Mislim, da je to bistveno.to zelo zavisi kaj želiš od dopusta...
Meni poleti blazno paše iti na Hrvaško. Lagano, umirjeno, veliko sonca, plaže, druženje, branje, kuhanje, ustvarjanje ... in to je to. V tujih krajih si zelo rad pogledam kakšno znamenitost, zanimivost, ampak da bi to počel poleti, me ne spraviš.
Hrvaška mi je interesantna tudi za vse vikende/podaljšane vikende z lepim vremenom, da se malo nadihamo morskega zraka, naredimo kakšno turo s kolesi ...
Na Hrvaškem mi je všeč dostopnost in bližina. Žal je promet na slovenskih cestah kolapsiral, tako da velikokrat traja precej dlje kot bi lahko, ampak smo se prilagodili tako, da gremo na pot v terminih, ko je manj gneče.
Spomladi, jeseni mi je odličen čas za potovanja z nizkocenovci po Evropi. Raziskovanje različnih krajev, arhitekture, umetnosti, zgodovine, kulinarike ...
Pozna jesen, zima, zgodnja pomlad pa kakšne toplejše destinacije po svetu, kjer si pogrejemo kosti in spoznavamo druge kulture.
Tako da zame: plaža na Hrvaškem, ostalo druge.
Med prvomajskimi smo bili z Easyjetom v Španiji. Nismo bili razsipni, nismo pa tudi varčevali. Ko smo koncu ocenili stroške, smo porabili en maksimalno neobdavčen regres in pol. Vsak naj zase preceni koliko je to drago.
Zaradi dviga cen v restavracijah in lokalih smo spremenili naše navade, ampak nas to ne prizadane in isto uživamo. Včasih smo šli na zajtrk vsak dan v lokal, večkrat na teden na kosilo v restavracijo, vmes na kavo, pivo, sladoled. Sedaj gremo na kosilo ven enkrat enkrat na teden, na sladoled dvakrat. Ne gre za to, da si ne moremo privoščiti, smo se pa odločili, da ne bomo pizdakali okoli, ampak bomo svoje mnenje izrazili z denarnico. Kljub temu, sosede z veseljem obiščemo. Prav tako tudi preostalo Evropo in svet.