Hujšanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Te številke iz gps so neko statistično povprečje "normalnega" človeka tvojih let in kilaž. So nek približek, dovolj dober za začetek.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
btw Hujšanje s kolesarjenjem je dokaj neučinkovito in za lenobe!
smile-1.gif

Kaj potem tole kaj drži ali nič? Kar mi GPS program vrže ven...

4 Activities
151.56 km
9h 8m 7s
9466 kcal
Elevation gain 3707 m

Pozabo sem dodat, kolesarjenje po ravnem je bol trening za lenobe!! Količina tvojih porabljenih kalorij glede na čas je visoka!
zmaga.gif
Če kolesariš v hrib in je dosti vzponov, potem je to že pošten trening. Vseeno pa naredijo večino dela noge. Pri teku pa dela precej več mišic naenkrat. Pri mojem tempu laufanja imam v eni uri porabo kalorij tam okoli 900-915.

Kero gnilo vreme mamo to letos...
crazy1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik rawr pravi:

Pozabo sem dodat, kolesarjenje po ravnem je bol trening za lenobe!! Količina tvojih porabljenih kalorij glede na čas je visoka!
zmaga.gif
Če kolesariš v hrib in je dosti vzponov, potem je to že pošten trening. Vseeno pa naredijo večino dela noge. Pri teku pa dela precej več mišic naenkrat. Pri mojem tempu laufanja imam v eni uri porabo kalorij tam okoli 900-915.

crazy1.gif

Kak tempo pa maš? Ker recimo sam na 10km skurim cirka 750 kalorij ob tempu 4:50

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:

crazy1.gif

Upam na lepši finish poletja, tako kot je pred par leti bil ves september lep in okoli 30 stopinj.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Brez HR pasa so te vrednosti bolj tako tako. Lahko ti povem da je meni iz lj na krvavec in nazaj požrlo nekje 2000 kalorij
wink-1.gif

Zadnjič sem šel s MTB... Logatec-Idrija-Cerkno- Kladje-Žiri-Rovte-Logatec

Slabih 100km in 2000m višine. Izračunalo je 6000 kcal. Da sem tudi jst malo v dvomih, če je res toliko.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Jaz mam tempo tut med 4 in 5 min na kilometer po ravnini, poleg tega pa mam še caa 300m višinske razlike na turi, kjer se porabi še nekaj več. Dol v klanec pa tudi nisem počasn, čeprav je gozdna, dostikrat razrita in nevarna pot. Zaenkrat brez padcev in poškodb
smile-1.gif

Tak da zaradi klanca nimam povprečnega tempa 5min/km, ampak bolj 6:30/km. Vzpon je hud, 2x po caa 750m s tempom, če sem hiter pri 10-11min/km. Jasno hitra hoja, ker za kaj več pa še ni kondicije. Dol ne morem bit tak hiter, kot sem lahko gor počasn
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če si nekje na ravni resnega amaterja, imaš porabo nekje 600-800kcal na uro, na ravnini. Profiji pa kurijo veliko več.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
So nek približek, dovolj dober za začetek.
Pravzaprav so te cifre orenk mimosun in popolnoma neuporabne. 9000 porabljenih kalorij je pravljica.

Doslej najbolj utrujajočo turo gorskega kolesarjenja, ki sem jo naredil (8,5 ur), sem porabil glede na HR pas okoli 3500 kalorij (na mojih 85 kil in 175 cm), kar mi je rekord. Dejansko sem bil v zadnji petini tako uničen, da sem lahko samo še po ravnem vrtel pedala. Moral sem pojesti kar lep kupček OH in odležati dobre pol ure, da sem zmogel varno narediti še zadnjih 20 km spusta.
Trenutno imam že kar dobro narejeno statistiko in lahko že kar solidno ocenim, kaj lahko teram, in koliko bom zmatran na koncu.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
btw Hujšanje s kolesarjenjem je dokaj neučinkovito in za lenobe!
smile-1.gif

Kaj potem tole kaj drži ali nič? Kar mi GPS program vrže ven...

4 Activities
151.56 km
9h 8m 7s
9466 kcal
Elevation gain 3707 m

zmaga.gif

crazy1.gif

Še vedno ne vem, če je potem kolesarjenje učinkovito pri izgubljanju maščobe (pri pulzu omenjenem prej)?

Kar vem je:
- Kolesarjenje je za lenobe (po ravnem, čeprav jst čiste ravnine nimam nikjer)
- Kako zadržiš optimalen pulz za "hujšanje" pri kolesarjeju v klanec (ker lenoba pa ne bi rad bil)?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz sem že skor od otroštva imel prekomerno težo. Na koncu srednje šole sem imel 103 kg, po koncu faxa 110 kg. Potem se nekajkrat shujšal do 95 kg z pomočjo diet. Ka naj rečem. Diete pomagajo, nihče ti pa ne pove da ko nehaš z dieto in ne spremeniš prehrane se spet zrediš nazaj in še mogoče kakšen kg gratis.
Veliko problemov je meni delalo zdravje, saj sem že v mladosti imel poškodovano hrbtenico, potem še pa koleno in nisem imel neke volje do vsega skup.
Potem sem poskusil z fitnesom in sem kaj hitro izgubil nekaj kg in jih nekaj pridobil zaradi povečane mišične mase. Problem fitnesa pri meni je da moram paziti na hrbtenico in nimam nekako časa, da bi redno hodil v fitnes.
Pred 3 leti sem imel 109 kg, v 11 mesecih sem prišel lepo na 89 kg, in še potem do 85 kg. Na prehrano sploh več nisem pazil, jedel sem tisto kar meni paše. Edino kar sem storil je bilo to, da sem jedel tako dolgo dokler me lakota ni minila in se izogibal sladkarij. Zvečer tudi nisem jedel, razen kakšnega beljakovinskega napitka. Največ mislim, da mi je pripomogel trening. 1 leto sem 3x tedensko hodil v hribe, z kar se da največjim tempom. Na začetku je res bil malo problem, vendar sem na koncu že imel povprečje pohoda po 4.8km/h. To je bilo kakih 700 metrov vzpona in vsega skup 10 km. Ko sem prišel domov, sem spil mogoče kak beljakovinski napitek. Od kakih dodatkov sem na začetku malo uporabljal, whey, omega 3-6-9 kapsule, in l-karnitin, pa še to samo tiste dneve, ko sem bil fizično dejaven. Velik poudarek sem dal tudi na pitju zelenega čaja. Za pohod sem si ponavadi skuhal po 1,5 liter zelenega čaja, ga ohladil in pil med treningom. Sedaj pa skoz bolj razmišljam kaj je pripomoglo h uspehu. Na koncu pa spoznaš, da je potrebno spremeniti prehranjevalne navade (jesti v zmernih količinah), piti dosti vode in se ukvarjati z kako fizično dejavnostjo. Po 1,5 letu, ko se spet bolj malo ukvarjam z pohodi, sem še vedno na teži med 85-88 kg. Očitno se mi je toliko spremenila presnova, ker kar velikokrat delam grehe z kakimi kaloričnimi obroki in pivom, pa se še nisem zredil. Vsaj upam, da se ne bom.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
So nek približek, dovolj dober za začetek.
Pravzaprav so te cifre orenk mimosun in popolnoma neuporabne. 9000 porabljenih kalorij je pravljica.

Doslej najbolj utrujajočo turo gorskega kolesarjenja, ki sem jo naredil (8,5 ur), sem porabil glede na HR pas okoli 3500 kalorij (na mojih 85 kil in 175 cm), kar mi je rekord. Dejansko sem bil v zadnji petini tako uničen, da sem lahko samo še po ravnem vrtel pedala. Moral sem pojesti kar lep kupček OH in odležati dobre pol ure, da sem zmogel varno narediti še zadnjih 20 km spusta.
Trenutno imam že kar dobro narejeno statistiko in lahko že kar solidno ocenim, kaj lahko teram, in koliko bom zmatran na koncu.

Samo 3.500 kalorij v 8,5 urah? Kaj si vozil po klancu nazdol?
smile-1.gif

LJ- Toško-Katarina-Toško-LJ
Slabi dve uri
26km
519m višinske
1.830 kalorij

Avg HR: 158 bpm
Max HR: 179 bpm

Merjeno z Garmin kolesarskim števcem in HRM-jem priklopljenim na ta števec.

Sem pa kar gonil in tud pojedel ene 2 kosili, ko sem domov prišel
grin1.gif

Imam pa danes več kondicije in bi bil HR nižji, kalorije tudi mogoče.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Se pa ful opazi na HR, ko naberes nekaj kondicije. Stvari, ki so ti prej jemale npr 160 utripa, ti sedaj 145.

Če koga zanima z gorcem ob kolpi in okoliskih hribih imam eno lepo in kratko turo.