Hujšanje

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
901
91
28
select 1 from dual;
Ambit2 drži preverjeno 16ur baterija in spomin ob 1s intervalu. In ni se mi še zgodilo, da bi moral uro priklapljati ker bi mi zmanjkovalo baterije ali spomina, ampak sem jo vedno priklopil prej, ker so me zanimali podatki. Če interval povečaš na 10 sekund, ali nekoliko zmanjšaš natančnost GPSa kar je pri kakem pohodništvu vrh glave pa se vse skupaj podaljša na 24ur oz. celo 50ur.

Drugače pa vsaj na kolesu jaz pri 89kg ne pridem čez 900kcal/h, pa še to je bilo pri povprečno 84% maksimalnega utripa, kar je že konkretno trpljenje.

Pa da še malo potožim. Letos sem se zredil za 3kg kljub temu da mi Ambit kaže, da sem z aktivnostnjo porabil 172500kcal.
smirk-1.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
901
91
28
select 1 from dual;
Saj je bilo malo sarkastično mišljeno, glede na to, da eni gledajo samo na kalorije.

Čeprav po drugi strani, je vseeno malo problematično, ko se vozim s takimi, ki imajo 60kg s posteljo vred in glede na to da je na palec vsak kg cca. 4W...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Ambit2 drži preverjeno 16ur baterija in spomin ob 1s intervalu. In ni se mi še zgodilo, da bi moral uro priklapljati ker bi mi zmanjkovalo baterije ali spomina, ampak sem jo vedno priklopil prej, ker so me zanimali podatki. Če interval povečaš na 10 sekund, ali nekoliko zmanjšaš natančnost GPSa kar je pri kakem pohodništvu vrh glave pa se vse skupaj podaljša na 24ur oz. celo 50ur.

Drugače pa vsaj na kolesu jaz pri 89kg ne pridem čez 900kcal/h, pa še to je bilo pri povprečno 84% maksimalnega utripa, kar je že konkretno trpljenje.

Pa da še malo potožim. Letos sem se zredil za 3kg kljub temu da mi Ambit kaže, da sem z aktivnostnjo porabil 172500kcal.
smirk-1.gif

Fajn. 16 ur je boljše kot 8 ur, še vedno pa je malo. Je pa dovolj za en dan!

Letos nisi prilezo preko 900 kalorij, porabil pa si 172500 kalorij? Si se zmoto za eno nulo ali si od 250 dni letos bil na peciklu kar 193krat? Si težko predstavljam. Zima + ogromno dežja.

Ja, kalorije so le ena, postranska stvar športanja, vseeno pa me je zanimalo, ko ste nekateri naredli tako paniko, kak app preveč kaže... Res morem še ambita najt in ga stestirat!
evil.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
901
91
28
select 1 from dual;
16ur je na najboljši natančnosti GPSa in 1s intervalu shranjevanja podatkov. Lahko je tudi več, če to potrebuješ.

Nisem prišel preko 900kcal na uro. Na rundo je bilo več. Na kolesu zunaj sem bil letos 103 krat plus zima ko smo bili malo na trenažerju. Bi bilo pa res več, če bi bilo vreme boljše.

Probaj Ambit3, glede na to da si iFan
evil.gif
, ker so pri novem modelu dodali povezljivost z iPhone-i.
http://www.suunto.com/sports-watch-collections/Suunto-Ambit3/

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Čestitke!
cheer.gif

Jaz pa končujem en experiment spet in potem nazaj na low carb life... prav pogrešam počutje.
zmaga.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če drugega ne, je epp v linku zavajujoč. V 90 dneh -72kg. Resno?
Ali so tisti osebki zraven slučajno nalepljeni, čeprav so v resnici hujšali recimo 1 leto?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kot zanimivost naj povem, da sem tako iz radovednosti prižgal Runkeeper v letalu in za:

-93km razdalje
-6min40s sem imel prižgano aplikacijo
-ob povprečni hitosti 844km/h

mi je izračunal porabo 197kCal

Za nazaj sem ga imel prižganega dlje časa:

-887km razdalje
-1h22min
-650km/h povprečna hitrost
-2440 kCal

Tako, da jaz osebno priporočam pas in uro za realen prikaz kilokalorij.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Realen prikaz tudi ura ni, saj HR ni direktno povezan s kalorijami, je pa najboljša metoda za začetnike in amaterje ki jim je vseeno če je napaka 100kcal.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kakšno pa je odstopanje podnevi in ponoči v kurjenju kCal/h oz. kakšno je razmerje, če kdo ve?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V mirovanju je pri meni dobro kalorijo na minuto, pri normalnem teku ali malo intenzivnejšem biciklanju okoli 13 kalorij, pri šprintih "za crknit" pa grem preko 20 kalorij na minuto.

@darjan, HR ni čisto direktno povezan z pokurjenimi kalorijami, je pa najboljši približek, odstopanje naj bi bilo okoli 10% od prave porabe (razen tisti kalorij, ki se kurijo še precej kasneje, sploh pri kakih visoko intenzivnih treningih), ampak je pa treba vedeti, da boljši in dražji inštrumenti običajno kažejo bolj točno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kakšno pa je odstopanje podnevi in ponoči v kurjenju kCal/h oz. kakšno je razmerje, če kdo ve?

Zlo mau, če bi se čez dan vlegel v tiho, hladno, temno sobo...v posteljo...bi bila poraba skoraj identična tisti ko spiš. Mogoče par kalorij razlike.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Edine, 100% natančne, al pa rečmo 99.9%, naprave so tiste sobe, kjer so v stropih senzorji ogljikovega dioksida, etc...potem pa človek preživi dan tam not in izvaja vaje. S tem se potem lahko natančno izračuna porabljene kalorije.

Vse drugo, ki meri zgolj neke posredne parametre, je pa približek, sicer dober približek (ker ljudje se v osnovi ne razlikujemo tako zelo fejst).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne dela
wink-1.gif

FastCGI Error
The FastCGI Handler was unable to process the request.

Drugače pa uporabi tole: http://iifym.com/tdee-calculator/

Te TDEE formule so dokaj natančne pri izračunih, vsekakor pa dovolj za začetnike/amaterje.

Ampak ne pozabit na tole zlato pravilo:

Fat Loss Secret
If we eat more calories than our body requires, we will gain weight.
If we eat less calories than our body needs, we will lose weight.

Torej narediš si neko rutino, urnik ki si je bolj kot ne indentičen na tedenski ravni, potem pa se tehtaš in prilagajaš hranjenje.