HTC Diamond

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Upam da je resnično toliko hitrejši, kot pravijo da je. Sicer pa nestrpno čakam, da ga lahko grem kupit, subvencij najbrž ne bo ugledal pred jesenjo.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
pri WM6 se da mms, gprs nastavit preko smsa ali se moras poigrat z nastavitvami?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.113
10.962
113
kod Džej-Zija
A spet driverjev za "grafično" niso napisali?
bonk.gif
Pa take upe sem polagal vanj.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Vmesnik je res dober. Celo odličen. Boljšega vmesnika na WM napravi še nisem videl, samo hitrost je pa... Popolno razočaranje uglavnem.
frown-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.113
10.962
113
kod Džej-Zija
A ni bila tudi na Tytnih hitrost glavni problem? Vmesnik je pa po filmčkih na youtubu res krasen. No, opcija je še vedno Samsung i900, ko pride k nam. Samo ima spet eno čudno resolucijo, v kateri večina softvera ne bo pravilno delovala. Ali pa si ubodem Samsunga f480, samo to čudo nima wlana.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
a jebemtiš, komi sem na šiht pršel me že na kufe vabš? Prid ti tle v center?
smile-1.gif
se ogalsm zdele en dan, ok.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Vmesnik je res dober. Celo odličen. Boljšega vmesnika na WM napravi še nisem videl, samo hitrost je pa... Popolno razočaranje uglavnem.
frown-1.gif

Verjetno so "modeli" še vedno imeli gor firmware 1.35 ali še starejši?
S slednjim je Diamond neuporaben. Po nadgradnji na 1.37 Diamond postane kar uporabna zadevca.
nahrung002.gif

Ima pa Diamond izredno slab sprejem UMTS/WCDMA 2100 MHz signalov in nonstop skače na GSM. Kar je žalostno, ker čipovje vgrajeno vanj podpira tako HSDPA kot tudi HSUPA.
bonk.gif

Še primarjava UMTS sprejema Njokija (5 črtic) versus Diamond (1 črtica), oba nastavljena na 3G Only način:
HTCvsNokia.jpg

Ogo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Seveda pričakujemo tudi en mini review, ko se boš malo spoznal z igračo.
wink-1.gif

Kot se za Bill Gates Powered zadevo spodobi, je bilo treba najprej napravit "format c:".
grin1.gif

Reč je prispela predinštalirana z EU World Wide English firmware-jem 1.35. Počasna kot Windows Vista na 450 MHz Celeron PCju, skratka neuporabno.
frown-1.gif

Registriram igračo na HTCjevem supportu, da morda dobim novi firmware, pa mi za download ponudi samo neka jetra od softverja za bekapirat. Ok, gremo na XDA developers, da vidim, kaj sotrpini pravijo. Tam najdem firmware 1.37 za isto regijo, ga pretočim in naložim. Reč dela kot raketa napram prej. Sicer se uni fensi šmensi GUI še vedno občasno zatika, vendar vsaj vse drugo leti kot raketa, kar z originalnim firmwarejem ni. Seveda, kot Apple in Nokia fan, rabim par ur, da se privadim na Bill Gates logiko, ampak potem je vse več ali manj jasno. Sparim modroškrbo Njokija slušalko, nastavim ActiveStink serversko sinhronizacijo, da si lahko stočim terabajt službenega spama na mobilnik, nastavim glasovne komande in vse dela kakor mora.
Edinole UMTS 2100 MHz sprejem je bolj v riti. Mobilnik nonstop preklaplja na GSM, tako med pogovori, kot tudi v standbyu. Napravil sem tudi kar nekaj izredno dolgih pogovorov v mobilu po slovenskih vukojebinah in GSM del očitno dela kot mora, tudi v marsikateri luknji, ko druge mobilnike ven vrže, je zveza še lepo potekala. Zaenkrat torej edina večja slabost: Zanič UMTS.
Baterija zdrži OK, če se mobilnika preveč ne maltretira. Na sprejemu in za klice drži čisto normalno. Seveda jo pa VGA displej in vgrajen GPS lahko hitro fentajo. Konec koncev je treba kar orenk štromarije futrat, kapacitete pa je le za 900 mAh.

Če porihtajo UMTS in še dodatno pošlihtajo performanse, so na konju.
aplauz.gif

Več igračkanja v prihodnjih dneh ...

Ogo