HTC WP8 X in Nokia Lumia 920

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Citat:

The Verdict: HTC win this category for me, the phone is gorgeous, subtle and you’d barely know you were carrying it. That said I’d feel more comfortable taking the Nokia out to my local bar, nightclub or construction site.

Spet se ne morem odločit
smile-1.gif
Če gleda moj trenutni phone, je v zelo slabem fizičnem stanju, kar mi nekako pravi da pride edino nokia v poštev, če je res toliko bolj trpežna.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz se trenutno ne morem odločiti med WP8 (HTC WP8X), Sony Xperia T, HTC Desire X. Nokia 920 bo prvič, predolgo za čakat in tudi cena bo precej visoka. verjetno bo pri operaterju na voljo za podoben denar kot iPhone, ki mi je izven dosega. in če bi bil v dosegu, ne bi pomišljal ...
wink-1.gif

veliko poslušam glasbo preko telefona (HTC WP8X), všeč mi je WP8. tako da se precej nagibam k HTC WP8X - ampak me zanima še ena pomembna zadeva, katere ne najdem nikjer - je res, da s HTC WP8X ni možnosti, da si ustvariš wi-fi hotspot? to bi znal biti dealbreaker ... ker to precej rabim ...

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
gsmarena test:
Citat:
The local connectivity is covered by dual-band Wi-Fi a/b/g/n with DLNA and hotspot ,

Desire x je jajc proti xperii t in 8x, med tema dvema pa bi sam izbral 8x

blazek33

Fizikalc
3. nov 2012
132
57
28
Cena je že znana-http://www.mobitrgovina.com/trg/detajl.php?ime=Nokia-Lumia-920-NOV!!&id=1765&hid=21&sid=80

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
madoniša, pa sem prebiral tale test, pa tega nisem videl ... zgleda da mi je ušlo, hvala!!

še ena mogoče neumesna - HTC WP8 X vs, Nokia Lumia 800?

je prevelik prepad med WP8 in WP7?

ker pač testi so vsi od takrat, ko telefoni ven pridejo ... in za Lumio 800 je napisano veliko dobrega, kaj bi pa napisali zdaj, ko je zunaj WP8?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
WP7 je že zastarel OS, ki nima prihodnosti, tako da je neumno jemat tak telefon, če kupuješ nekaj v up mid oz. najvišji klasi.Če pa rabiš kar tak malo telefon za 150 eur, pol pa je wp7 najboljši nakup
wink-1.gif
, mogo bolje kot kak samsung ace in podobni.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Se strinjam z rawr, vzami wp8. Sem imel lumio 800, pa sem jo po enem mesecu prodal... najbolj so me motli ekran (zelo temen in rdečkasta bela), slaba baterija, slab fotič, pika na i pa je blo nalaganje vsebin prek wp connector na macu. 920 in 8x imata ips lcd, po testih sodeč zelo dobro kamero, vsebine pa ni več potrebno nalagat prek za to namenjenih programov, ker ima wp8 mass storage mode
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz sem tudi skritizital zaslon na Lumii 800, zdaj pa sem se zgleda navadil, ker sem pogrešal amoled črno na HTC 8X.
tongue-1.gif

Z baterijo ste mel pa probleme simobilovci pa še kaka redka stranka....jaz in bejba nimava nobenih pripomb glede baterije in oba ves data stalno vklopljen.

Ti WP 7.8 telefoni bodo idealni za vse malce starejše in vso mladino. Da zdajle dobim Lumio 800 za cca. 180€ odlično ohranjeno....ma bomba! Če ne bi bil geek se ne bi prav nič oziral za 920 al pa nasplošno novimi dragimi WP8 cegli.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Ja amoled črna je super za wp ui, te pa vse mine, ko odpreš npr. mail aplikacijo
grin1.gif

Glede baterije... jaz sem na mobitelu, pa mi baterija ni držala čisto nič več (prej bi reku, da celo manj) kot mi sedaj na nexusu, ki ni ravno znan po dobri bateriji...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
jaz se trenutno ne morem odločiti med WP8 (HTC WP8X), Sony Xperia T, HTC Desire X. Nokia 920 bo prvič, predolgo za čakat in tudi cena bo precej visoka. verjetno bo pri operaterju na voljo za podoben denar kot iPhone, ki mi je izven dosega. in če bi bil v dosegu, ne bi pomišljal ...
wink-1.gif

veliko poslušam glasbo preko telefona (HTC WP8X), všeč mi je WP8. tako da se precej nagibam k HTC WP8X - ampak me zanima še ena pomembna zadeva, katere ne najdem nikjer - je res, da s HTC WP8X ni možnosti, da si ustvariš wi-fi hotspot? to bi znal biti dealbreaker ... ker to precej rabim ...

Moje mnenje - nekaj na pol geeka
smile-1.gif
:

Xperia T, ni to to, zaslon je v riti, posebej koti. Deluje niti ne woow, lepo, tekoce. Updejti so dizastr. Je pa Android in si lah vsak misji k... nastimas po zelji.

Desire X se nisem imel.

Glede WP8 sem se pa glede na to, da napram 7.5 ne prinasa neki wooow must have novosti precej ohladil. Julija sem uporabljal nekaj casa Lumio 800, iPhone 4s in Galaxy S3. Obdrzal sem S3.

Lumia mi je bila oblikovno top, baterija solidna, OS soliden, kamera in zaslon v riti. Kar se tice OS, top mi je bila odzivnost, preprostost, agilnost. Vse v osnovi top. Zivce so mi paral detajli. Ker [cenzura] se je spomnil dati bing na desno tipko? Pa OK, ce bi si clovek lahko zamenjal. No, ne mores. Lockscreen je neuporaben, koledar kaze sam za dogodke 24 ur vnaprej, pogresal sem nekje 5-6 appov iz iOS in Androida. Najbolj me moti, tako kot na iOS (ne)customiziranje OS. Android je marsikje se vedno polizdelek, ampak vsec mi je, ker imas za vsako se tako neumno/brezvezno idejo app za to. Hoces, da ti fon od 00:00 do 06:00 laufa na airplane mode in ti prispara nekaj baterije. NP. Ti je stock tipkovnica fail, NP. Ti gre na zivce barva ledice in hitrost utripanja, ki opozarja na zgresene klice/SMSe/baterijo/mejle, NP. Bi rad imel na lockscreenu bliznjice do, ne vem. BT, Wifi, brightness, USB mode, lucko, reboot, vibro... pac karkoli. NP. Ti niso vsec stock ikone, NP imas morje icon packov... itd itd. Skratka kustomizacije lih kar hoces. Res je, da so vcasih kaksni neumni bugi, kaj brezveznega, ki ti zivc pozre, ampak CE SE TI DA ukvarjat s telefonom, si lahko user interface lahko popolnoma po zelji sestavis. Ce ti je za vse to ravno in bi rad fon samo za klic, sms, mail, surf in kamero. Potem je WP in iOS top.

Nekaj se je dalo tudi pri iOS, samo si potreboval jailbreak. WP pa nisem nikoli rootal/JB-jal niti nisem nasel neke nove uporabnosti, tudi ce bi.

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Lumia mi je bila oblikovno top, baterija solidna, OS soliden, kamera in zaslon v riti. Kar se tice OS, top mi je bila odzivnost, preprostost, agilnost. Vse v osnovi top. Zivce so mi paral detajli. Ker [cenzura] se je spomnil dati bing na desno tipko? Pa OK, ce bi si clovek lahko zamenjal. No, ne mores. Lockscreen je neuporaben, koledar kaze sam za dogodke 24 ur vnaprej, pogresal sem nekje 5-6 appov iz iOS in Androida. Najbolj me moti, tako kot na iOS (ne)customiziranje OS. Android je marsikje se vedno polizdelek, ampak vsec mi je, ker imas za vsako se tako neumno/brezvezno idejo app za to. Hoces, da ti fon od 00:00 do 06:00 laufa na airplane mode in ti prispara nekaj baterije. NP. Ti je stock tipkovnica fail, NP. Ti gre na zivce barva ledice in hitrost utripanja, ki opozarja na zgresene klice/SMSe/baterijo/mejle, NP. Bi rad imel na lockscreenu bliznjice do, ne vem. BT, Wifi, brightness, USB mode, lucko, reboot, vibro... pac karkoli. NP. Ti niso vsec stock ikone, NP imas morje icon packov... itd itd. Skratka kustomizacije lih kar hoces. Res je, da so vcasih kaksni neumni bugi, kaj brezveznega, ki ti zivc pozre, ampak CE SE TI DA ukvarjat s telefonom, si lahko user interface lahko popolnoma po zelji sestavis. Ce ti je za vse to ravno in bi rad fon samo za klic, sms, mail, surf in kamero. Potem je WP in iOS top.

Kar nekaj zadev, ki jih navajaš, so z WP8 omogočene. Npr. lockscreen meddrugim. Glede personalizacije je pa res, da se da pri Androidu marsikaj nastaviti po željah uporabnika, kar pri WP ni možno. Po drugi strani pa.. - koliko uporabnikov se dejansko spravi personalizirati svoj uporabniški vmesnik. Praktično jih ni. Med vsemi, ki jih poznam se je tega lotilo maksimalno 2-3 je, ki imajo Android. Torej vsak si želi že v osnovi vse tako, da deluje. In tu je WP8 TOP SHIT!

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tablico imam Samsunga (Galaxy Tab 10.1), kisem ga dobil za darilo. nastavil sem si ga popolnoma po lastnih zeljah oz, iskal razne appe, ki mi pac to omogocajo. treniutno uporabljam GO Launcher HD in je bomba. tipkovnica mi stock ni ustrezala, sem nasel thumb keyboard in je uporabnost taba se vecja. je pa res, da je bila moja zelja iPad. nekatere stvari ima iPad ze stock vgrajene (thumb keyboard), sfali mu kje drugje (npr. popolna personalizacija).

trenutno me najbolj matra to, da je iPad v smislu uporabnosti za moje delo bolj primeren. obstaja en app, s katerim fotko uvozim, popisem, uredim in posljem. pri Tabu za to isto delo rabim 4! appe. plus, da ima apple pregovorno "fotograski ekran".
smile-1.gif

ravno zaradi zgoraj omemjenih stvari me je malo strah WP8. in me privlaci Android. imel sem ze Android telefon, in je bil okej. a ne tako okej, kot iOS. in tu sem popolnoma razdvojen, a bi al ne bi.

ce bi bil bolj pri dwnarju, ne bi razmisljal - iPhone 4S, ce ne celo 5. pa par let mir. oz. ce me moj 3GS ne bi zezal, ne bi razmisljal o drugem telefonu.

vem pa, kater telefon bom vzel za mami - Nokia Lumia 800 bo zanjo idealna.
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:

Kar nekaj zadev, ki jih navajaš, so z WP8 omogočene. Npr. lockscreen meddrugim. Glede personalizacije je pa res, da se da pri Androidu marsikaj nastaviti po željah uporabnika, kar pri WP ni možno. Po drugi strani pa.. - koliko uporabnikov se dejansko spravi personalizirati svoj uporabniški vmesnik. Praktično jih ni. Med vsemi, ki jih poznam se je tega lotilo maksimalno 2-3 je, ki imajo Android. Torej vsak si želi že v osnovi vse tako, da deluje. In tu je WP8 TOP SHIT!

Ni res. Na lockscreen pri WP ne mores dodati nic. Samo FB opozorila. FB opozorila me pa ful ganejo, ker sem 13 let star in me vsaka sekunda, ki jo pocnejo kolegi zanima. Not. O dodajanju kaksnih bliznjic pa ni govora. Kaj sele, da bi se poigral z izgledom (razen ozadja).

Caki mal, zdaj si napisal, kot da je personalizacija brezveze, ker to itak nobeden ne rabi in so tovarniske nastavitve vrh glave. Kaj je pol sploh poanta smartphona? Surf, maili, klic, sms, mms dela BP tudi na prastari Nokiji 6600. Zakaj potem sploh napredek, preprosto bi ikonice malo poupdejtal, mal mocnejsi procs in je to to. Ostalo je itak brezveze.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
tablico imam Samsunga (Galaxy Tab 10.1), kisem ga dobil za darilo. nastavil sem si ga popolnoma po lastnih zeljah oz, iskal razne appe, ki mi pac to omogocajo. treniutno uporabljam GO Launcher HD in je bomba. tipkovnica mi stock ni ustrezala, sem nasel thumb keyboard in je uporabnost taba se vecja. je pa res, da je bila moja zelja iPad. nekatere stvari ima iPad ze stock vgrajene (thumb keyboard), sfali mu kje drugje (npr. popolna personalizacija).

trenutno me najbolj matra to, da je iPad v smislu uporabnosti za moje delo bolj primeren. obstaja en app, s katerim fotko uvozim, popisem, uredim in posljem. pri Tabu za to isto delo rabim 4! appe. plus, da ima apple pregovorno "fotograski ekran".
smile-1.gif

ravno zaradi zgoraj omemjenih stvari me je malo strah WP8. in me privlaci Android. imel sem ze Android telefon, in je bil okej. a ne tako okej, kot iOS. in tu sem popolnoma razdvojen, a bi al ne bi.

ce bi bil bolj pri dwnarju, ne bi razmisljal - iPhone 4S, ce ne celo 5. pa par let mir. oz. ce me moj 3GS ne bi zezal, ne bi razmisljal o drugem telefonu.

vem pa, kater telefon bom vzel za mami - Nokia Lumia 800 bo zanjo idealna.
smile-1.gif

Kater app na iOSu pa je to? Za fotke?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Filterstorm Pro.

na Galaxyju pa kombiniram:

EZ Explorer
Photo Editor (ker je edini, ki podpira shranje fotografije v polnih resolucijah in z dobro kvaliteto)
MoPhoto (popisovanje fotografije, za vsako fotografijo, ki jo pošljem moram izpisat kratek "caption" v angleščini)
FTP Cafe (FTP klient, ki se kot edini do zdaj "zna" umestiti v "share" meni)

in da hitreje tipkam "captione" - Thumb keyboard.

vse to, kar naredim z Galaxyjem, preverjeno dela tudi na Samsung Note-u (tistem prvem, verjetno pa bi delovalo tudi na ostalih zmogljivejših androidih ...)