Hujšanje

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
?

Cimet je fakin začimba in jih noben ne "šteje". Zakaj bi si razbijal glavo s takimi?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
?

Cimet je fakin začimba in jih noben ne "šteje". Zakaj bi si razbijal glavo s takimi?

Ma zato ker berem oboje, kako je strupen v zelo majhnih količinah in kontra - kako naj bi bil zdrav. A redi al ne me pa res ne zanima.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
The European Food Safety Authority in 2008 considered toxicity of coumarin, known to cause liver and kidney damage in high concentrations and a significant component of cinnamon, and metabolic effect on humans with CYP2A6 polymorphism, and confirmed a maximum recommended Tolerable Daily Intake (TDI) of 0.1 mg of coumarin per kg of body weight.[62][63] The European Union set a guideline for maximum coumarin content in foodstuffs of 50 mg per kg of dough in seasonal foods, and 15 mg per kg in everyday baked foods. These limits are low enough to affect the flavour of cinnamon pastries.[64]

http://en.wikipedia.org/wiki/Cinnamon#Adverse_effects

V dovolj velikih količinah je itak vse strupeno. Še zrak in voda. Je pa tvoja odločitev, ali boš sprejel tveganje ali ne.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Sem poslušal prej v avtu ja, nekaj uporabnih stvari je povedal ja, če bi se vsi držali tega, bi bil lep začetek.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz se mahnjen na cimet, ampak da bi bilo kaj nevarnega, bi ga moral dnevno pojesti kar nekaj gramov. To te pa že avtomatsko zagifta, tako kot muškatni orešček, ki je smrtno nevaren, če poješ celega.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mene je malo prestrašilo, ker tamaumu starmu 7 mesecev kuhava kompot in vedno cimet notri.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Samo en updejt. Narediti sem šel preventivni pregled in trenutno mi vse štima v 0. LDL, HDL, cuker, vse. Teža je ok, obseg pasu ok, srce ok...

Sem pa kar fino na LCHF.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Čaki malo, tale Dr. Robert H. Lustig, je rekel, da se maščobe spreminjajo v mišice pri treniranju....hmmm, mislim, da tole ni čisto res in se maščobe ne morejo spreminjati v beljakovine, kateri so gradnik mišic??? Al sem živel do sedaj pod kamnom?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Seveda to ni res
wink-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pri hujšanju se lahko ukvarjamo s športom in to je tek in se bo na tehtnici še kako poznalo, seveda v minus. Paziti moramo samo na srčni utrip, da ostane v mejah do 60-65 % maximalnega in bo telo kurilo samo maščobe in sploh ne boš zjeban. Dodatno pripomore vsebnost kisika v zraku, saj bolj kakovosten kot je, bolj bodo maščobe izgorevale in tudi dovolj vode je treba popiti.
Če pa kvihtamo, pa res ne smeš gledati več na tehtnico
zmaga.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Slab Dr. je potem tale, da take izjavlja
bonk.gif

Kar daj youtube video, kjer to izjavi in daj link s časom. Je pa res, da se na LCHF oz. keto lahko obdrži obstoječo mišično maso, kar je pri drugih konkretnih dietah s kalorijskim deficitom nemogoče.

Drugače pa kaj in kak iz česa, zajame kar precej "študija" in razumevanja. Lustig pa sorry ni nek šaman, ampak pravi dr. z raziskovalnim delom in pomočjo pacientom po celem svetu. Sicer pa verjamem, da se najde kaj dirta o njem na netu, ker se na veliko spravljajo na LCHF zagovornike in dobiš polno študij, ki cukr oz. glukozo v krvi želijo pomilostit "krivde", potem se pa ugotovi, da je prek xyz firm, raziskava bila financirana npr. od kokakole.
bonk.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Prebral sem članek, posnetka pa nisem poslušal. In če prevajalka ne zna prevesti, nisem jaz kriv. Saj me je zelo začudilo, če je/bi res tako izjavil, če je "Dr". Torej, če ni izjavil tega, se mu pač globoko opravičujem, se bom pa tudi zadržal do prevajalke, da ne bom kake preveč rekel.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Paziti moramo samo na srčni utrip, da ostane v mejah do 60-65 % maximalnega in bo telo kurilo samo maščobe in sploh ne boš zjeban. Dodatno pripomore vsebnost kisika v zraku, saj bolj kakovosten kot je, bolj bodo maščobe izgorevale in tudi dovolj vode je treba popiti.
zmaga.gif

hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No ja, tale o kakovosti kisika v zraku res ni ravno med najbolj brihtnimi ...
Pa pri 65% HRmax se tudi ne bo zelo veliko skurilo, to imam jaz, ko samo malo hitreje stopim.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hja, pa je res.
Več kot je kisika v zraku, bolj se maščoba kuri. (odvzemi ognju kisik (zrak)). Pri 65% se kuri samo maščoba in se začne kuriti takoj, rezerve cukra pa ostanejo na svojem mestu. Če pa boš presegel 65-70% pa boš začel kuriti zaloge cukra, maščoba pa bo ostala na svojem mestu in po končanem treningu oz. ko se ti bo ves cuker skuril, ne boš imel nič energije in lačen boš postal, ko pes, to pomeni, da boš moral nujno zaužiti nekaj hrane in prvo, kar bo hrana storila je, da bo zopet nafilala zaloge cukra oz "ta hitre energije") in glej ga, maščoba bo še zmeraj tam, ker telo nad 70% ne potrebuje maščobe, temveč "ta hitro energijo"
Da pa moraš vodo pit, je pa samo po sebi že umevno, če ne, boš dehidriral in padel po tleh.

Nazadnje urejeno: