Huda nesreča na Dolenjki

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Aja: v skandinavskih deželah, kjer so takšne ekstremnejše razmere vsakdan, poleg ježevk poznajo tudi močnejše zadnje meglenke...
tongue-1.gif

Pri nas nekateri ne znajo uproabljati meglenk (predvsem zadnje so motece, ce je vidljivost dobra)... in ker to "fancy" izgleda... imajo prizgane vse luci, kar se jih da prizgati... in to ne glede na vidiljivost ...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz
Jest sem se pelu tm 2 urci zatem, pa sem moral tm okol 70km/h vozt, pa se vedno najde nekdo k prleti mimo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Smo se peljali okoli 19 ure iz Ivancne Gorice proti Ljubljani... samo smo sli ob AC skozi Visnjo goro in naprej skozi Pescenik do Grosupljega in pri Motelu nazaj na AC ... Nobenih neprijetnosti... Smo se pa odlocili za to pot ravno zaradi obvestil, da je nekje med Visnjo goro in Grosupljem bila nesreca... Ocitno smo se pravilno odlocili
aplauz.gif
... Je bila pa res obcasno taka megla, da se ni videlo nic naprej... Smo sli (tamala je vozila) bolj po "polzje" ... ampak ves cas se je kdo "limal" zadaj na odbijac... Varnostna razdalja je nekateri ocitno spanska vas ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
žal pri nas to ni neka velika ovira, da ne bi taki osebki vozili še naprej. take morone je treba obtožit poskusa namernega uboja, pa hvala lepa nasvidenje. par bi jih tkole obsodil, pa vam povem, da bi se kultura vožnje takoj spremenila ... samo, potem nas bi EU obtožila srednjeveškosti in ne vem česa še vse ...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Glede meglenk in zasenčenih luči (btw meni delajo tudi meglenke samo z parkirnimi) Če je megle res ekstremno gosta, se zaradi odbite svetlobe naredi bela "stena" in ja takrat bojo nizke meglenke najbolje opravile svoje delo in ugasnjene zasenčene luči pripomorejo k temu da človek bolje vidi, ker ni odboja od megle. Kot sem rekel vela za ekstreme.

Zaradi zadnjih meglenk, bi pa včeraj najraje z macolo človeku pokazal kako se jih ugasne.
Peljem na uvoz na AC pred mano se pelje ta osebek in takoj na začetku uvoza skoči na vozni pas (tipično) s 50kmh, no jaz sem se lepo peljal po pospeševalnem in ga čakal, ter se na koncu vključil za njega. Ker je bilo celo malo megle je takoj nažgal svojo "novoletno jelko" meni v glavo. Mu poblendam in nič, prižhem dolge in model na polno zabremza na AC! No potem se mi je odpeljal (pač fiesta ravno ne gre hehe)
No po čudnem naključju je šel na isti izvoz kot jaz in čakal na rdeči za levo (jaz za desno) mu rečem naj da šipo dol in ga vprašam zakaj ma prižgano zadnjo meglenko, "ja če je pa megla!" pol žačne pizdit name zakaj sem mu blendal, ga vprašam če pozna zakon in kako in kdaj se uporablja zadnja meglenka ampak ga je rešila zelena luč.
Odkar vozim (11 let ) sem mogoče 5x uporabil zadnjo meglenko (najbrž še tolikokrat ne)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Takim pa izpit vzet pa nikol vec dovolit, da ga grejo delat.
Ja, krvoželjni samo čakate, da bi kaznovali, jemali izpite, zapirali..... da bi pa Dars in policija omogočila tistim, ki so stali na AC in je blo jasno, da se ne bodo premaknili še nekaj ur omogočil, da se varno in legalno spravijo dol z AC na magistralko ... Neee to pa NE.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Odpre se vmesna ograja in se jih polkrožno obrne na drugo stran AC, seveda z dovolj dars vozili s tistimi puščicami in ostalimi znaki.
Oziroma se zapre komplet AC en izvoz pred nesrečo/zastojem in potem lahko vsi varno v kontra smer grejo dol na izvoz. V kakih ekstremnih primerih bi bila to čisto ok rešitev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
alan,tudi jaz sem ze komu z dolgimi za ritjo peljal
pa je samo se kaj dodatno prizgal
probam prehitet,pa se postavim pred njega in praznujem novo leto - najraje z nogo na bremzi da se stop sveti
tudi sam ne vem ce imam povprekno 3x letno zadnjo prizgano.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.061
416
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
probam prehitet,pa se postavim pred njega in praznujem novo leto - najraje z nogo na bremzi da se stop sveti

uf-1.gif

A to vam ego ne dopušča, da ko enkrat prehitiš kretena na cesti, je stvar mimo in se odpelješ naprej?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
alan,tudi jaz sem ze komu z dolgimi za ritjo peljal
pa je samo se kaj dodatno prizgal
tudi sam ne vem ce imam povprekno 3x letno zadnjo prizgano.

cheer.gif

pimpek ti zraste za 1 cm in gremo dalje
bonk.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

uf-1.gif

A to vam ego ne dopušča, da ko enkrat prehitiš kretena na cesti, je stvar mimo in se odpelješ naprej?

Podobno kot nekateri, ko ti živčno silijo za rit, čeprav voziš po omejitvah, pol ko te pa končno nekako prehitijo, pa razna bremzanja in žuganja. (meni sicer ne bremzajo potem, ker razne bedake na prvi ravnini spustim da grejo naprej)
Se jim očitno le ne mudi toliko, če imajo potem še čas za takšne neumnosti.

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
..par komentarjev je res blesavih tlele.. Kaj se neboš vozu 110-130 po lepem sončnem mraku/zahodu? Ker točno to je blo ob 16:30 na višnjegorcu. Čist na vrh je bilo čist jasno... Takoj za ovinkom pa megla kt da bi jo odrezal. In takrat se je narod ustrašil in, nemorš vrjet, dejansko bremzal..Eni celo preveč. Zato pa so se zaletel... +to, da se je čez dan sneg precej stopil in poledenel...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
110-130 ob takih razmerah pa čeprav je lep sončni mrak nekako ne gre skupaj.....greš do 100-110 max......