Hujšanje

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ocvirki so vecinoma z jajci za zajtrk. Vcasih pa tudi kr tko kaksnega picim.
Speh in salame pa grejo s kakim paradajzom recimo. Al pa tut kr samo.
Sem pa vrjetno eden vecjih odjemalcov lidlovih rizevih ploscic. To mi je nadomestek kruha. Gor se lahk se zaseka maze...
OH kot so riz in krompir jem bolj zato, da ne hujsam.
Mast/zaseko namazes na ploscico posujes z zelo drobno narezanim cesnom, se kak paradajz zraven
wink-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Sem pa vrjetno eden vecjih odjemalcov lidlovih rizevih ploscic. To mi je nadomestek kruha. Gor se lahk se zaseka maze...
Mast/zaseko namazes na ploscico posujes z zelo drobno narezanim cesnom, se kak paradajz zraven
wink-1.gif

No, če bi jaz tole delal bi bil kmalu brez noge
grin1.gif

Putika.press
evil.gif

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
ksz.

Glede porabljenih kalorij: pri hitrostih teka na daljše proge (cca. 10 - 20 km/h), naj bi bila poraba kalorij na določeno razdaljo skoraj neodvisna od hitrosti teka - nekje 0,9 - 1 kcal / (kg * km) (ena kalorija na kilogram telesne teže na kilometer). Tako recimo dva enako težka tekača na 10 km teku porabita enako kalorij, četudi jih en preteče v 40 min, drugi pa v 1 h. (vir: Grega Hočevar - Ustvarjen za gibanje).

Vsaj pri meni ta formula zlo dobro drži, če primerjam z uro, z tistih 50 kalorij gor/dol se pa ne gre sekirat.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nike+ je pokazal 1100 kalorij, pri vpisanih 80kg. Running kalkulator je pokazal 1075 kalorij pri 78kg in 1102! pri 80 kg. Bom kar verjel izračunoma, ker Nike si nebi privoščil tako napačnih izračunov, je enostavno prevelika ekipa strokonjakov za tem, running calc pa je tudi bil narejen prav za tekače
smile-1.gif

13.3 km ni ravno sprehod. 1:26 h pa 1100 kalorij, pomeni porabo 767 kalorije na uro, kar pa je povsem normalna poraba za 1 uro teka.

http://www.runnersworld.com/tools/calories-burned-calculator

btw Še vedno pa lahko kdo od vas preveri natančnost nike+ app, če ne verjame v izračun
smirk-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Nike+ je pokazal 1100 kalorij, pri vpisanih 80kg. Running kalkulator je pokazal 1075 kalorij pri 78kg in 1102! pri 80 kg. Bom kar verjel izračunoma, ker Nike si nebi privoščil tako napačnih izračunov, je enostavno prevelika ekipa strokonjakov za tem, running calc pa je tudi bil narejen prav za tekače
smile-1.gif

13.3 km ni ravno sprehod. 1:26 h pa 1100 kalorij, pomeni porabo 767 kalorije na uro, kar pa je povsem normalna poraba za 1 uro teka.

http://www.runnersworld.com/tools/calories-burned-calculator

btw Še vedno pa lahko kdo od vas preveri natančnost nike+ app, če ne verjame v izračun
smirk-1.gif

Ena stvar so izračuni, eno pa dejanski podatki glede na utrip ipd...

No pa poglejmo tvoj izračun:

10KM

Suunto:
Running 0:50'12.4
Distance 10.29 km
Calories 763 kcal

Nike+ iz linka:
Calories Burned: 821

21KM

Suunto:
Running 1:48'14.4
Distance 21.12 km
Calories 1638 kcal

Nike+ iz linka:
Calories Burned: 1,685

Ergo za mene recimo kaže Nike+ cirka 50 kalorij preveč glede na trening.

In še glede Nike pa strokovnjakov. Nebi se jaz tako za njih potegnil, ker šalabajzarji so tko al drugače povsod. Pa tudi, ne poznam nobenega resnega tekača, ki bi uporabljal njihove superge za tek
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
wink-1.gif

No, če bi jaz tole delal bi bil kmalu brez noge
grin1.gif

Putika.press
evil.gif

To si pa zaje** že prej, verjetno bi moral komplet pozdravit če je sploh možno, samo potem na LCHF hrani še vedno ne bi fasal putike, ker meso/mast konkretno potrebuje cuker/alko ipd. pogoje, da se razvije.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

To si pa zaje** že prej, verjetno bi moral komplet pozdravit če je sploh možno, samo potem na LCHF hrani še vedno ne bi fasal putike, ker meso/mast konkretno potrebuje cuker/alko ipd. pogoje, da se razvije.

Za putiko je kompletno problem hrana živalskega izvora (kao), sem spadajo sploh predelane mesnine, rdeče meso, ipd... Sicer rdečega mesa čist popolnoma nisem izključil, sem pa ostalo. No, kaka kos suhe klobase domače še zmeri pade sm pa ke
grin1.gif

Zajebal prej? Kaj pa vem, verjetno res, saj sem jedu same svinarije še do 2 let nazaj. Imam pa tudi precej dednih genov, da se kaj takega pojavi... Komplet pozdravit ni možno (baje), zase edino lahko povem, da ima zadnje leto vse vrednosti, ki nakazujejo na putiko v mejah normale (prvič v lajfu...)

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ogledalo vse pove pa tele ure gor al pa dol 100kcal al pa 1000kcal....
smile-1.gif
Edino kar rabiš od ure je to da ti pravilno meri srčni utrip pa cajt in nič drugega...no vsaj za 99% tekačec je to čisto dovolj.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Danes mislim da 33km, 880m visinske razlike, 2h 12 minut s kolesom. Sem bil precej crknjen, porabil 1650 kalorij, merjeno z garmin kolesarskim stevcom in hrm priklopljen nanj.

Sem pa po takih turah tok lacen, da hitro kalorije not prinesem
grin1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Ogledalo vse pove pa tele ure gor al pa dol 100kcal al pa 1000kcal....
smile-1.gif
Edino kar rabiš od ure je to da ti pravilno meri srčni utrip pa cajt in nič drugega...no vsaj za 99% tekačec je to čisto dovolj.

zmaga.gif

Sam nimma pojma o porabi kalorij. Vem pa, da sem v cca dveh letih izgubil slabih 20kg, nabral kar nekaj kondicije, ter bil primoran zamenjati komplet garderobo.
grin1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Danes sem testiral Garmin Fenix, 350? eur vredno igračko in nike+ app. Ura je pokazala 300m krajško skupno razdaljo in malenkost več porabljenih kalorih. Imel sem le uro, brez pasa in ant+ senzorja. Malo me je tudi zmotil prikaz nadmorske višine, čeprav sem jo nastavil pred tekom. Kazalo je kakšnih 15m premalo, glede na nike app in suunto uro z barometrom. Poraba baterije na uri je bila 26%.

Nike_2014_09_08_20_14_20.png

vs_2.jpg

Nike+ app
13.23km, 1060 kalorij

Garmin Fenix
12.95km, 1073 kalorij

Running kalkulator, http://www.runnersworld.com/tools/calories-burned-calculator
12.95km, 1045 kalorij
13.23km, 1069 kalorij

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kdo pa je reko, da sem jo kupo?
smile-1.gif
Pa ne kupim gps ure pa da... Treba vsaki dan filat, slabo resolucijski zaslon, traja minuto-dve da najde satelite na prostem... Bv imo

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zdaj lahko rečemo, da so aplikacija za 0 eur, ura za 280 eur in pa profesionalni tekaški kalkulator tu tu z izračuni in da nam vsi dovolj natančno pokažejo, kak smo bli pridni!
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Kdo pa je reko, da sem jo kupo?
smile-1.gif
Pa ne kupim gps ure pa da... Treba vsaki dan filat, slabo resolucijski zaslon, traja minuto-dve da najde satelite na prostem... Bv imo

Prva napaka: garmin
druga napaka: brez pasa

Dobre GPS ure ne rabiš polnit vsak dan. Dobre GPS ure najdejo GPS signal praktično takoj. Recimo s suunto ambit2 nisem čakal dlje kot 30s, ponavadi najde v roku 5-10s.

Ampak ja, tudi telefon polneš vsak dan, torej po tvoje ni šans, da daš xxx€ za GSM?
grin1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Garmin fenix je ura pa pol, Ambit2 (s) ni tolko boljši pa če ti tak rečeš.
smile-1.gif
osebno pa (še) nebi mel gps ure. Preslab zrnast zaslon za navi in zemljevide in zelo slaba avtonomija baterije ob uporabi gps.

btw Bi s pasom ura pokazala majn ali več kalorij
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Ambit 2s zdrži ob 1s intervalu beleženja 8 ur, 2ka pa celo 16. In teh 8 je kar realnih, saj glede na podatke ki jih dobim na biciklu.

S pasom bi pokazala bolj realne kalorije. Ampak kot so povedal pred mano. Same kalorije ne igrajo vloge, važen je špegu pa cune
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
V navodilih za garminko (polar?) piše da baterija zdrži cca. 8 ur merjenja.

Povprečno se športa koliko dnevno?