.

Razen seveda s pomočjo dodatkov.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sorry.... glej pojma nimaš, nobena kalkulacija ti ne drži in sploh ne veš koliko cal ima 1g maščobe?
stupid-1.gif

Glede počutja in kaj se da brez OH pa...
hysterical-1.gif
Googlaj Sami Inkenen ipd.:

Sem tudi sam razmišljal o tem zradi igranja badmintona in odbojke na mivki npr, pa tudi v prvem malo težjem mescu ni bilo težav. Glede hoje na WC je bila to med top 5 pozitivnih posledic keto, ne pa negativne! Sicer pa glede na tvoje "pogljabljanje" v tematiko odsvetujem keto! , ker boš zagotovo nekaj basolutno zaje*** in potem jokcal tukaj kako je blo baaad.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ma ti jo furaj, umrl bomo tko vsi, sicer pa ne hujšam, ampak sprašujem , da ketonska ni vredu pa PIKA.

Me resno zanima, kako potem spraviš v ase 1800kcal, ker tolk je metabolizem v mirovanju.

Bog pomagaj takemu, ki gre kam tečt
bonk.gif

Konc koncev jaz se tud fenomenalno počutim, jem domače brez razne močne hrane, domač kruh, domača topla hrana, meso, zelenjava iz domačega vrta, skladišča....ah kej čem s teboj sploh govort.
crazy1.gif