Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Da ne odpiram nove teme...
wildifire vs experia x10 mini
-android
-enaka zaslona
Sam imam trenutno (dobrega pol leta) Tattoo-ja in me nekoliko moti premajhen zaslon za kakšno resnejše "tapkanje" text-a (mail, gtalk, sms, google docs,...). Sicer vnašanje besedil ni bilo ravno na "programu", ko sem kupoval telefon, a sem z uporabo Android-a odkril njegovo uporabnost, zato me je začel slab zaslon motiti.
Ker sem predhodno uporabljal telefone s qwerty tipkovnico, sem sedaj iskal Android alternative in med drugim naletel tudi na SE X10 mini pro (edina alternativa ostaja še Motorola Milestone - kolikor je meni znana ponudba). No, pa da ne bom preveč dolgovezil:
Za moje poznavanje, razumevanje in okus, se X10 mini (pro) in Wildfire ne moreta primerjat. Sicer sem se precej več ukvarjal z SE-jem kot HTC-jem, a lahko rečem, da bi bil po mojem mnenj X10 mini pro neuporaben, če ne bi imel fizičnega qwerty-ja (kar X10 mini dejansko je). Sicer je zaslon zaradi svoje tehnične zasnove natančnejši napram Tattoo-ju, a je zaradi svoje velikosti precej neprimeren za kakršnokoli tipkanje. Poleg tega pa X10 mini (pro) precej uspešno "filtrira" uporabnost/praktičnost Android-a, vsaj kolikor je poznana iz HTC-ja (na enaki ločljivosti zaslona). Nekoč je nekdo na tem forumu omenil, da SE ne ponuja dovolj dobrega Android "experience-a", kar se mi je takrat, tako kot nekaterim drugim uporabnikom, zdela precej smešna izjava - dokler nisem preživel kakšne ure z X10 mini pro - sedaj popolnoma razumem, kaj je želel s tem povedati. Glavno, kar me je zmotilo je to, da imaš na X10 mini (pro) lahko na "namizju" le en widget na enkrat, po drugi strani pa si omejen na le štiri bližnjice.
Z Wildfire-jem sem se sicer le bežno srečal, kljub temu pa lahko rečem, da se tudi meni zdi "mlajši/manjši brat" Desire-ja. Razen velikosti in ločljivosti zaslona, nisem opazil kakšnega večjega zaostanka, je pa res, da nisem nek "power user", je pa tistih par milimetrov večji Wildfire-jev zaslon (glede na Tatto-ja) zlata vreden.
Če povzamem to svoje treniranje vnašanja besedila z računalniško tipkovnico:
X10 mini (pro) ima manjši zaslon kot Tattoo. Čeprav je bolj natančen, to ni dovolj, da bi lahko (brez fizične tipkovnice pri pro-ju) normalno vnesel dalji tekst od 10 znakov. Kar se uporabniškega vmesnika tiče bi rekel, da je HTC-jev neprimerno boljši, vsaj kar se tiče 320x240 zaslonov. Wildfire, po mojem mnenju, v vseh pogledih prekaša Tattoo-ja, tako da bi se v tem pogledu veliko raje odločil za Wildfire-ja kot za X10 mini pro, med tem, ko se mi zdi X10 mini, popolnoma neuporaben.
Upam, da se nisem preveč razpisal, glede na to, da nisem ravno aktiven na tem forumu, a sem moral nadoknaditi zamujeno.