Huda nesreča na Dolenjki

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
write.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ti si bolan! Zato, da ne bo nekdo predolgo čakal je prav, da se vozi kontra!
crazy1.gif
Ti je Alan v postu pred tvojim razložil, kaj bi vse morala narest dars in policija. Naj najprej pri sebi razčistijo, potem naj se spravljajo in kaznujejo druge. Zaradi njihovega neukrepanja, je prišlo do voženj kontra.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
..par komentarjev je res blesavih tlele.. Kaj se neboš vozu 110-130 po lepem sončnem mraku/zahodu? Ker točno to je blo ob 16:30 na višnjegorcu. Čist na vrh je bilo čist jasno... Takoj za ovinkom pa megla kt da bi jo odrezal. In takrat se je narod ustrašil in, nemorš vrjet, dejansko bremzal..Eni celo preveč. Zato pa so se zaletel... +to, da se je čez dan sneg precej stopil in poledenel...
Kakšno je pa bilo v Ivančni? Ker na cestninski Dob je bila tudi goooosta megla. Je pa jasno, da na vrhu hriba/klanca najbrž ne bo megle, čim se nižje spustiš pa jo lahko pričakuješ.
Vem, lahko je biti general po bitki, samo folk bi res moral malo več predvidevat ne pa samo gas pa gremo, da bomo 2min in 7sek. prej na cilju (če sploh bomo)
bonk.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Učer je blo v ivančni bolj mal megle... če se kje nardi megla, gosta megla, je to v višnjegorskem klancu.. Zato nekak zastopm vse, k so vozil 130 ( meje praktično ni višnje gore skor ni blo;ok mogoče res rahla, omembe nevredna)...

p.s. ti boš vedel:eni so govoril, da je bil zastoj celo do NM-ja... ?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ne bi vedu, če je bil zastoj do NM (močno dvomim). Men je sam fotr reku k je šu iz Grosupljega proti Biču (okol 17:00), da je bila vidljivost okoli cestninske zelo slaba.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.498
122
63
Sej tud ce so 100 al pa 90 vozili. K sta se prva dva zakantala sta obstala in mela 0 brzine, se pravi vsi nadaljni z 90 na 0. Tezko ocenjevati pamet takratnih voznikov, k si enkrat v gosti megli je isto kot da si stevie wonder
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
110-130 ob takih razmerah pa čeprav je lep sončni mrak nekako ne gre skupaj.....greš do 100-110 max......

baš veliko razliko si napisal...sicer ne vem o katerem ovinku je govora,ampak če gre po tvoji oceni 100-110 max, bi rekel da se 140 pelje se cist normalno cez ...ampak ne ker ne vem o katerem ovinku je govora, nebom trdil.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Kako bo kaj z zavarovalnicami ko se pa skoraj ne ve kdo je koga nabasal? A bo un spredaj vse pokasiral al kaj? Pa malusa da 15 let ven ne pride??

Lp.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ko si šel polet od mene, si šel po AC al po stari cesti? Pomoje po AC. Potem veš, kateri je tisti ovinek.. Ko se začneš vzpenjet v Višnjegorski klanec (govoriva od mene proti Lj), prideš na vrh klanca, pol se pa dol spuščaš. Prvi je dooolg ovinek v levo, kateri se poravna.. Počl so se glih tle, k se poravna.. Tu se pelješ, če je sonček in suha cesta, tudi preko 180... A8 (4.2q) je tam blokado tolkel
evil.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Aha to je bilo torej iz tvoje smeri proti LJ ? Ja potem se mi sanja kje je to ja.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Fak prvi slika je pa nora ...

http://24ur.com/novice/crna-kronika/foto-in-video-nesreca-kakrsne-ne-pomnimo.html

EDIT: večina ostalih slik pa katastrofa, a ne morejo imeti kaksnih boljših fotografov, poklicati novinarje, etc...
Pa ne zato da bi drugi uzivali ob slikah,ampak da si človek vsaj predstavlja kako to zgleda, kaj se zgodi, etc...

Jaz dokler nisem te slike videl, si nisem mislil da so bili tako skup nametani. Pa če prav vidim je tudi neka ograja na desni? Kam so se sploh umaknili lahko?

Nazadnje urejeno:

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ti si bolan! Zato, da ne bo nekdo predolgo čakal je prav, da se vozi kontra!
crazy1.gif
Ti je Alan v postu pred tvojim razložil, kaj bi vse morala narest dars in policija. Naj najprej pri sebi razčistijo, potem naj se spravljajo in kaznujejo druge. Zaradi njihovega neukrepanja, je prišlo do voženj kontra.

Do vozenj kontra je prislo samo zaradi slame v glavi tistih, ki to delajo. Policija je lahko kriva za guzvo, ne pa za debilizem nekaterih.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Avtomobili, kam so se umaknl? V rit drugega avta
frown-1.gif
. Aja, potniki? Baje čisto na začetku ni blo tok skp nametan, tko da so šli pred prve zaletele (oz. bolj proti Grosuplju).
Vsi ostali so pa cik-cakal med avti, da so se umaknl čimbolj na varno..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
Kako bo kaj z zavarovalnicami ko se pa skoraj ne ve kdo je koga nabasal? A bo un spredaj vse pokasiral al kaj? Pa malusa da 15 let ven ne pride??

Lp.

Malus ni odvisen od višine škode.

Sicer pa tudle po moje ne bodo nikoli razvozlali kdo je koga (razen morda za tiste, ki so stali na koncu kolone) ... Vsak svoj kasko ali pa vse škode plačat iz poola vseh AO zavarovanj udeleženih.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
KSz

Vceraj se peljem cez ovinek po snegu, pred mano avto in iz boka pridrsi punto skoraj da v predmano vozec avto, sem mu predmanovozec avto glih za glih odmakne, pogledam kdo je v puntu ki je iz strani pridrsel in notri zenska z eno roko na volanu z drugo pa na mobitelu, in se ko je avto stal sred ceste in je pocasi speljevala je ona se vedno lajala v telefon, to ni res kaj folk vse pocne.

Isto vceraj, pac na avtocesti kje rje bila nesreca megla, vozim 70km/h pa mi je bilo prevec ce bi kr naenkrat zagledal oviro pred sabo, folk pa mimo mene sigurno z 20km/h hitreje kar je pa stalna praksa ko je megla, sicer majo jajca teli k tkole vozijo, edin pamet jim manjka.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
EDIT: večina ostalih slik pa katastrofa, a ne morejo imeti kaksnih boljših fotografov, poklicati novinarje, etc...
Saj res, tam neki čudni ljudje rešujejo življenja, namesto da bi raje poklicali novinarje za boljše slike.
rolleyes-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
obračaš besede, kot najboljši politiki

očitno je pop že imel svojega novinarja tam, bi lahko boljš fotke naredil, ampak je očitno popolnoma nesposoben...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni se zdi prvih nekaj čisto spodobnih glede na svetlobne razmere in čisto dobro prikažejo, večina pa je posnetih od novinarja/sodelujočega za Radio Krka s precej ubogim mobilcem. Se mi pa zdi precej mimo, da bi zdaj poleg množice reševalcev vmes tam zdaj zmedo delali še novinarji in fotoreporterji. Od daleč pa v temi, osvetljeno z zasilnimi reflektorji tako ali tako ne moreš pričakovati nevemkakšnih ultra kvalitetnih slik.