HTC Diamond

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Po mojem je problem tudi v Windows Mobile. Težko bo na dolgi rok konkuriral kakemu Applove-mu OS X, brez miselnega preskoka. Konec leta pa bo zunaj tudi Symbian S60 z Multi Touch like vmesnikom, tako, da bo tudi Njokija začela ostalim dodatno trest gate, njen telefonski hardver je pa že itak brez konkurence.
Ampak, če odmislimo prihodnost, je HTCju uspelo kar dosti narest na temo interface-a. V principu mu je uspelo narest, da je Windows vmesnik ratal uporaben tudi z uporabo prsta. Za kaj več, pa na žalost bo treba tudi operacijski sistem korenito spremenit.

Tretja stvar, ki sem jo opazil je, da je majhnost naprave hkrati prednost in slabost. Prednost je, ker je reč lahka in mala. Slabost pa, da na majhnem displeju veliki prsti nimajo kaj delat. Kle ima večji iPhone neprimerno več smisla.

Ogo

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Telefon je poooooooočaaaaaaaaaseeeeeeen do te mere da ni uporaben. Tisti tweaki ne pomagajo nič.

Počasnejši od tytn II? Pa ima občutno več rama...

Zato pa bo , upam vsaj, touch pro tolko bolši.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Telefon je poooooooočaaaaaaaaaseeeeeeen do te mere da ni uporaben. Tisti tweaki ne pomagajo nič.

Počasnejši od tytn II? Pa ima občutno več rama...

Zato pa bo , upam vsaj, touch pro tolko bolši.

Meni tweaki niso pomagali nič pod original firmwarejem 1.35, firmware 1.37 pa je glede performanc nekaj povsem drugega. Ni pa še idealno.

Ogo

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.113
10.962
113
kod Džej-Zija
Zbiram predloge za alternativo Diamondu, seveda poleg Samsunga i900. Želim pametni telefon, HSDPA, wlan in velik ekran s kolikor toliko spodobno resolucijo. Očitno WM ne bojo več pogoj, čeprav sem se že rahlo naveličal Nokiinega symbiana in bi rad preizkusil kaj novega.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
iPhone 3G EU verzija?
smile-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Nekaj meni ni jasno... KAk ne zna HTC naredit telefona ki bi bil hiter in odziven. Tudi 2.8" ekran je premali. Upanje ostaja da bo I900 dober telefon, ampak zopet , WM vprašanje kak bo odziven. Enako velja za SE X1. Nokia je popušila po celi črti , 10 let sem imel vedno top nokie in ni šanse da bi še eno leto nazaj menjal Nokio za kaj drugega, a danes mi Nokia ne nudi to kar nudi konkurenca. Pride zdaj tista Nokia tube, ampak to ni top telefon, ampak neka srednja klasa. Baje high end S60 Multi touch ne bo pred drugo polovico 2009. Očitno bo res treba pogledat Apple ker ima ekran kot se spodobi, ima odzivnost kot se spodobi, ima UI kot se spodobi. Sedaj 3G verzija ima tudi dosti kar je staremu manjkalo in ni več le šminka kot je bil stari. Je kaka šansa da na Apple nalozim WORD oz. kaki program ki odpira WORD datoteke ? To je edino kar se mi zdi da manjka in nujno rabim, ostalo ima vec ali manj vse.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
iPhone-u manjka precej reči. Manjka mu pravi Bluetooth (podpira le BT slušalke) in ja, manjkajo mu aplikacije za urejanje Office fajlov. Zaenkrat je notri le email viewer, ki zna do neke mere prebaviti osnovne Office fajle.
Na žalost je tako, da ima IPhone super operacijski sistem, manjka pa mu vse ostalo. Manjkajo mu aplikacije, tudi čisto osnovne, kot je npr. MMS. Za preusmeritve klicev imaš na voljo samo brezpogojno preusmeritev in podobne reči. Če si bil prej navajen milijona detajlov, ki jih recimo ima skorajda vsak Nokia mobilnik, boš nad iPhone-om prej kot slej razočaran, oz. boš s seboj vlekel dva telefona.

Torej kake idealne izbire za sedaj ni. Se mi pa zdi, da Nokia glede na ceno, vseeno v globalu ponuja največ, v naslednjem četrtletju tudi povržejo par novih zanimivih mobilnikov.

Ogo

Nazadnje urejeno:

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
iPhone-u manjka precej reči. Manjka mu pravi Bluetooth (podpira le BT slušalke) in ja, manjkajo mu aplikacije za urejanje Office fajlov. Zaenkrat je notri le email viewer, ki zna do neke mere prebaviti osnovne Office fajle.
Na žalost je tako, da ima IPhone super operacijski sistem, manjka pa mu vse ostalo. Manjkajo mu aplikacije, tudi čisto osnovne, kot je npr. MMS. Za preusmeritve klicev imaš na voljo samo brezpogojno preusmeritev in podobne reči. Če si bil prej navajen milijona detajlov, ki jih recimo ima skorajda vsak Nokia mobilnik, boš nad iPhone-om prej kot slej razočaran, oz. boš s seboj vlekel dva telefona.

Torej kake idealne izbire za sedaj ni. Se mi pa zdi, da Nokia glede na ceno, vseeno v globalu ponuja največ, v naslednjem četrtletju tudi povržejo par novih zanimivih mobilnikov.

Ogo

Se kaj ve kdaj bosta SE X1 in Samsung I900 OMNIA v prodaji ? Nekak na ta dva telefona dajem upe da bosta dobra in primerna zamenjava...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.113
10.962
113
kod Džej-Zija
Vendar lahko pričakujemo za SE tudi zelo spodobno ceno. Morda se bo i900 tu bolje obnesel v kakšni akciji, vendar ne pričakujem preveč.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
do zdej nism spremlju cen za SE mobitele, kok približno bi LAHKO bil ta mobitel? se mi zdi da vseeno niso tok navite cene kot pri nokii, HTCju...
sprasujem se.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.113
10.962
113
kod Džej-Zija
Ja, samo ta telefon bo v krepko najvišjem razredu, saj bo poleg dizajna vgrajena (skoraj) vsa najnovešja tehnologija, še zaslon bo imel resolucijo 840*480 (ali nekaj takega). Po tujih forumih sem zasledil, da naj bi bil ta SE pozicioniran nad tytni od htc-ja. Potem pa si že lahko malo ceno orišeš. Vsekakor precej več kot sem jaz pripravljen dat za telefon, ki se ga bom v dveh letih naveličal.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
nekje sm prebral, da naj bi bil v prednaročilu 950$
shocked-1.gif

Ni vse v mpix... jaz sem nekaj časa imel P1i in N95, pa kljub temu da ima N95 5mpix, dela slabše slike kot P1 z 3mpix...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Pomojem bo cena okoli 500 - 550 EUR z vezavo... I900 pa mogoče malo manj... Skoda samo da ima I900 čudno resolucijo, ostalo zgleda vse odlicno.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Ni vse v mpix... jaz sem nekaj časa imel P1i in N95, pa kljub temu da ima N95 5mpix, dela slabše slike kot P1 z 3mpix...

Ni šans. Se popolnoma strinjam,da ni vse v megapikah. P1i pa kljub temu dela občutno slabše fotke od N95. N95 je primerljiva s K800i.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.113
10.962
113
kod Džej-Zija
Če hočete imeti dobre fotke, si nabavite pravega digitalca. Teli telefoni/digitalci so optično gledano navadna jajca. Pa nič ne kaže, da bi se to v kratkem kaj spremenilo.