HTC Diamond

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.113
10.962
113
kod Džej-Zija
Bi se dalo, če bi bila volja, ki je pa očitno ni. Zložena optika (folded optics) pri kompaktnih digitalcih čisto dobro funkcionira, prav lahko bi tudi pri telefonih. Samo bo strošek proizvodnje takega čuda precej večji kot strošek proizvodnje tega šrota, kar se zdaj pojmuje pod fotoaparat v telefonu. Pa vprašanje je še kompaktnost takega telefona.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Če hočete imeti dobre fotke, si nabavite pravega digitalca. Teli telefoni/digitalci so optično gledano navadna jajca. Pa nič ne kaže, da bi se to v kratkem kaj spremenilo.

Se strinjam, vendar so tudi med slabimi zadevami tiste slabše in tiste malo boljše. Kar se tiče fotoaparatov, je N95 navadna verzija (ne 8gb) trenutno v vodstvu.

Kdor pa kupuje smartphone in gleda na megapike pri fotoaparatu, je vse povedal o sebi in namenu uporabe aparata.
rolleyes-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.113
10.962
113
kod Džej-Zija
Jaz bi najraje videl, da se to sranje sploh zmeče iz telefonov in se sredstva, namenjena razvoju tega dela, raje vloži v kaj bolj produktivnega, recimo v odziven telefon, kar po poročanju grubeja očitno diamond ni. Imam dovolj fotoaparatov doma, da v telefonu ne rabim nekakšnega fotosimulanta.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pa teža tudi.
smile-1.gif

Po mojem je tole dodajanje raznorazne krame v telefone odmaknilo fokus razvijalcev iz pomembnih na manj pomembne reči. Po mojem telefoni niso mišljeni, da bi bili vrhunski fotoaparati. 2 MegaPixla je za mobilce čisto dovolj. Toliko, da se reč na hitro poslika in pošlje kot MMS ali email. Za vrhunske fotografije, pa naj se kupi pravi fotoaparat, kjer je fokus razvijalcev naparaviti fotoaparat in ne mikrovalovno pečico ali toaster, ki zna tudi slikat.

Ogo

Nazadnje urejeno:

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Pa teža tudi.
smile-1.gif

Po mojem je tole dodajanje raznorazne krame v telefone odmaknilo fokus razvijalcev iz pomembnih na manj pomembne reči. Po mojem telefoni niso mišljeni, da bi bili vrhunski fotoaparati. 2 MegaPixla je za mobilce čisto dovolj. Toliko, da se reč na hitro poslika in pošlje kot MMS ali email. Za vrhunske fotografije, pa naj se kupi pravi fotoaparat, kjer je fokus razvijalcev naparaviti fotoaparat in ne mikrovalovno pečico ali toaster, ki zna tudi slikat.

Ogo

Fotoaparat za telefon je vredu stvar ampak samo za to ce moras kake nenujne stvari poslikat pa da ne rabiš vedno pravega fotoaparata vsabo nosit. Za take stvari pa je ze 2mpix več kot dovolj. Ze Nokia N70 4 leta nazaj je delala dovolj dobre slike za to cemu je nemenjen fotoaparat v telefonih. N95 vem da s prvim SW je delal precej motne slike, potem so s SW malo izboljšali, ampak še vedno ni bla slika kot bi morala bit. Vidu sem tudi slike od iPhone (prva verzija s sw 1.1.4) in dela OK slike za to za kar rabiš.

Ogo: Pa ne obstaja za OS X nek program ki odpira in ureja WORD datoteke? Sklepam da zaenkrat to ni mozno nalozit na iPhone ?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.441
6.954
113
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
do zdej nism spremlju cen za SE mobitele, kok približno bi LAHKO bil ta mobitel? se mi zdi da vseeno niso tok navite cene kot pri nokii, HTCju...
sprasujem se.gif

Upam, da bi bilo tako, vendar se na tujih forumih pravi, da bo SE občutno dražji. Je pa verjetno za pričakovati, da bodo pri nas operaterji postavili cene tam tam, noben ne bo kaj dosti cenejši od drugega.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Je to tvoj prvi WM telefon? Ker težko verjamem, da je počasnejši od ostalih na isti platformi.
Sploh ker berem, da so na XDA zelo zadovoljni z njim, ko enkrat daš gor popravke.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Evo, Pakul in Vajper. Omnia bo pri meni kak teden. Lahko prideta na Vojkovo na kofe in prešlatata jajca.
smile-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ste lahko bolj specifični zakaj jajca ker se mi dopade in ima vse kar bi rabil ,... le cena me skrbi.
si ga bom pa očitno moral ogledat pri kolegu na samsungu ker me ne bo nič na vojkovo
evil.gif

b

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Evo, Pakul in Vajper. Omnia bo pri meni kak teden. Lahko prideta na Vojkovo na kofe in prešlatata jajca.
smile-1.gif
mogoče tudi jaz pridem na kofe in pregledat "tvoja" nova jajca.
wink-1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Enostavno se mi ne dopade. Sem ga imel en dan na uporabi pa sem ga odložil. Avtorotacija je počasna pa večkrat se mi je rotiral v žepu, zraven pa še vedno zavibrira.

Vmesnik je pa neka čudna mešanica Samsungovega UI in Windows mobile. Ni posrečena kombinacija, vsaj meni ne.

Sem pa veliko bliže kakor se ti zdi
wink-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Enostavno se mi ne dopade. Sem ga imel en dan na uporabi pa sem ga odložil. Avtorotacija je počasna pa večkrat se mi je rotiral v žepu, zraven pa še vedno zavibrira.

Vmesnik je pa neka čudna mešanica Samsungovega UI in Windows mobile. Ni posrečena kombinacija, vsaj meni ne.

Sem pa veliko bliže kakor se ti zdi
wink-1.gif

Avtorotacija je pi*kin dim. Jaz jo imam na OFF.
smile-1.gif