Jaz sem že skor od otroštva imel prekomerno težo. Na koncu srednje šole sem imel 103 kg, po koncu faxa 110 kg. Potem se nekajkrat shujšal do 95 kg z pomočjo diet. Ka naj rečem. Diete pomagajo, nihče ti pa ne pove da ko nehaš z dieto in ne spremeniš prehrane se spet zrediš nazaj in še mogoče kakšen kg gratis.
Veliko problemov je meni delalo zdravje, saj sem že v mladosti imel poškodovano hrbtenico, potem še pa koleno in nisem imel neke volje do vsega skup.
Potem sem poskusil z fitnesom in sem kaj hitro izgubil nekaj kg in jih nekaj pridobil zaradi povečane mišične mase. Problem fitnesa pri meni je da moram paziti na hrbtenico in nimam nekako časa, da bi redno hodil v fitnes.
Pred 3 leti sem imel 109 kg, v 11 mesecih sem prišel lepo na 89 kg, in še potem do 85 kg. Na prehrano sploh več nisem pazil, jedel sem tisto kar meni paše. Edino kar sem storil je bilo to, da sem jedel tako dolgo dokler me lakota ni minila in se izogibal sladkarij. Zvečer tudi nisem jedel, razen kakšnega beljakovinskega napitka. Največ mislim, da mi je pripomogel trening. 1 leto sem 3x tedensko hodil v hribe, z kar se da največjim tempom. Na začetku je res bil malo problem, vendar sem na koncu že imel povprečje pohoda po 4.8km/h. To je bilo kakih 700 metrov vzpona in vsega skup 10 km. Ko sem prišel domov, sem spil mogoče kak beljakovinski napitek. Od kakih dodatkov sem na začetku malo uporabljal, whey, omega 3-6-9 kapsule, in l-karnitin, pa še to samo tiste dneve, ko sem bil fizično dejaven. Velik poudarek sem dal tudi na pitju zelenega čaja. Za pohod sem si ponavadi skuhal po 1,5 liter zelenega čaja, ga ohladil in pil med treningom. Sedaj pa skoz bolj razmišljam kaj je pripomoglo h uspehu. Na koncu pa spoznaš, da je potrebno spremeniti prehranjevalne navade (jesti v zmernih količinah), piti dosti vode in se ukvarjati z kako fizično dejavnostjo. Po 1,5 letu, ko se spet bolj malo ukvarjam z pohodi, sem še vedno na teži med 85-88 kg. Očitno se mi je toliko spremenila presnova, ker kar velikokrat delam grehe z kakimi kaloričnimi obroki in pivom, pa se še nisem zredil. Vsaj upam, da se ne bom.