Huawei IDEOS X5

maky

Pripravnik
18. jul 2008
38
0
6
mene nekaj zanima ima b528 moznost da blokiraš stik ,ker en rom je imel pa nevem kateri ali pa jaz sedaj ne najdem
v nastavitvah
hvala

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
Živjo vsem!

Ker nisem vešč uporabnik tega teleona Huawei Ideos X5, bi vas prosil za skromno mnenje oz. nasvet, kako se s telefonom na računalnik preko HI Suite programčka povežem na internet? Ali je vsa fora v "touchscreenu" in katera je "security code", ki se jo zahteva v primeru povezave na Wi-fi? Rad bi samo imel internet na računalniku preko telefona. Nikjer nisem zasledil odgovora na moje vprašanje v postih v tej temi....

Hvala za pomoč.

LP.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
HI-suite ne uporabljam.

Svetujem ti, da narediš upgrade na 2.3.5, kjer imaš opcijo hotspot. Tvoj telefon postane wifi router.
Če pa na računalniku nimaš wifi sprejemnika, pa uporabi tole aplikacijo preko kabla https://play.google.com/store/...Ghlcl9iZXRhIl0.. Je brezplačen. Le gmaila in facebooka ne moreš uporabljat pri free verziji.
tongue-1.gif

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
V tem je prednost nokie, kjer je upravljanje s telefonom npr. preko OVI SUITE-a najbolj enostavna stvar, kar jih obstaja. Rad bi samo telefon Huawei Xedos X5 povezal s PC (laptop), nato pa surfal po netu na laptopu preko telefona.... nič drugega... s HI-SUITE tega ni možno...

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Kot sta ti že pred mano napisala, če želiš urejati bilokaj na PC-ju je zato airdroid, če pa se želiš samo povezati s PC-jem in surfati preko telefona pa je za to hotspot. Je Hotspota ni v tvojem romu, si ga pač naložiš... HI-SUITE pa rajši pozabi, ni kaj preveč zanesljiv...
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kolega ima ta telefon in v info tole:

model number:u8800,
android version:2.2.1,
baseband version: 129005,
Kernel version: 2.6.32.9-perf huawei@huaweisrv04-destkop # 1,
build number: U8800V100R001C00B135SP01.

Kaj za to obstaja kakšen update in kakšna trotl navodila kako se to inštalira?

Namreč ne spozna se preveč na te zadeve, vendar bi rad nadgradil, ker se mu telefon samodejno ugaša ali pa je po pol dneva brez signala oziroma nedosegljiv.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Jaz sem imel kar nekaj časa custom rom CM7, ki je delal perfektno, zdaj pa sem zamenjal z Auroro ICS.
ROM najdeš tukaj: Aurora

Pri zamenjavi roma se ti seveda izbrišejo vsi programi, ki jih imaš instalirane, vsebina kartice pa ostane nespremenjena, ampak je vseeno fajn narediti backup.

22. jul 2007
1.400
57
48
Zadnja dva dni, se mi pojavlja en malo čuden problem na telefonu. Namreč, ko pošljem sms, mi v orginal aplikaciji napiše "pošiljanje ni uspelo" v GO SMS PRO aplikaciji, ki jo pa prioritetno uporabljam, za pošiljanje sms-jev pa ni nobenega obvestila o poslanem sms-ju
13.gif
nastavitev nisem spreminjal nobenih in so kljukice pri vseh potrdilih o pošiljanji in dostavi....
2012-12-31-20-11-40-488.png

22. jul 2007
13.568
1.749
113
124
Pravi firmware naložiš na sformatirano kartico v mapo katera se imenuje "dload"
Kartico vstavi v ugasnjen telefon in ga nato prižgi z sledečo kombinacijo tipk, katere pritisneš naenkrat in držiš par sekund VOL + / VOL - ter tipko POWER.
Po parih sekundah se prične postopek nadgradnje, mislim da tudi zavibrira ob začetku to traja par minut, ko konča telefon ugasneš in še enkrat prižgeš in to je to.
To govorim po spominu, drugače pa imaš na slo-android forumu veliko o tem telefonu.
Sploh katero verzijo bi pa rad, če želiš gingerbrida(ta že ima slovenščino) ti lahko pomagam, ker mislim da imam doma še nekje ta firmware in ti ga jutri pošljem.

Ali pa ga dobiš tukaj klik

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Najlepša hvala za obširna navodila
nahrung002.gif

Če pa po tem postopku kolega ne spravi skupaj potem pa mu več ni rešitve
wink-1.gif

Če te dobro razumem si dal ta link za Slovenski GB?

p.s.
Mi je še Tupli poslal 526 verzijo, tako da mu bom poslal obe, ker mu Angleščina ravno ne leži.
Javim jutri kako je zrihtal, Hvala obema za vso pomoč.
nahrung002.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Okoli novega leta operaterji izkljucijo posiljanje povratnic, da se dodatno ne obremenjuje sistema, ker je takrat mocno povecan promet z SMSi... Mogoce je to razlog... Ali sedaj deluje normalno ali je problem se vedno prisoten?