Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Zakaj že?! To vedno tako sodiš ljudi, ki jih sploh ne poznaš? Kaj pa če si ti en velik bedak?
Jaz mu dam prav. Če nihče ne krši, do prometne nesreče ne more priti.
Hmmm... s tem se tudi jaz ne strinjam
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Zakaj že?! To vedno tako sodiš ljudi, ki jih sploh ne poznaš? Kaj pa če si ti en velik bedak?
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Hipotetično ... če se podre drevo ali zbiješ srno, nisi vozil po CPP ker nisi prilagodil vožnje razmeram na cesti oz. nisi pravilno spremljal dogajanja okoli sebe.)))
Tehnicne zadeve so podvrzene temu, da se kvarijo. In v trenutku, preden odpovedo zavore, je avto tehnicno brezhiben... naslednji trenutek pa ni vecCitat:
Uporabnik Horhe pravi:Če ti zavore odpovejo pa nisi upošteval določil o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila)))))))
V teh primerih je lahko tudi udelezenih vec vozil... Tako, kot je bilo v primeru megle na visnjegorskem klancu ...Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Drugače pa govorim o prometni nesreči v kateri je udeleženih več vozil in ne samo eno ...
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Hipotetično ... če se podre drevo ali zbiješ srno, nisi vozil po CPP ker nisi prilagodil vožnje razmeram na cesti oz. nisi pravilno spremljal dogajanja okoli sebe.)))
Če ti zavore odpovejo pa nisi upošteval določil o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila)))))))
Drugače pa govorim o prometni nesreči v kateri je udeleženih več vozil in ne samo eno ...
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Mnja. Mi lahko razložiš, kako je moj sosed kršil ZVCP, ko je vozil po cesti, kjer je na eni strani strm breg, s katerega mu je na havbo skočila (padla) srna? Kolikor vem, ZVCP ne zahteva panoramske strehe in spremljanje dogajanja nad avtomobilomCitat:
Uporabnik Horhe pravi:
Če nihče ne krši, do prometne nesreče ne more priti.
Tule se pa povsem strinjam s tem kar je napisal SJTV1.Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tole je pa že smešno. Eni očitno ne razumejo, da obstaja višja sila (ne, ni jo v ZVCP, ker je to splošen prvni pojem) in da se na cesti lahko zgodijo situacije, ko rešitve ni tudi, če se vsi vpleteni še tako trudijo peljat varno in po predpisih.
Kdor se s tem ni sposoben sprijaznit, naj raje ostaja doma.
Nemogoče, policija je kriva. Kar vpraši sintetičnega, po njegovem je policija tudi kriva, ko se on naveliča čakat in pelje kontra po avtocesti. Ker kdo bo pa čakal, ker zlobni policaji kar rešujejo največjo nesrečo v zadnjem času, namesto da bi njemu omogočali nadaljevanje kršitev CPP.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Če že praviš da zakon pravi da je minimalna hitrost na AC 60 km/h... Mi prosim povej kateri zakon to pravi. Lahko pa ga poiščeš na uradnem listu in ga sem prilepiš. Veliko sreče in drugič ne nakladaj nekaj v 3 dni...
To mi je ostalo nekje v spominu... pa tudi pred dobrim tednom je na Vranskem pri teoreticnem delu bilo to omenjeno... Da na AC nimajo kaj delat vozila, ki ne zmorejo voziti hitreje kot 60 km/h ...
http://www.varnostvprometu.org/ZVCP-1-UPB5.pdf
Avtocesta in cesta, rezervirana za motorna vozila
110. člen
(1) Na avtocesto ali cesto, rezervirano za motorna vozila, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h.
(2) V promet na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, se sme voznik vključiti in izključiti le na označenih priključkih.
...
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Me prav zanima, kako in kdaj so prišli domov tisti, ki so se bolj zadnji uspeli na dolenjki že ustaviti za ponesrečenimi. Bi ti mirno čakal do na dolenjki do 8 ur (do 4 zjutraj), če bi pripeljal za tistimi, ki so se zaleteli, in uspel še pravočasno ustaviti in bi ostal nepoškodovan. Naprej nebi mogel zaradi razbitin, nazaj pa ne smeš praviš.
Khmm, ko je bla nesreča v tunelu mt blanc, bi se ti načakal kar pol leta, če nebi hotel obrnit hehe.