Čeprav tole imajo malo tako po balkansko, imam picku-up, ki ni višji od 1,9m, ko naložim gor bivalnik je pa 2,9m. Zdaj vse skupaj zgleda kot avtodom, čeprav ni, ni variante da prepričaš tistega na cestnini, da je to ista zadeva kot truga na običnem avtu, ni variante. Sem pošilajl maile vse razložil in so poslali mnenje da moram plačat 2. razred, čeprav nimajo nobene osnove iz pravilnika, pač "vsi v pisarni se strinjajo" da to moram plačat.
Sem pa doživel v Istri da je imela gospa na cestnini za moj primer nek dopis, da spadam v 1. razred in ji ni bilo nič jasno in je zahtevala prometno in da notri mora nekaj pisat kar nima veze z vso zadevo, pač neka oznaka od novega Rangerja, jaz imam pa staro Toyoto. V glavnem tam sem stal zaradi nekih 2€ ali še manj, sploh se nisem prerekal, da hočem cenejšo tarifo, samo peljat sem hotel naprej, pa se ni dala, kar težila je.
Tista naša varianta nad prvo osjo ni nič boljša. Te pogruntavščine imamo zgleda samo balkanci, zato da je več doktorjev, zato da je potrebno plačevat osebje ki se odloča kaj plačaš. Greš v Italijo na avtomat kreditno in gasa dalje, jim ne prebije da komplikacije stanejo in vprašanje če nebi prišli do istega rezultata če bi enostavno prvi razred podražili za 10%, drugega pa ukinili.