htc wildfire +/-

Wiseman

Zelenc'
28. nov 2009
5
0
1
Zdravo!
Ker resno razmišljam o nakupu tega aparata imam nekaj vprašanj na katera bi lepo prosil odgovore. Sem nekje povprečen uporabnik (nikakor power user) in bi si prvič omislil androida. Cena mi je nekako primerna in ne bi dajal kaj dosti več za telefon. Je to optimalna rešitev ali obstaja kaj boljšega za ta denar (android) ali mogoče v bližnji prihodnosti?
-je zaslon zares tako slab da bi me odvrnil od nakupa
-koliko (količina) podatkov bi zadostovalo za zmerno uporabo (bi potreboval dodatni paket podatkov - pri simobilu orto u nulo)
-mogoče predlagate kaj podobnega za ta denar
Hvala vam za odgovore!

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Wildfire-a imam kak teden in zaenkrat nimam pripomb.

Telefon je priročen, ne trga žepov, je lep za pogledati, pravi mali android (kmalu bo nadgrajen na 2.2 FroYo) predvsem pa dobro služi svojemu osnovnemu namenu, torej telefoniranju, pregledovanju pošte in hitremu brskanju po spletu "v stoje", sinhronizaciji naslovov in dokumentov na spletu in nenazadnje poslušanju glasbe.

Ločljivost ekrana je sicer manjša, kot pri mnogih drugih (in še enkrat dražjih, ter glomaznejših) aparatih, vendar me to ne moti, saj se da z enostavnim zumiranjem vse prebrati.

Na njega sem nabasal čisto slučajno in brez veliko izbiranja, vendar zgleda, da bo ta malček postal zaradi funkcionalnosti in nizke cene pravi hit, saj se po zadnjih informacijah že širi kot kak "podivjani ogenj"...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
So kaki problemi z navigacijo, glede da je manjši ekran.... in resolucija?

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Ekran ima wildfire odziven in "touch" občutek je podoben in enako zanesljiv , kot na iphonu.
(ki sem ga tudi že veliko predrajsal, vendar ga zadnje čase skoraj ne uporabljam več, ker so mi ga doma "zaplenili" za igranje igric
smile-1.gif
)

Ker sem se že na iphoneju dodobra izvežbal, mi tapkanje po wildfire ekranu ne dela težav.
Tipkovnica je ravno tako kakovostna, kot tista na iphone, ki ima večji ekran.
Občutek imam, da se lahko na wildfire ekranu celo hitreje prestavim na željeno mesto, kot na ekranu od iphona.
(nekaj k temu občutku verjetno pripomore tudi multitasking)

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Ne vem, kako je na simobilu, jaz sem ga nabavil pri mobitelu (črnega)

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
So kaki problemi z navigacijo, glede da je manjši ekran.... in resolucija?

sam navigacije še nimam, sem se pa malenkost igral z Google map-om in je zadeva dokaj o.k.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
GPS na google Maps sicer dela, malo kiksne, tudi 70 m, kar pa itak nima veze z ločljivostjo ekrana.
Tudi ko maksimalno zumiraš in si lokacijo ogledaš od blizu, je še vedno 70 m stran od tebe
evil.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
GPS na google Maps sicer dela, malo kiksne, tudi 70 m, kar pa itak nima veze z ločljivostjo ekrana.
Tudi ko maksimalno zumiraš in si lokacijo ogledaš od blizu, je še vedno 70 m stran od tebe
evil.gif

ja Google maps včasih kiksne tudi več kot 70m...... moje mnenje....je dobro za pogledat kakšno ulico, malo za orientacijo ipd. Ne bom ga pa uporabljal za navigacijo.....moram dobit Copilot-am baje je o.k..

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
je OK ampak ima že dokaj stare mape. Probaj z Motonav ali iGo, če se kje najde verzija za tvojo resolucijo zaslona

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Sem nahitro poguglal, nič otipljivega povsod piše da je preslaba resolucija za zgornja.

Jebeš tak telefon potem.... pa android gor in android dol..

X6 ima sedaj isto ceno.

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
jaz sem prešel iz N97 na Htc Desire, se pravi iz Symbiana na Android. Kot noč in dan, Symbiana več ne kupim ker je zgrešen glede na današnje trende. Punca ima Nokio E71, za njo vrh glave, jaz pa bi znorel če bi imel še enkrat telefon s Symbianom, razlogov je pa več

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
no dobr...

samo če resolucija ne omogoča android aplikacij je potem še zmeraj boljša nokia s katero lahko delaš vse tisto na dosti boljšem hardwaru.

torej osnovne stvari....

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
vse je res, če si tak tip uporabnika in potrebuješ določene aplikacije, ki na androidu ne delujejo ali pa ne delujejo tako kot bi morale, potem seveda vzemi Nokio, tu ni pomislekov.

S prejšnjim postom sem ti želel le povedati, da ti naj ne bo resolucija zaslona tisti faktor, ki te bo odvrnil od nakupa telefončka. Android se zelo hitro razvija, aplikacije zanj tudi, v ozadju je pa tudi zelo veliko število "domačih" razvijalcev, ki programe prilagodijo potrebam določenega modela aparata, recimo Motonav ima v osnovi resolucijo katero ima le Motorola Milestone, fantje pa so to malo pokrpali in jo spravili na resolucijo, ki jo ima Desire (nižja res.) ipd...

Malo poglej po xda-developers forumu ali pa na slo-android.si če je slučajno kaj novega
smile-1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Odvisno, za kaj se telefon namerava uporabljati.

Tisti, ki jim je GPS navigacija nujna in jo redno rabijo, si naj raje omislijo kaj drugega.
En sorodnik, zagnani kolesar, prisega naprimer le na Garmina in se o navigaciji preko kateregakoli telefona noče niti pogovarjati. Sto ljudi, sto čudi ..

Sam GPS navigacije ne rabim in mi je zato čisto vseeno, tudi, če je na telefonu sploh ni.
Od telefona pričakujem predvsem, da mu osnovne funkcije komuniciranja delajo brezhibno (telefoniranje, internet), da ima spodobno avtonomijo (da ne ugasne že po nekaj urah uporabe) in da ni preveč štorast, ter nenazadnje, da ni predrag, saj se zadnje čase telefone menjava kot po tekočem traku in že težko obdržiš kakšnega več kot eno leto (kot spomin?) .

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tudi jaz sem bil ves čas pristaš Garmina in mi je še zdaj super, ker pa ga žal ni za Android aparate sem posegel po Motonav (iGo) navigacijskem programu in po kartah za SLO in HR, ki so zelo dobro narejene in do zdaj pri navigaciji nisem zasledil napak

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Jst sm ga včeri kupil na Simobilu. Je to moj prvi touch telefon, prej sem imel g900 k ima symbian. Še posebej sem navdušen nad odzivnostjo, ga pa še raziskujem, tudi glede baterije težko zaenkrat kaj povem
smile-1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Glede symbiana se popolnoma strinjam, zastarel in preštorast za uporabo.. ni primerljivo z androidi ali aplom
(med tema dvema se trenutno bije odločilna bitka za prevladujoči tržni kolač)

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Na koncu pa je seveda vse odvisno od posameznika
smile-1.gif

Kateri OS izbrati je odvisno od tega kakšen tip uporabnika si. Če se ti da eksperimentirati se podaš v neznane vode, če se ti ne da pa pač ostaneš na tistem kar ti je dobro služilo do sedaj. Symbian je zame že na dnu morja, skoraj pri dnu je WM, tista dva ki plavata pa sta iOS in Android. Najbolj všeč pa mi je slednji, pa ne ker bi bil iOS slab, sploh ne saj je zelo dober sistem vendar mi ni všeč zaprtost sistema.