Huda nesreča na Dolenjki

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Zakaj že?! To vedno tako sodiš ljudi, ki jih sploh ne poznaš? Kaj pa če si ti en velik bedak?

Jaz mu dam prav. Če nihče ne krši, do prometne nesreče ne more priti.

Hmmm... s tem se tudi jaz ne strinjam
smile-1.gif

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Hipotetično ... če se podre drevo ali zbiješ srno, nisi vozil po CPP ker nisi prilagodil vožnje razmeram na cesti oz. nisi pravilno spremljal dogajanja okoli sebe.:))))

Če ti zavore odpovejo pa nisi upošteval določil o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila
smile-1.gif
)))))))

Drugače pa govorim o prometni nesreči v kateri je udeleženih več vozil in ne samo eno ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Hipotetično ... če se podre drevo ali zbiješ srno, nisi vozil po CPP ker nisi prilagodil vožnje razmeram na cesti oz. nisi pravilno spremljal dogajanja okoli sebe.:))))

To ni res... NEMOGOCE je predvideti recimo ponoci, da ti bo srna skocila iza grmovja... Oz. ce je tako, bi moral mimo grmovja peljati s hitrostjo ene 10 km/h ... In s tem pomoje se bolj krsis CPP... predvsem pa oviras in ogrozas ostale udelezence v prometu.

Citat:
Uporabnik Horhe pravi:Če ti zavore odpovejo pa nisi upošteval določil o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila
smile-1.gif
)))))))
Tehnicne zadeve so podvrzene temu, da se kvarijo. In v trenutku, preden odpovedo zavore, je avto tehnicno brezhiben... naslednji trenutek pa ni vec
smile-1.gif
... Kaj pa guma, ki ti jo raznese? O tem bi se dalo razpravljat...

Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Drugače pa govorim o prometni nesreči v kateri je udeleženih več vozil in ne samo eno ...
V teh primerih je lahko tudi udelezenih vec vozil... Tako, kot je bilo v primeru megle na visnjegorskem klancu ...

CPP niso vedno pravo merilo ... Bodimo malo zivljenski... in vcasih je treba tudi uporabit mozgane... Ni vse zapisano na papirju ... Kdor tega ni sposoben (takih je veliko) bi moral ostati brez izpita ...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:

Če ti zavore odpovejo pa nisi upošteval določil o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila
smile-1.gif
)))))))

Ma to ne moreš verjet!
Pa kaj je s tabo? Pa izgovor na to pa ono. Če ti na lep sončen dan na AC pri 130 ko ravno prehitevaš raznese sprednjo gumo in te zanese v avto zraven je kaj? Kdo je kršil cpp?
To se je skoraj zgodilo mojemu očetu, na srečo je ujel avto in se ustavil lepo na odstavnem.

itak vedno je kriva neprilagojena hitrost itd... najlažje je to napisat!

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Zakaj že?! To vedno tako sodiš ljudi, ki jih sploh ne poznaš? Kaj pa če si ti en velik bedak?

Jaz mu dam prav. Če nihče ne krši, do prometne nesreče ne more priti.

Kaj to uzemaš? Jast bi tud...
hysterical-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Če nihče ne krši, do prometne nesreče ne more priti.
Mnja. Mi lahko razložiš, kako je moj sosed kršil ZVCP, ko je vozil po cesti, kjer je na eni strani strm breg, s katerega mu je na havbo skočila (padla) srna? Kolikor vem, ZVCP ne zahteva panoramske strehe in spremljanje dogajanja nad avtomobilom
smile-1.gif

Kot je že SJTV napisal - višja sila je splošen pravni institut (ki so ga, kako zanimivo, poznali že barbarski Rimljani), ki izključuje (kazensko in/ali civilno) odgovornost domnevnega storilca. Je treba poznati še kakšen drug zakon in ne samo ZVCP.
smirk-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tole je pa že smešno. Eni očitno ne razumejo, da obstaja višja sila (ne, ni jo v ZVCP, ker je to splošen prvni pojem) in da se na cesti lahko zgodijo situacije, ko rešitve ni tudi, če se vsi vpleteni še tako trudijo peljat varno in po predpisih.
Kdor se s tem ni sposoben sprijaznit, naj raje ostaja doma.

Nemogoče, policija je kriva. Kar vpraši sintetičnega, po njegovem je policija tudi kriva, ko se on naveliča čakat in pelje kontra po avtocesti. Ker kdo bo pa čakal, ker zlobni policaji kar rešujejo največjo nesrečo v zadnjem času, namesto da bi njemu omogočali nadaljevanje kršitev CPP.
Tule se pa povsem strinjam s tem kar je napisal SJTV1.
Ampak ne dvomim da bodo policaji že našli neko žrtev (ali več), ki bo kriv za vse. ker pač skrbijo za kaso. ,

Nisem nikoli napisal, da bi policaji komu morali omogočit kršenje ZVCP ampak prav nasprotno. poskrbeti bi morali da bi bila takšna vožnja varna in po predpisih.
Me prav zanima, kako in kdaj so prišli domov tisti, ki so se bolj zadnji uspeli na dolenjki že ustaviti za ponesrečenimi. Bi ti mirno čakal do na dolenjki do 8 ur (do 4 zjutraj), če bi pripeljal za tistimi, ki so se zaleteli, in uspel še pravočasno ustaviti in bi ostal nepoškodovan. Naprej nebi mogel zaradi razbitin, nazaj pa ne smeš praviš.

Khmm, ko je bla nesreča v tunelu mt blanc, bi se ti načakal kar pol leta, če nebi hotel obrnit hehe.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Če že praviš da zakon pravi da je minimalna hitrost na AC 60 km/h... Mi prosim povej kateri zakon to pravi. Lahko pa ga poiščeš na uradnem listu in ga sem prilepiš. Veliko sreče in drugič ne nakladaj nekaj v 3 dni...

To mi je ostalo nekje v spominu... pa tudi pred dobrim tednom je na Vranskem pri teoreticnem delu bilo to omenjeno... Da na AC nimajo kaj delat vozila, ki ne zmorejo voziti hitreje kot 60 km/h ...

http://www.varnostvprometu.org/ZVCP-1-UPB5.pdf

Avtocesta in cesta, rezervirana za motorna vozila

110. člen

(1) Na avtocesto ali cesto, rezervirano za motorna vozila, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h.
(2) V promet na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, se sme voznik vključiti in izključiti le na označenih priključkih.
...

Tale zakon in tisto kar so ti povedali na Vranskem pravi nekaj drugega kot si ti trdil. Nikjer ne boš našel zakona, ki pravi da je po AC minimalna hitrost vožnje 60km/h. Sem ga iskal lep čas pa ga ni.

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Ne govori neumnosti, sicer bom pripel fotko iz bukle Varna vožnja (letnik 1987, ki sem jo imel za CPP teorijo
evil.gif

Aja, to seveda ne pomeni, da ne smeš v slabi vidljivosti po AC peljati manj kot 60...
rolleyes-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Me prav zanima, kako in kdaj so prišli domov tisti, ki so se bolj zadnji uspeli na dolenjki že ustaviti za ponesrečenimi. Bi ti mirno čakal do na dolenjki do 8 ur (do 4 zjutraj), če bi pripeljal za tistimi, ki so se zaleteli, in uspel še pravočasno ustaviti in bi ostal nepoškodovan. Naprej nebi mogel zaradi razbitin, nazaj pa ne smeš praviš.

Khmm, ko je bla nesreča v tunelu mt blanc, bi se ti načakal kar pol leta, če nebi hotel obrnit hehe.

Ce bi bilo treba cakat, bi cakal... Niti na kraj pameti mi ne pride, da bi zato, ker se mi mudi domov na vecerjo z voznjo v nasprotni smeri ogrozal druge... Seveda je drugo, ce bi policija uredila promet tako, da bi tisti zadaj lahko varno zapustili AC v nasprotni smeri... Konec koncev je tudi recimo vsako leto v Hannovru okoli sejmisca prometni rezim tako urejen, da zjutraj, ko se trume plehovja vali proti sejmiscu, so vsi kraki AC in lokalnih cest obrnjeni tako,d a rtece promet proti sejmiscu... popoldan pa v kontra smeri... Samo tam je oznaceno vse s ginalziacijo, okoli je polno policije, nekaj helikopterjev krozi okoli in spremlja promet... V takem primeru ja... Kar na lastno pest pa ne... Niti v sanjah... Naketrim pa to ocitno ne predstavlja nobenega problema ...