Huh, to je tudi meni nekam malo.
Sam imam običajno porabo nekje 500-700 kalorij na uro (po merilcu srčnega utripa), povprečni srčni utrip nekje 135, s skoki do 170. Povprečno hitrost imam nekje 23-24 km/h.
Do sedaj sem imel največjo porabo skoraj 4000 kalorij v šestih urah in pol, neke hude izmučenosti ni bilo, sem si pa vmes privoščil malico in pa nekaj litrov vode
.
Še komentar na Malecky-a, da se samo s športom ne da shujšat: sam sem šel v zadnjih skoraj dveh letih konkretno dol, hrana je približno enaka, kolesarjenje je pa naredilo to kar je treba. Je pa začetek najhujši, ker imaš največ kg in najmanj forme. Ko enkrat zlaufa se kg topijo, hkrati pa formo pridobivaš in je vse skupaj samo še užitek. In pa v zimskih mesecih je bilo lepo opazno, da so se kg ustalili, ker sem bistveno manj kolesaril. Sedaj pa spet gredo kg dol. Hrana je enaka. Res pa, da se tudi prej nisem nažiral.
PS: Sam uporabljam za spremljanje aktivnosti Endomondo aplikacijo in razlika v kalorijah med uro in aplikacijo je nekje okrog 10%. Aplikacija počasneje šteje kalorije v klance gor in seveda potem hitreje v klance dol. Na koncu se pa zadeva zgliha, ker skoraj vedno pridem na štartno točko.